Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вредата от евтинията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вредата от евтинията

Тъй като това лято доста покарах по разни яки прахоляци, реших че е крайно време да сменя въздушния филтър. Минавайки покрай едно магазинче за корейски части на "Евлоги Георгиев" (близо до Военна академия) забърсах един брой с гръмката марка "G-Force" срещу 19-20 лв и от бързане имах глупостта да не го погледна що за стока е.

Като тръгнах да го сменям - гледам, че хартията малко нещо рехавичка пада, а гуменото уплътнение - доста символично.
    Сложих го все пак, но тъй като ме загризаха съмнения, реших да си намеря нещо по-читаво.

В магазин за японски части на "Г.М. Димитров" ми предложиха пак срещу 20 лв. нещо, което изглеждаше дори още по-зле и нямаше изобщо гумено уплътнение.

Накрая си намерих от "Тех Ко" филтър на FIAAM и днес смених с него много малко използвания корейски ментак. И добре че го направих. Като го свалих - какво да видя. Доста символичното гумено уплътнение, което по идея трябва да не допусне проникване на нефилтриран въздух, било залепено с някакво менте лепило. От топлината лепилото се размекнало и при друсането гуменият пръстен се изместил и придобил формата на елипса.
    Какво точно е пречиствал т.нар. филтър - той си знае. А човек си живее с мисълта, че е сложил нов филтър ...

Филтърът, който сложих сега, е двойно по-скъп, но филтриращата хартия изглежда несравнимо по-добре, гуменото уплътнение е много по-солидно и от по-еластична гума, а заедно с филтъра върви и малка допълнителна гарнитурка, която да се подложи под гайката, закрепваща филтъра на мястото му.

Не случайно си е казано, че качествените и евтините стоки се продават на различни щандове. Пък аз не съм толкова богат, че да купувам евтини (т.е. нискокачествени) консумативи.
    Ние не сме неутрални!

И аз го имам същия случаи, само дето покарах два месеца и после трябваше да чистя всмукателния колектор с прахосмукачката

Коментар

Лично мнение.

Абе пичове трябва да Ви кажа , че повече от три години една кола не я карам. Голяма заблуда е да се сменя каквото и да е по двигателя. Много са здрави. Поне 7 пъти са по здрави от другите чаркове по колата.
      Карал съм без въздушен филтър три месеца, бях забравил, че го изхвърлих. Масло сменям ако се прецака нещо което изхвърля маслото.
      Наистина Ви казвам голяма заблуда са тези филтри по колата.
      Механотехникум съм завършил, ВМЕИ - Варна, В Германия съм работил
      би трябвало да твърдя точно обратното, но не напротив в нашата цивилизация всичко е измама. Карай си колата нищо не пипай 7 години и я хвърляй - това е. Сега ги правят да издържат по толкова.
      Например като правих дипломна работа 1985 година направихме проба на един струг - верото го смазваше по-добре от маслото.
      Алабализми. Лично мнение.

Коментар

Дипломите винаги до такива неща водят. Добре, че си останах необразован.
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Йори тва сигурно говориш за горното мнение ама аз нещо не мога да го асимилирам. Я кажи за какво става въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev
            И аз...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1
              Първоначално публикуван от Yordan Kolev
              И аз...
              А аз пък в момента се образовам - дали да не спра
              RB Patrol Team

Коментар

Аз имам две висши - представяте ли си какъв съм зъл гений
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Re: Вредата от евтинията

Първоначално публикуван от V93
                  реших че е крайно време да сменя въздушния филтър.загризаха съмнения, реших да си намеря нещо по-читаво.
                  купи си K&N и докато е твоя колата забравяш за проблеми с въздушният филтър :-)
                  LZ1RED

Коментар

Подръжката на спортен филтър не е нито по евтина нито по лесна.
                    По груби сметки филтър плюс комплект зе почистване и смазване струва над десет пъти повече от нормален филтър.
                    Увеличения дебит е за сметка на качеството на филтриране. За "белите държави" където няма прах става. При нас особено пък при Оффроуд нефилтрирания прах се превръща в шлаиф паста. Отделно задръства горивната система. K&N??? Да остане!!!

Коментар

Re: Вредата от евтинията

Първоначално публикуван от redair
                      купи си K&N и докато е твоя колата забравяш за проблеми с въздушният филтър :-)
                      За съжаление съм загубил някъде линка, но попаднах на твърдения, че филтрите на К & N в същност не осигуряват по-добро пречистване на въздуха, отколкото добрите стандартни филтри.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря за забелижките днес си сложих филтър за въздуха.
                        Не се сдържах да покажа на собственика на магазина, че съм без филтър. тОЙЛИЧНО ВИДЯ И ЛИЧНО ГО СМЕНИ.

И знаете ли какво ми каза собственика на магазина:
                        "Може и без филтър особено зимата, стига да не е турбо."

Някакви коментари?

Коментар

Звук от прещакване на затвор!!!
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Вече сме двама. Имаше и съучастничестки слушащи клиенти.

Коментар

Този продавач сигурно и той е завършил 2-3 висши...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X