Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рокерска коледна приказка.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Рокерска коледна приказка.

    Седим си с Борис (tramp) в едно бистро, в очакване на обичайната сбирка на бургаските рокери и си приказваме. Разговорът скача от тема на тема, докато стигнем до предстоящата Коледа... Борис вяло подмята:
    - Тоя Дядо Коледа трябва да е голям извратеняк...
    Поглеждам го учудено.
    - Няма как да живееш изолиран от света, цяла година, в компанията на джуждета и една малолетна ***** и да си нормален! – Отпива от чашата с „тъмно” и продължава да разказва, как миналата вечер започнал да обяснява на тригодишния си син, произхода на коледната звездичка, която украсява върха на елхата и как жена му го прекъснала с бурен протест... Така и не разказал на детето... Аз също не знаех, или не си спомнях историята, та помолих да ми я разкаже.

    Навечерието на Коледа. В най-далечния край на Лапландия цари хаос и суматоха. Джуджетата са се пръснали, някои се щурат около опаковката на последните подаръци, други са пияни вече, а трети са се отдали на разврат със Снежанка и... ъъъ... помежду си. Елените се лутат се из гората, а Рудолф е в обичайното си състояние - пиян като талпа. Никой не знае къде е еленската сбруя, изчезнала още при моиналогодишния, слеколеден запой, след Коледа... Шейната вече е пренатоварена, а каргопланът е отишъл по дяволите, зер талиманките са по пристанищата, а не в Лапландия...
    Добрият старец е в стрес. Стои и се чуди какво да прави и от къде да започне, а времето тече неумолимо. Точно в този момент, към него се приближава малко елфче, влачейки коледна елхичка и плахо пита какво да прави с нея. Нервите на благия Дядо не издържат и той троснато му отговаря: „Заври си я отзад!”
    От тогава, на върха на коледната елха се поставя звездичка, символизираща малкото, изпълнително елфче, напоняща ни за подвига му...

    Весела Коледа!
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

  • #2
    До: Рокерска коледна приказка.

    Култово!!!
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • #3
      До: Рокерска коледна приказка.

      Ъ-ъ-ъ...Интересна версия. Във всеки случай,не бих я разказал на дечицата си...Според мой познат,тоже моторджия,принцът не само целунал спящата красавица,а и направил и разни други Убави работи...
      Животът е харизан кон според мен...

      Теди

      Коментар


      • #4
        До: Рокерска коледна приказка.

        Бая пияни сте били снощи,мда.
        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

        Коментар


        • #5
          До: Рокерска коледна приказка.

          Съвсем трезви си бяхме и двамата. Аз кротко отпивах Ариана Тъмно, но тази бира никак не ми хареса и ми отне повече от час за да изпия 1 (една) бутика. Giorgio пак пиеше студен чай!? Защо човек ще пие студен чай, когато навън вали сняг на парцали, така и не ми стана ясно, но това е друга тема.

          Признавам, че след като наритаха без предизвестие ретроградния (според тях) дядо Мраз и перспективния дядо Коледа встъпи в длъжност, над невинното ми съзнание падна сянката на съмнението.
          Дядо Мраз чинно изпълняваше желанията ми за влакчета и колички. Приятелите ми също нямаха рекламации. Джуджетата си скъсваха малките задничета от бачкане, но подаръците бяха точно тези, които си бяхме пожелали. Бяха истински работари и имаха уважението ни.
          Дядо Мраз пристигаше винаги на време, без тъпи извинения за "временни проблеми с логистиката" и "рестриктивен бюджет в състояние на икономическа криза". Обличаше се подходящо за случая с ново, дълго до земята, червено палто. Носеше чувал подаръци за всеки дом! Беше Пич! Вярвахме му!
          Снежанка беше винаги стройна с тъмна коса и сини очи. Обличаше искрящо бяла рокля с много висока талия, която с мъка подпираше лавината на бюста и. Никога, ама НИКОГА не си позволяваше да си сложи шапката на дядо Мраз! Желаехме я истински, навсякъде и по много пъти.
          На върха на елхата поставяхме крехък връх, приличащ на ракета, който символизираше стремежа ни към звездите и далечните планети. Сега е странно, но тогава много от нас искаха да станат космонавти а не тарикати. Всъщност, ние си бяхме тарикати по рождение.
          После дойде дядо Коледа с бандата си и стана каквато сега я виждаме. Пожелах си платноходка, а получих шапка и ръкавици изплетени сякаш от бодлива тел. Това ме сломи. Ръкавиците подарих на един, когото мразех, а с шапката си завивах акумулатора. После си купих платноходка. Съвсем сам.
          Не му знам длъжностната характеристика на тоя пич, ама онези нефелници от HR (Human resources) са за трепане. Вервайте ми!
          Разправя, че бузите му са червени от студа, сякаш не можем да му преброим спуканите капиляри още от началото на глисадата за кацане. Да броя ли съборените комини, или ще му повярвате, че авиохоризонта на шейната се е повредил или че имало проблем със синхронизацията на тягата? Някой, някога да е виждал елена Рудолф трезвен? Тези тикви от ИКАО да не се правят на природозащитници, а да трансформират този елен-алкохолик в пастърма. Веднага.
          К'ви са тия джуджета бе? Ами те имат вид на пакистански търговци на употребявани хладилници. Наистина ли очаквате да свършат за пет пари работа? И защо винаги носят ботуши с 5 номера по-големи? Ех, какви джуджета имаше по наше време...Великани!
          Погледнете Снежанка. Само я погледнете- в пазвата и има повече силикон от колкото в кварталната железария. Всяка стриптизьорка носи по-прилична рокля, когато отива на работа. А, да бе- била сложила щипка синка за да стане роклята искрящо бяла. Според мен си е изпрала синята прашка заедно с роклята, ама нейсе...И защо си нахулва шапката на шефа? Далтонизма не е лечим, но все някой може да и каже, че това червено хич не върви на рокля в цвят "бяло със синя прашка".
          Дядо Коледа? Хайваните от рекламния отдел на Кока-Кола можеха да вложат поне капка старание, когато са изграждали "имиджа" му. Това да избираш персонаж за рекламна кампания на сбирка на "Анонимните алкохолици" определено не е добра идея. Алооу, "Фон дьо тен" е измислен отдавна, ако искат да им пратя една-две тубички. Все ще се намери гримьор с възпален синузит да му шпаклова бузите.
          Ясно е, че стареца има проблем със затлъстяването, но поне за коледната "кампания" могат да му купят едно ново палто. Със старото, избеляло и окъсяло, изглежда, че ползва гардероба на "Армия на спасението", а това определено му срива рейтинга по нашите земи. Като ще ни зарибявате, поне малко се постарайте.
          Не, не ми харесва елхата с коледна звезда набита на върха. На Кремъл беше по-хубава, но отдавна приключихме с червените петолъчки. По-късно ми разказаха истинската история на коледната звезда (вижте първия пост в темата) и това изясни нещата.
          Понеже са големи "тарикати", ето до къде я докараха:
          http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvait...o-koleda.82709
          Да си спомняте някой да е посмял да протестира срещу дядо Мраз? Правилно. На никой, никога, по никакъв повод не му е минавало през ум да вдигне глас срещу тази институция на нашето време.

