Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Толерантност на пътя - невероятно, но факт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Толерантност на пътя - невероятно, но факт

Прибирам се вчера с джипката по магистрала "Тракия" от едно дълго пътуване.
    В един момент на баира виждам, че почвам да застигам един ТИР. Мятам поглед в огледалото - в лявата лента отзад се носи зелен Мерцедес с пловдивски номер. Правя си сметката, че е доста по-бърз от мене и, ако сега се изнеса да изпреваря ТИР-а, ще го засека и ще го карам да скача по спирачките. Затова почвам леко да отпускам газ-та и да се надявам, че ще успее да ме изпревари преди съвсем да съм убил скоростта.

И в този момент какво да видя - пичът в Мерцедеса отпуска газта, намалява и ми сигнализира с фаровете, че ми дава възможност да изпреваря. Махнах си ТИР-а от пътя, пловдивчанинът си ме изпревари и си замина по пътя, като ме остави в силна изненада, че може да има и такива случки

Щото обикновено и най-често в такива ситуации се случва съвсем друго - изпреварвам някой дълъг ТИР на баира (скоростта ми е обикновено около 100-те), отзад се появява ниско летящ лек автомобил или бус (марки - най-различни - от мутренски лимузини, до скромни баничарки), вижда ме, че в момента изпреварвам и дори и при най-силно желание не мога да направя друго освен да продължа маневрата, но въпреки това връхлита без да намалява скоростта, забива се на има-няма 50 санта от задната броня и страшно светка с фарове, мига ляв мигач и изобщо иска да каже "Бегай, че те сгазИх".

Чудеса бе! Случвали се и чудеса ...
    Ние не сме неутрални!

на какви неща се учудваме в тази държава еиийй......мигача е като знак свише в белите държави......дори да направиш кофти маневра,щом си с мигач си цар на пътя.......всеки път като пътувам робвам докъде ще стигнат нервите на западняка - по скоро мойте не издържат......"ама и този ме пусна,бахмаааму, я да пробвам пак
    IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Очовечаваме се, но бавно!!!
      Доста българи са карали вече из Европа, та са се окултурили!

Това и на мен ми се случи скоро на "Тракия", та бая се чудих,
      но след двайсетина километра, на слизането към София,
      от един фиат ми показваха настоятелно средни пръсти и водача и... жена му ?!
      Познайте с каква регистрация беше...????

Коментар

Да, освен това нямаме навика да благодарим на колегата шофьор за провената толерантност. В белите страни цъкват 2-3 пъти с аварийните за "благодаря" като минат пред този който ги е пуснал, а той от своя страна премигва с дългите за "моля". Абе, култура!

Коментар

А, това с аварийките и в София бая го има. Аз лично го "научих" от бакшишите.

Коментар

Наредил съм се на опашката пред раковата болница откъм Дървеница и не че не мога да мина по тротоара, ама уважавам хората които стоят пред мен.
            В този момент един микробус BMW Х5 или Х3 или някакво такова с пловдивска регистрация подминава цялата колона отляво в насрещното..
            Викам си сега тоя ако някой го пусне, ще е за трепане, ато номера бил че колоната спира на пешеходната пътека, нашия европеец си изпраска микробуса между хората и си отиде за десен завой начисто..
            Понякога ми липсва времето на бухалките...

Коментар

днес един гъзар с Х5-ца първо се беше омотал и тръгнал за Аерогарата вместо за Дружба и се върна през тревата засичайки 2-3 коли след това долу на първия светофар заобиколи колоната през тротуара и мина на червено, след това веднага мина на червено и на втория светофар, а на третия /изненадващо/ хвана зеленото и зави наляво... а аз си мислех, че като види "зелено" ще спре да изчака, щото е доста банално с Х5 да минеш на зелено като плебеите

някъде бяха дали телефони, на които да се сигнализира за такива - ако някой ги знае, моля да ги постне тука... за мен ще е удоволствие да ги ползвам в такива случаи
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз съм се обаждал на бързия телефон в полицията, там те прехвърлят... Щот като видиш трима пияни катили да хвърчат през квартала и да се разминават на косъм с играещите деца ти идва да стрелях на месо...
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз да ви кажа, когато някой такъв катил се опитва да ме натисне за да се провре какво правя.
                  Отварям прозореца и го удрям с кутийка от cd (поради тази причина нямам кутийки в колата ) когато му се разпадне кутийката пред муцуната направо скача на спирачките и се чуди от каде му е дошло
                  П.П
                  Не съм тулерантен към тази порода пътно говедо
                  LZ1HKW
                  Реглаж на преден и заден мост
                  My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

РЕ:

Хах ! Браво, ще го пробвам тоя номер
                    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Не знам защо но много често тези които изпреварват отдясно по тротоара, решаваха че ще се заврат точно пред мен, толкова ли миролюбив им се виждаше калния Гранд с офроъдните гуми? Като резултат на това си бях изработил навика когато такъв се опита да се завре да навъртам волана към него, в резултат на които обикновенно се чуваще изхрущяване на пластмасова броня в гумата
                      После почват да мигат на парцали, а аз питам "И сега какво, ти ли ще се обадиш в КАТ или аз?"
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

върха на нахалството и тъпотията беше сега при ремонта на алея Яворов, някой тарикат като се пъхне между табелките и изпревари колоната през насрещното платно, а балъците отсреща чак спират вдясно и му правят път, като че ли е линейка...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Сега ще ви разкажа една случка:
                          Карам си аз по магистралата към Лозен (бях тръгнал към стрелбището) и изведнъж един Форд Ескорт с пернишки номер ме засича ту отляво ту от дясно, свиркам аз и му казвам множи се и се ограмотявай (е по не цензурирано)
                          А той вади един пищов и право към мен (викам си на ум, мале колко сбърка)пресягам се към задната седалка и го посочвам с калашника. Не бях виждал толкова бърз Форд през живота си
                          LZ1HKW
                          Реглаж на преден и заден мост
                          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Абе дайте да си носим по един от по-късите маркери в колите, мисля че добре ще им се отразява на тези един откос от топчета в прозореца

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                              Абе дайте да си носим по един от по-късите маркери в колите, мисля че добре ще им се отразява на тези един откос от топчета в прозореца
                              Супер идея! Не ме е грабнал пейнтбол-а все още, но виж само затова бих си купил маркер още утре..

НО истина е в кенгурятниците. За такива като ти пробват предния П-образен профил (демек целувката на кенгурятника) и някакси се успокояват...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X