Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не си купувайте Acer

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
    Моите впечатления са от 4 Asus-а, които са ми минали през ръцете и върху които все още имам наблюдения - неубиваеми машини. Обаче сред болшинството потребители реномето им е на непредставителни и нерономирани лаптопи. ...
    Кой е вносител на Асус? Знам че едно време марката я вкараха в България "Перси", ама сега не съм сигурен.
    Иначе няма нищо по-непредставително и по-нереномирано от скапан компютър.

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
    Затова съвета ми е да се купува само ноутбук с 3 годишна гаранция защото след три години той така или иначе за нищо не става без значение дали работи или не а междувременно всеки проблем се поправя безплатно...
    Това звучи като разумен съвет. Такива варианти търся в момента.

Първоначално публикуван от alex_markov
    А иначе една лястовичка пролет не прави - по един случай да се зачерква марка? (аз поне две УАЗ-ки смених докато...) .
    ...
    Та по накратко, купувайте си Топ модела (обикновенно е с най-високо качество и най-дълга гаранция) и го сменяите на 1 максимум 2 години
    Зачеркването не е заради едната повреда, а заради съвета и информацията, получени от сервиза, който обслужва марката:
    "Посъветвайте клиента да си купи нов лаптоп от друга марка. На тези лаптопи при повреда на видеоконтролера се сменя цялото дъно. Смяната на дъното ще отнеме поне 6 седмици и ще струва поне 500-600 евро."
    Т.е. имам всички основания да смятам, че това далеч не е изолиран случай, а натрупан практически опит. Да не говорим, че за мен е безумна разсипия и пилеене на пари на клиентите да се предлагат на пазара машини (и то далеч не в ниския ценови клас), които само след година и нещо трябва да бъдат изхвърлени на боклука заради един компонент. Въпреки, че всичко останало си е напълно годно за експлоатация ...

Не съм съгласен с препоръката за купуване на "топ модела" и сменяне след година. Топ моделите, особено с включени по-нови технологии, твърде често са overpriced. Цените често са от порядъка на 4 - 5000 лв и, като се има предвид бързото обезценяване на тази техника, това би означавало всяка година човек да ръси поне по едно 2000 лв за подмяна. Далеч не всеки може да си го позволи.

Определено с лаптопите е много сбъркана работата щом след година и малко ти дават съвети да хвърляш на боклука уж маркова (макар и не от най-престижните) машина над средно ниво, докато в същото време асемблирана в България настолна конфигурация си върти почти денонощно 3 години с единствено сменени вентилаторче на видеокарта и захранване ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от vokel
      От минимум 5 години всичко което минава през ръцете ми ,се съхранява двойно защитено ,дали на дискети ,дали на CD,дали на презаписваеми ,но факт е ,че го имам . И не може да се изгуби.
      Хубаво правиш. Още по-хубаво е резервните копия да са на място, различно от това на компа.
      А, и не бих разчитал на дискетите за пазене на важна информация. Много бързо дават фира.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

и на вуйчо ми лаптопа беше така-повреди се видео картаа и повече не тръгна(но само видео картата) в германия гонаправиха за 2 седмици

Коментар

Първоначално публикуван от V93
          Миналата година баш от Fujitsu-Siemens ме отказаха заради ниска надеждност и чести дефекти.
          А 80 Гб хич не са много. Аз 60 вече имам почти пълен.
          Това е частен случай нали знаеш, аз имам такъв който какво е преживял просто не е истина, преди 2 месеца го дадох на приятел да си гледа някакви филми и той след 2 дена бърза да излезе от вкъщи и намира един плик БИЛА на масата (щото нямам чанта за него) пъха лаптопа и много благодарен ми го носи аз по навик веднага го вадя и гледам от него капе кръв и му викам що ми уби лаптопа бе а той очите на палачинки покапа 10-на минути изтече 50 гр. свинска кръв от него и после пак си работи, 2-3 пъти падах миналата зима на лед и лаптопа все се оказваше под мен целя корпус е напукан и счупен, мъкна го по язовири навигира ми в колата по, слупах си музика на плажа, на един купон го заляха с уиски и си работи без никакви признаци на проблем вече 2 години. Като ми го дадоха викам няма такова лай...о и заради това не го пазя но се оказа много издръжлива машинка. Не хваля марката просто е факт.