          Да не забравя- категорично отказвам да пея:
          Oh, jingle bells, jingle bells
          Jingle all the way...


          Съкращавам текста до: "J&B" и нито дума повече! Е, може да добавя шепа бадеми и чаша вода, но само това. Не се пазарете.
          Все пак, като един добър баща трябва да пея някоя песничка на сина си. Избора беше кратък и категоричен:
          http://www.youtube.com/watch?v=6VViB...eature=related
          Пеем я в дует на мама. Винаги я издебваме, когато се преоблича и започваме...Тя много ни се радва, но май не ни разбира съвсем правилно, защото ми казва...всъщност изобщо не е ваша работа да знаете, какво точно ми казва
          Весели празници на всички
          There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
          No wahalla.

          Коментар


          • #6
            До: Рокерска коледна приказка.

            ...И като стигнал в Европа ,Дядо Коледа започнал да се пазари да
            "опъне"една крайпътна вещица.
            -Ама Дядо Коледа,това е една отвратително грозна вещица.-гледайки го с ококорени очи ,се опитал да го предупреди изплашен елф.
            -А бе карай ти цяла година само на джуджета и после ми разтягай колко грозна била-срязал го Дядото и подщипнал закачливо вещицата за брадавицата,намигайки и, засуквайки сладострасно мустак...

            Коментар


            • #7
              До: Рокерска коледна приказка.

              Какво само съм изпуснал ... знаех си, че трябва да преборя големите преспи с малката си кола, ама на ... .
              Сега за да се успокоя ще си пусна една коледна песен изпълнена от Motorhead, пък после ще потърся да видя дали няма нещо актуално и за Дядо Мраз.
              Особено за Снежанките

              Борка, а дали малкия ти син ще се накефи на моторизиран Дядо Коледа? Познавам няколко такива мераклии

              Коментар


              • #8
                До: Рокерска коледна приказка.

                Поредния коледен подарък... от журналята... Без коментар:

                Последно редактирано от giorgio; 22-12-09, 10:59.
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

                Коментар


                • #9
                  До: Рокерска коледна приказка.

                  Хм. Гърци. В най-добър случай тракийци. Нека си се размножават в Бургас...

                  Коментар


                  • #10
                    До: Рокерска коледна приказка.

                    ..или разбивачи на митове..

                    Коментар


                    • #11
                      До: Рокерска коледна приказка.

                      Борка ... все ми е тая... дали Снажанка е със синя прашка ли е или .... без ....
                      Едно време не изпълняваше желания, а сега .... даже и не пита .... чете ти мислите ....

                      А с рекламите на Кока-та ..... хората книги написаха, че и титли разни получиха.
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

                      Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

                      Коментар


                      • #12
                        До: Рокерска коледна приказка.

                        Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                        Поредния коледен подарък... от журналята... Без коментар:
                        Какъв коментар бре! ....

                        Ти, гледал ли си се скоро в огладалото ....

                        P.S.
                        Виж, Аз се гледам редовно ....
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

                        Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

                        Коментар


                        • #13
                          До: Рокерска коледна приказка.

                          Коментар


                          • #14
                            До: Рокерска коледна приказка.

                            Мамо, мамо, истина ли е това? Дедо Коледа на мотор???
                            Истина е мойто момче, в Бургас всичко е възможно


                            2006



                            2007



                            2008



                            Оправихме я темата да мяза на Рокерска Коледна приказа.

                            'Де я Снежанка ... да оправим и нея

                            Коментар


                            • #15
                              До: Рокерска коледна приказка.

                              2009

                              http://novinitepro.bg/bulgaria/dyado...-na-roker.html

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X