Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МАЧКАНЕ НА ТАКСИ "ЗА ЕДНО ЕВРО" В СОФИЯ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• МАЧКАНЕ НА ТАКСИ "ЗА ЕДНО ЕВРО" В СОФИЯ!!!

На 11.11.2006г. се качвам в такси "За едно евро" в София - от жк."Света Троица" до центъра!!! Шофьорът ме вози все едно аз съм му длъжен!!! Аз давам парите, с голямо НЕЖЕЛАНИЕ и готов за бой!!! Тръгва ме си от заведението и пак по някакво съвпадение се качвам в такси "За едно евро". Тоя обече мина всякакви граници:
    1-во ме разходи из центъра, да го разгледам, без да съм искал!
    2-ро аз открехвам малко прозореца и тоя ми казва(нагло) да го затворя, защото бил болен и в този момент, аз вече подскочих и ... !!!
    ОТ ТОЗИ МОМЕНТ, НАТАТЪК ЗАПОЧВАМ ДА ЗАСИЧАМ И БЛЪСКАМ ТАКСИТА "ЗА ЕДНО ЕВРО" В СОФИЯ!!! - ОСВЕН МАРШРУТКИТЕ!!!
    ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ЧЕТАЩИ ТАЗИ ТЕМА ДА ПРАВЯТ СЪЩОТО - ДА ЗАСИЧАТ И БЛЪСКАТ (ПРИ НУЖДА) ВСИЧКИ ШОФЬОРИ НА ТАКСИТА "ЗА ЕДНО ЕВРО" И МАРШРУТНИ ТАКСИТА В СОФИЯ!!!
    ЩОМ ЗАКОНОДАТЕЛИТЕ, КОИТО СМЕ ИЗБРАЛИ НИЕ, НЕ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ НАЧИН, ДА НАКАРАТ ТЕЗИ ЛАЙНАРИ ДА СЕ ДЪРЖАТ ЧОВЕШКИ НА ПЪТЯ, И ИЗВЪН НЕГО (КОГАТО СМЕ ТЕХНИ КЛИЕНТИ), ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕРИ ДРУГ НАЧИН!!!
    ЩЕ ИМА МНОГО РАБОТА ЗА ТЕНЕКИДЖИИТЕ И ЛЕКАРИТЕ В СОФИЯ!!!

ДА СИ СЕ СЕТИЛ ЧЕ ИМАШ ИЗБОРА ДА НЕ СЕ КАЧВАШ НА ТЕЗИ? Аман от простотии вече. Все някой ще бие някого, все ще се рита нещо..

Имах един бивш приятел, който се пазареше като простак с всеки бакшиш.. обърни вниманиe на думата бивш!
    Последно редактирано от cveti; 29-04-08, 21:52.

Коментар

Re: МАЧКАНЕ НА ТАКСИ "ЗА ЕДНО ЕВРО" В СОФИЯ!!!

Първоначално публикуван от mishko
      ОТ ТОЗИ МОМЕНТ, НАТАТЪК ЗАПОЧВАМ ДА ЗАСИЧАМ И БЛЪСКАМ ТАКСИТА "ЗА ЕДНО ЕВРО" В СОФИЯ!!! - ОСВЕН МАРШРУТКИТЕ!!!
      ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ЧЕТАЩИ ТАЗИ ТЕМА ДА ПРАВЯТ СЪЩОТО - ДА ЗАСИЧАТ И БЛЪСКАТ (ПРИ НУЖДА) ВСИЧКИ ШОФЬОРИ НА ТАКСИТА "ЗА ЕДНО ЕВРО" И МАРШРУТНИ ТАКСИТА В СОФИЯ!!!
      Колега, искаш ли пак да прочетеш какво си написал и да се пробваш да помислиш малко какво точно означава то?

Хайде малко да ти помогна:

Хубаво ще блъскаш таксита и маршрутки, ама сигурен ли си че абсолютно всички шофьори от спомената фирма заслужават това?
      А какво ще правиш, ако при блъскането раниш или, недай боже, убиеш пътници в такситата?
      А ако засечеш някое такси и то, за да те избегне, се тресне в, да речем, моята джипка, аз какво да направя?
      А какво ще кажеш, ако видиш в някой форум призив "Хвърляйте камъни по всички джипове", защото някой пешеходен турист за едната бройка е щял да бъде прегазен от джип, каращ с мръсна газ из гората и поради това е обиден на всички джипари?