П.С. ако трябва да си купувам сега няма да си взема такъв
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от V93
            Кой е вносител на Асус? Знам че едно време марката я вкараха в България "Перси", ама сега не съм сигурен.
            Аз работих там 3 години, и наистина асусите се държат, имаше малко дефектирали, но сега незнам качеството как е.
            Вече не внасят Асус, сега представители са Компютърни продукти и Мост, от първите не можеш да си купиш като краен клиент от вторите да.
            no signature no problems

Коментар

Но от Мост не те съветвам да си купуваш нищо, защото проблема с гаранциите е много голям.
              Замисли се за модел или на HP или на FSC (Fujitsu Siemens Computers), но задължително с 2 или 3 годишна гаранция.
              През ръцете са ми минали достатъчно HP и FSC сега ще си сменям старото HP с ново и по-хубаво FSC.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanMarinov
                Но от Мост не те съветвам да си купуваш нищо, защото проблема с гаранциите е много голям.
                Замисли се за модел или на HP или на FSC (Fujitsu Siemens Computers), но задължително с 2 или 3 годишна гаранция.
                През ръцете са ми минали достатъчно HP и FSC сега ще си сменям старото HP с ново и по-хубаво FSC.
                Благодаря за съвета (ако е към мен)
                вече 10 години работя с тях и никога не съм имал проблеми.
                no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
                  Благодаря за съвета (ако е към мен)
                  вече 10 години работя с тях и никога не съм имал проблеми.
                  +1 (kakto e модерно сега във Форума) с Мост не съм имал проблеми, а повечето компоненти съм ги купувал от там.

Коментар

Привет и от мен. Малко късно но по добре отколкото никога
                    Аз ползвам Асус но е закупен от Аргус- и те се писаха на вносител но важното е там че сервизът им е на ниво и досега за няколко години не са ме подвели никога.
                    Предлагат ги с 2 години международна гаранция и поне засега съм напълно доволен от работата му.
                    Другия вариант е НР от СНСИС - обаче задължително се доплаща за повече гаранция защото иначе ще стане като с Асерът.
                    Това не е реклама на никоя фирма просто поделям опит.
                    Момчил
                    ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
                    Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

Коментар

Замисли се за модел или на HP или на FSC (Fujitsu Siemens Computers), но задължително с 2 или 3 годишна гаранция. През ръцете са ми минали достатъчно HP и FSC сега ще си сменям старото HP с ново и по-хубаво FSC.
                      Кои модели на НР и от къде?
                      Коя серия на FSC? Lifebook? Щото за надеждността на Амило съм чувал доста недобри неща.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Имам наблюдения върху Айсъри на приятели... Седят постоянно в сервиза. Капаците им са супер меки и при не много силен удър чупят дисплеи. Спуканите дъна дори не спорят, знаят си го и ги сменят гранционно. От друга страна моя FSC Алимо Про(май има разлика в качеството спрямо обикновените Алимо де, но така или иначе без ХР Про лаптоп не ми върши работа) е падал безброй пъти... дори разтворен на дисплей, от което естествено има малко драскотини по екрана... Вратичката на ДВДто му е леко на криво, има бая подбити пластмаси и т.н., но си бачка железно . За това пак бих си взел FSC без замисляне. Другото което е - за надежна работа на лаптоп си трябва интелско центрино дъно с вградена интелска карта, уайрлес и т.н. За такава машина по-добре да се прави компромис с производителност, отколкото с надежност, съвместимоста и харченето на ток.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Уау... ))
                          Някой шрапнел не стърчи ли от екрана ? Клавишите на едно ниво ли стоят ?
                          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan
                            Уау... ))
                            Някой шрапнел не стърчи ли от екрана ? Клавишите на едно ниво ли стоят ?
                            Бе десния ми контрол от време на време залепва, ама за сега ме мързи да го оправям
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin
                              Имам наблюдения върху Айсъри на приятели... Седят постоянно в сервиза. ...
                              Мекият капак не ми е бил проблем. Обаче се оказа проблем (и то голям) това, че конструктивното решение на радиатора за охлаждане на видеоконтролера е лошо, поради което с времето въпросният радиатор се е деформирал, загубил е контакт с чипа на видеото. В резултат, този чип направо се е опекъл. В резултат на което аз духам супата, ближа рани и си търся нов лаптоп.

АСУС-ите, въпреки добрите отзиви за тях, се предлагат от "Мост" само с 2-годишна гаранция, което не ме устройва. Решил съм, каквото и да взимам, да е с 3-годишна гаранция. Отделно нямат (или поне не можаха да ми кажат, че имат) някои неща, които ми трябват, като Firewire порт например.

Кръгът се стеснява до НР и Тошиба. Умуването продължава.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

виждам че имаш проблем и съм склонен да ти помогна
                                наистина асус поне за мен са едни от наи-добрите стига да знаеш точно какво искаш и от каде да го купиш
                                имам връзки в един магазин та мога да направя нещо по въпроса
                                но нали знаеш услуга за услуга

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X