Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръждопреобразовател в какво ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръждопреобразовател в какво ?

Реших, че джипката трябва малко да се опоправи. Махнах стелките и ... о УЖАС !!! Там ламарина почти няма, всичко ръждясало. Едно по-силно натискане на спирачките и ще стана като Флинстоун
    В 1 шишенце останало някакво вещество с гордия надпис РЪЖДОПРЕОБРАЗОВАТЕЛ.
    От химията знам че ЖЕЛЯЗОто при взаимодействие с ВОДА се получава ЖЕЛЕЗЕН-ОКСИД т.е. ръжда. Като го намажа с този РЪЖДОПРЕОБРАЗОВАТЕЛ в какво ще се преобразува?

P.S. като знам колко ми е изгнил целия джип, ще ми трябва цяло море от РЪЖДОПРЕОБРАЗОВАТЕЛ, ама тогава, току виж се преобразувал в ЧЕРНА ДУПКА.
    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
    http://www.cardomain.com/ride/2562837

До: Ръждопреобразовател в какво ?

По принцип колите с направени да се движат по пътищата, а лодките в реките. Като искаш и така и иначе си купи анфибия. Педал.

Кви лекарства да ти изписваме не знам вече.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
      Реших, че джипката трябва малко да се опоправи. Махнах стелките и ... о УЖАС !!! Там ламарина почти няма, всичко ръждясало. Едно по-силно натискане на спирачките и ще стана като Флинстоун
      От химията знам че ЖЕЛЯЗОто при взаимодействие с ВОДА се получава ЖЕЛЕЗЕН-ОКСИД т.е. ръжда. Като го намажа с този РЪЖДОПРЕОБРАЗОВАТЕЛ в какво ще се преобразува?

P.S. като знам колко ми е изгнил целия джип, ще ми трябва цяло море от РЪЖДОПРЕОБРАЗОВАТЕЛ, ама тогава, току виж се преобразувал в ЧЕРНА ДУПКА.
      Това е само временно решение. Липсващия материал може да то го набави само добър тенекеджия. Другото са али-бали и за лека козметика при предпродажбено боядисване.

Коментар

Едно е сигурно - ръждопреобразувателят не преобразува ръждата обратно в желязо. В какво точно - зависи от състава му, най-често резултатът е основен железен фосфат. Цялата му функция е да отлепи ръждата от метала, за да можеш да го защитаваш после с покрития.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Едно е сигурно - ръждопреобразувателят не преобразува ръждата обратно в желязо.
          Язък

Коментар

Ясен е подкарал темата, аз ще е продължа с личен опит ... "нещо си (орто)фосфорна киселина"..... и т.н....фосфати.О.К. Следва ПРОБЛЕМ задължително голямо миене след това иначе несвързаната с ръждата киселина остава и "яде"метал, пък и повдига боята и т.н. решението е търкане с флекс и телена четка, грунд и боя ....ако има какво да се търка
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Потвърждавам: трябва голямо миене с течаща вода, а после пък бързо сушене, защото водата върху оголения метал прави поразии

Коментар

Е то въртяхме, сукахме и пак се хванахме за ЪГЛОШЛАЙФИТЕ. Хора, давайте по конструктивни идеи. На първото "изкърпване" махнах праговете и 20 см. от купето. На второто "козметично изкърпване" останах без вежди и ъгли на калниците. То ако продължава така накрая ще заприличам на БЪГИ. 2 седалки, 4 колела и един БУДАЛА, дето си мисли, че кара кола.

Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Е то въртяхме, сукахме и пак се хванахме за ЪГЛОШЛАЙФИТЕ.
                  Ами така си е след това ножиците за метал, абканти и т.н.....до боя Снимките долу отразяват етапите много труд, време и желание .... с ръждопреобразувател, влактнест кит, поп нитове и т.н. не става

П.П. извън темата въпрос как да видя какви снимки съм качил до сега? И ако за втори път качвам една и съща снимка, тя "пълни" ли сървъра още веднъж или се ползва стария "имидж"?
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от дядо владо; 19-02-09, 11:32. Причина: Въпрос към админите
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    П.П. извън темата въпрос как да видя какви снимки съм качил до сега? И ако за втори път качвам една и съща снимка, тя "пълни" ли сървъра още веднъж или се ползва стария "имидж"?
                    отиваш си в персонални настройки....... най-отдолу, в ляво, в раздел "разни" > "прикачени" ще видиш списък на файловете, в коя тема са и кога си ги прикачил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X