Хубаво обвиняваш законодатели и кого ли не, ама я да ни кажеш ТИ какво направи по въпроса (освен да призоваваш към саморазправа)!
      Като смяташ, че някой таксиметров шофьор не те е обслужил, както трябва, обади ли се на телефона за оплаквания на фирмата? Щото законодателят е предвидил такава възможност.
      Ако фирмата не е обърнала внимание на жалбата ти, ти обърна ли се към Комисията по защита на потребителя?
      Ако самият ти не си опитал да защитиш правата си на потребител, с какво право (типично по български) обвиняваш други хора?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз лично съм работил като таксиметров 6 години! Такава наглост каквато има днес по улиците на София и страната не е имало никога!!! Аз на говоря само за обслужването, а за возенето! Тази вечер за пръв(и последен) път се качвам, при това два пъти в тази фирма! Никой не спазва ЗДП!!! Особено горе споменатите индивиди! С оплакване в 99% от случаите няма да стане нищо! Законодателите има какво да направят:
        1. Глобите да се увеличат 10 пъти или повече.
        2. Заплатите на катаджиите да станат 1500лв.
        и тогава тази война и своеволия по пътищата ще спре!!!

Коментар

Re: МАЧКАНЕ НА ТАКСИ "ЗА ЕДНО ЕВРО" В СОФИЯ!!!

мислите те ли че ,тази комисия за "защита на потребителя" ще помогне. Имаше еднин репортаж в "Господари на ефира" за някакъв гаранционен боилер и кво стана? Човека щом до телевизията е стигнал ЗАРЕЖИ!!!!!!!!!! Тия комисии /поне за сега/ са смешни инстанции. А тва че всеки АБОРИГЕН се е качил да кара Такси е друг въпрос. КАТО СЕ КАЧИШ В ТАКСИ, ТИ СИ КЛИЕНТ И ТОЯ БАКШИШ ШЕ ТЕ ВОЗИ ВСЕ ЕДНО ТИ ПРАВИ ЛИЧНА УСЛУГА. Е ЗА ТОВА "mishko" kaкто и други нормални хора ше реагират така.

Относно бакшишите- КАТО СИ ДАВАШ ЗАДНИКА ПОД НАЕМ ШЕ СИ ТРАЕШ И ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАШ С КЛИЕНТА !!!!!!!!!!!!!!!!!
          ...а ние с Г-тата където си поискаме

Коментар

mishko е прав от плиска до минсртой е едва километар повечето не си пускат апарата и накрая 5лв.Обаче мачкането на таксита да става само когато са без клиенти само да си сложа рообарите
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

относно службите, те няма да се променят докато не почнат да имат уплаквания. с това мислене само им осигурявате заплати без работа. нищо не струва една жалба, нека си седи там.

Коментар

ei.., mishko, da beshe mu bil dva shamara ako ti stiska napravo na miasto i da ne zanimavash drugite s tvoite lichni drami s bakshishite. kvo tolko se kanish che i prizovavash drugite da si vrushtat za tvoya smetka ... sorry che ti go kazvam ama si si ....mishko.

-------------------------------
                Ей, mishko, да му беше бил два шамара, ако ти стиска направо на място и да не занимаваш другите с твойте лични драми с бакшишите. К'во толкова се каниш, че и призоваваш другите да си връщат за твоя сметка. Sorry, че ти го казвам, ама си си ...mishko.
                Последно редактирано от cveti; 29-04-08, 21:57. Причина: "Превод" на кирилица.
                "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Mишо, подкрепям те 100%. Тия свине трябва да се избиват. В момента такси карат най големите отрепки в държата които не стават и за чеп за зеле. Стават вежливи само когато пуснат кръв. Мачкане му е майката.
                  http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

До Факирчето с молба: пиши моля те на .....кирилицааааа ,че направо ме измъчваш,а и не само мен предполагам. Наистина си ФАКИР) ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК как да чете, а и все пак бъди българин не се поддавай и на мен ми е трудно, да си призная, да пиша така, ама всичко е навик.

--------------------------------------------------------------------------
                    Забравих, по принцип аз самия съм агресивен човек, когато се създаде подобна ситуация,но от тук погледнато мога да кажа: не на насилието то води само до неприятности и разходи. Имаме глави все пак да измислим нещо по хард нали))
                    Последно редактирано от cveti; 29-04-08, 21:59.
                    ПАВКО
                    0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev
                      Mишо, подкрепям те 100%. Тия свине трябва да се избиват. В момента такси карат най големите отрепки в държата които не стават и за чеп за зеле. Стават вежливи само когато пуснат кръв. Мачкане му е майката.
                      Подкрепям казаното от адаша Всички бакшиши са МНОГО големи боклуци и въобще не трябва да има никакви церемоний с тях

Коментар

Ето и един мой пресен случай с гореспоменатите таксита, пътувам от Сливница посока СУ не знам името на улицата. Та давам мигач да се престроя в ляво и да завия по царградско. Пред мен отстрани имаше някакво комби а зад него едно такси от гореспоменатите и по едно време комбито дръпна 20-тина метра напред, а таксито спи както казах бях дал мигач и тръгнах да се престроявам съвсем леко. В тва време бакшиша се събуди с със свирене на гуми и клаксон взе да ме притиска :-( човека от пред видя ситуацията и дръпна малко комбито напред и аз си престройх.
                        Бакшиша навлезе в насрещното платно и тръгна да се кара изравнявайки се с мен, ма ентосиязма му се изпари като ми скива бръсната глава черните и очила . При последвалото спиране и отваряне на вратата от моя страна и слизане ,стана много мил и зе да ми вика спокойно с жестове да ми се извинява, какво е станало чак толкова през леко отворения прозореце но вече със заключени врати, и набарзо се навря пак отзад.

големи тапациса като видят някой тих човечец или жена и ааа колко сме велики :-( :-( :-(

п.п. а преди си удрях главно голфове и баничарки ма сега кат зема новия джип, че стария замина ще включа и бакшишите в списака

п.п.2 най обичам като се залепи някой зад мен да ме притиска рязко ускорявам и след тва набвам спирачки.- Резолтат теглич в радятора +броня
                        оправдание пред куките бездомно куче или дупка на пътя в Сф и двете ги има в изобилие

Коментар

ei.., mishko, da beshe mu bil dva shamara ako ti stiska napravo na miasto i da ne zanimavash drugite s tvoite lichni drami s bakshishite. kvo tolko se kanish che i prizovavash drugite da si vrushtat za tvoya smetka ... sorry che ti go kazvam ama si si ....mishko.
                          Факире, бакшиша беше човека, който в един прекрасен момент стана МНОГО мил! Защо да не ми стиска, нали без скапаната си станция те са нищо!!! А както по-горе споменах, аз самият съм бил бакшиш 6 години и ги познавам много добре и знам много добре какво да направя, за да остане без станция, за не повече от 1 секунда! Не всички от тях са такива, но човек трябва само малко да покара, не повече от километър-два, съвсем спокойно и веднага някой от тези "карачи" ще тръгне да ти влиза във вратата! Е няма проблем, после обаче и аз влизам! Това не е драма, а трагедия, защото утре някои от тези лайнари, недай боже, ще те удари теб или някои твои близък на улицата и тогава искам пак да те чуя! Тази война по улиците трябва да спре, защото взе да минава всякакви граници!!! 1200 ДУШИ НА ГОДИНА!!! 90% ПРОЦЕНТА ОТ ТЯХ СА НИЩО НЕ ПОДОЗИРАЩИ НЕВИННИ ХОРИЦА, ТРЪГНАЛИ НА НЯКЪДЕ И НАМЕРИЛИ СМЪРТТА СИ НА ПЪТЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЯКОЙ ОТ "МАЙСТОР-КАРАЧИТЕ", КОИТО ВСЕ БЪРЗАТ ДА СТИГНАТ С 10 МИНУТИ ПО-РАНО! ОГЛЕДАЙТЕ СЕ ОКОЛО ПЪТИЩАТА, ЗА ДА ВИДИТЕ, ЧЕ БАНКЕТИТЕ СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ГРОБИЩА!!!

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER
                            mishko е прав от плиска до минсртой е едва километар повечето не си пускат апарата и накрая 5лв.Обаче мачкането на таксита да става само когато са без клиенти само да си сложа рообарите
                            Ти колко пъти им направи забележка да си включат апарата? Или в таксито си траеш, а тук сипеш люти закани за "мачкане на таксита"?
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Когато не ми пуснат брояча просто казвам учтиво, че без касова бележка няма да платя, ако ми питат защо отговарям, че ми ги осребряват(откроена лъжа ). След това плащам по брояча до стотинка без никакъв бакшиш. Обикновено той е минал няколко стотин метра за негова сметка и дано си извади урока. Почне ли да ръси заплахи и да посяга към радиостанцията просто вадя телефона и почвам да натискам "1", "6", "6"... и ентусиазма му преминава. Веднъж един такъв тарикат ме закара от ЗИТ (7ми километър) до центъра правейки се на разсеян за апрата и накрая не му платих и една стотинка. Накарах го да спре много близо до едни полицаи и си поисках касова бележка. На заплахите му посочих полицаите и предложих да ги извикаме за арбитри. В противен случай плащам по брояча... който сочеше 0.00 лв.

Не всички бакшиши обаче са такива. Попадам и да свестни хора. Много пъти при безнадежна за престрояване ситуация или ляв завой по малка уличка именно бакшиш е единствения, който ме пропуска. Има и доста боклуци обаче. Като почти навсякъде другаде впрочем... Иначе едно от нещата, които са ме изкарвали най-много от равновесие беше когато видях как една маршрутка закова успоредно на спрял в отсрещното платно боклуджийски камион, за да качи човек блокирайки напълно лиейката с надута сирена зад нея .
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X