Мда. И сеа кво, трява да ги вкарваме наполовина по будките за вестници ли? През зимата лесно, ми като през лятото няма преспи къде да се крием?
Мани, верно мъка(((
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Не мисля че са решили въпроса правилно. Има коли които ако ги влачат ще прецакат скоростната кутия. Въпрос на време преди някои да ги усъди. Защо са похарчили 500,000 лева за паяк които нямя флат бед да ги носи?????? Фсеки фул сайз пикап може да носи 99% от джиповете които се продават. А тези фулл сайз пикапи не струват повече от $50,000. Някои ще оплеска конците, и не ме разбирайте грешно, аз не подкрепям тези които паркират неправилно, но мислите ли че са решили вупроса???
Ето как решават въпроса тука:
Обикновено излизат със два камиона, един голиам които може да носи около 10 коли от зад като на снимката горе, и го паркирват на някои голиам паркинг в махалата, със малките паяци започват да турсят неправилно паркирали и един по един ги теглят до големия камион. Обикновенно използват 4 ролъри които слагат под гумите на спрелите коли, и един вид ги карат като на количка. Така не повреждат скоростната кутия особено ако е 4х4.
Така събират 10 неправилно спрени коли и след 2-3 часа си отиват да спът. Всяка кола струва около $150-$300 да си я земеш обратно.
Еи така те правят пари тука.
Относно финансовата час. Града не се занимава със това. Правят контракт със частни тоуинг компании и така хем града не харчи пари за работници , камиони, потдръжка, и бензин, хем създават бизнец за частните компании. Един вид всеки е щастлив. Със изключение на този който е паркирал.
аз също съм против бесцелното паркиране но в София проблема с паркирането е СУПЕР голям, защото градът ни е проектиран за 10 а можеби 20 пъти по-млако коли. И в един момент просто нямаш избор. Знаеш ли колко пъти съм псувал шофьорите на коли, които са спряли така, че с един приятел в инвалидна количка неможем да стигнем до някой вход, кофти е когато висиш 40 мин пред заболекъря и неможеш да стигнеш до него заради сумати коли.
sharrko: а при вас не е проблем паркирането поне доколкото съм виждал имате си многоетажни паркинги и т.н.
паяците не решават проблема а само карат хората да мислят как да се имъкнат.
Но, все пак издънката си е твоя! С този измислен "българиш" не звучиш сериозно.
За сведение - вече повече от 20 години, почти 12 часа на ден работя с английски, имам възможно най-високите оценки за владеене на езика, фирмата която управлявам и притежавам осигурява много високи заплати на повече от 60 семейства, почти всеки месец съм извън България и никога не си позволявам да забравя езика си - защото с него съм станал човек.
И аз се извинявам за писането, но по ниакога думите не ми идват.
От 95та съм излязал. Но това не е оправдание. Просто когато започна да превеждам по ниакога не ми идва думата на български.
По принцип е по добре когато другите те оценяват, и преценяват за това как владееш англйиски, колко голяма фирма имаш, и колко високи заплати даваш.
Аз лично мия чинии, чистя маси ид руги такива работи.
Така че не мога да се сравнявам нито със твоето полужение, нито със нивото на интелект, нито по размера на чековата ти книжка.
Все пак евала че си постигнал толкова много. Такива хора трябват на българиа да се оправи.
Коментар