Вчера една птица буквално се заби в предното стъкло на колата. Карах с около 70-90 км/ч и се отървахме само със счупени пластмасови "ноздри" на предния капак и разбита чистачка. Децата пореваха малко, но добре, че не се счупи предното стъкло. Всичко стана за секунди. Какво му стана на това пиле не знам...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Птица - камикадзе...
Свий
X
-
До: Птица - камикадзе...
Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнениеКакво му стана на това пиле не знам...В моя гараж имам гнездо на лястовички, тази година от 4 яйца се измъни само едно пиле, и понеже двамата родители се грижиха само за него, то порасна и излетя от гнездото много бързо.....дебело и неукрепнало, съвсем логично завърши краткия си живот в устата на единия ми котарак
....иначе по твоя случай има виц с продължение : и понеже пилето не било умряло, а само припаднало, го взели, занесли го в къщи, сложили го в една клетка с малко трохи хляб и водичка и го оставили. След като се свестило, пилето отворило едото око и гледа хляб и вода, отваря и другото - решетки
и си казало "явно съм в затвора
значи съм ги убил горките хорица"
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
-
Преди 10на-12 години,един приятел и актьор,Влади Въргала,с чисто новата си мазда мх5,на магистрала Тракия, се преобърна именно заради едно пиле,врязало се като снаряд директно в предното му стъкло...Хубаво ,че оцеляха тогава,той и спътникът му.Така,че пилетата-самоубиици, не са от вчера.
Подобен виц - каквато държавата,такива и камикадзетатаПътят е целта.
Коментар
-
Вчера и на мен ми се случи подобно нещо. Карам си с 80-90, отдалеч виждам на пътя лястовичка, но нищо необичайно. Обикновено излитат в последния момент, и се разминаваме. Но не и сега. Птичето се плъзна по извивката на предния капак, удари се в стъклото, пак се плъзна нагоре, и го видях в огледалото да пърха на асфалта.
Явно младите пилета не са подготвени за живота сред автомобилите. Все пак колите се появиха през последните 100 години. Сравнено с милионите години еволюция без наличието на коли прилично се справят гадинките...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение...След като се свестило, пилето отворило едото око и гледа хляб и вода, отваря и другото - решеткии си казало "явно съм в затвора
значи съм ги убил горките хорица"
Под масата съм.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Един приятел някакво пернато му счупи каската ! позасилил се по магистралата +220-240 е била скороста
Арай карбонов даде фираа него го боля врата 2 седмици
Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !
Коментар
-
Така влияят слънчевите изригвания на гълъбите - има дни в които буквално колата минава през него, без той да реагира въобще, летят крайно неориентирано и прочее - цял ден правят простотии.Понякога и по 2-3 дни. Може и на други пилци да оказват подобно опасно за околните влияние, същите тези слънчеви аномалии.
Коментар
-
Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнениеЕдин приятел някакво пернато му счупи каската....220-240 е била скороста ....0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеЕнергията на удара май беше масата (за пилето около 0.1кг) Х скоростта на квадрат, делено на 2.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеЕнергията на удара май беше масата (за пилето около 0.1кг) Х скоростта на квадрат, делено на 2.
Другото е че ъгълът на стъклото е примерно 45 градуса, значи енергията на самия удар е горното, умножено по синуса от ъгъла на стъклото спрямо траекторията на летящото пиле.
Достатъчно приближение е Е=m*c*c*sin(45), или Е=(m*c*c)/1.414
Стига да не бъркам нещо де, че съм ръждясал напоследък с тия компютри.
ъъъ. ама какво от това? Пилето си е мъртво, така или иначе, а стъклото - евентуално пукнато. Нито едното, нито другото можем да поправим.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Митбъстърс имаха много интересна серия, за това как пилетата чупят стъкла на самолети, ако сте я гледалиИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеМитбъстърс имаха много интересна серия, за това как пилетата чупят стъкла на самолети, ако сте я гледали
Та, в уравнението влиза и "консистенцията" на пилето, а не само масата. Това обаче е неизчислимо без реални експерименти, при които ще пострадат много пилци.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеИмат даже 2 серии. Повториха експеримента наскоро. Въздушно оръдие, стрелящо с пилета, замразени или не. В крайна сметка се оказа че замразените наистина правят по-големи щети.
Та, в уравнението влиза и "консистенцията" на пилето, а не само масата. Това обаче е неизчислимо без реални експерименти, при които ще пострадат много пилци.
именно
ама те стреляха с пилета от магазина
всъщност сигурно трябваше да пробват с такива с перушина щото вероятно и тя оказва някакво влияниеИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеИмат даже 2 серии. Повториха експеримента наскоро. Въздушно оръдие, стрелящо с пилета, замразени или не. В крайна сметка се оказа че замразените наистина правят по-големи щети.
Та, в уравнението влиза и "консистенцията" на пилето, а не само масата. Това обаче е неизчислимо без реални експерименти, при които ще пострадат много пилци.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар