Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Облак от звезди
Свий
X
-
Би ли обяснил, за КУТИЯТА, аз нещо не съм в час?
Много хубав репортаж, въпреки, че си личи "градския технократ" в разказвача и непознаването на Родопа и родопчаните.
...Да се учудваш, че в селото има църква е меко казано, наивно....
Минали сте, на няколко километра от едно много важно за българщината в Родопите място, до "Чудните мостове" и Кабата , "Цирикова черква"...
...Когато минах, за първи път, по римския път от Модър към Персенк си представях абсолютно същото, като теб. Очаквах от някой завой, да се появи с тропот римска конница - бях в трети клас.......
Изобщо, БРАВО, за труда и описанието, което сигурно ще накара и други да видят красотите на това кътче от Родопите !!!
И Благодаря!
-
А, около "Бяла черква" мотал ли си се?!
Между другото, от там през "Череша" се излиза на пътя Персенк-Модър и се слиза в Осиково и на язовира.Може да се мине и през Бойково- Дедево-Бяла черква-Ситово-Лилково. И през Лилково-Модър и т.н..Или през Върховръх.
Може да се мине и от другата страна на язовира през Пещера-Нова махала-Равногор-Селча -Михалково.
В Михалково можеш да слезеш и от Персенк, през Чуреково(Чуруково).
Коментар
-
За първи път съм Родопите и не познавам нито планината, нито хората. Църква в Осиково не е имало май, и сега няма православна. Има джамия, за сметка на това.
За кутията - geocaching напиши в търсачката и там пише, нещо подобно е.
Около Бяла черква не съм се мотал, защото времето ни беше много ограничено."...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
http://ftp.domainbg.com/tuono
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар