Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Благодарности към МСС - Пламен и Венци Петрови

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Благодарности към МСС - Пламен и Венци Петрови

Искам да изразя голямата си благодарност, към братя Петрови, за бързата и навременна помощ.

В събота към обяд така се закопах в собствения си двор - че не можах да мръдна.

Машина: LR-Discovery 1, 200 TDI
    Гуми: GoodYear Wrangler - от старите All terian,
    Наклон: много малък
    Почва: мокра трева, отдолу мокра и мека глина
    Шофьор: абсолютно неопитен
    Оборудване: никакво, освен стандартен крик, кирка, лопата

Ситуацията е следната: беше ми паднала оградата в имота и тъй като нямаше с кого да я вдигна - реших че с "джипа" ще я вържа и ще я повдигна. Да ама не тръгнах към оградата (леко надолно) и на 3-4 мерта от нея реших, да видя как ще дърпам - дадох на задна - нанай - боксува. Викам си - абе как това има бавни, блокаж - пробвах пак - само се закопах. До тук добре - дадох малко напред (надолно) и излязох, но при задна пак се окопавах и така стигнах на 2 мерта от оградата, без възможност да се върна и да маневрирам. Почвата се оказа толкова мека, че докато се чудех какво да правя "джипа" пропадна с 5 см, от стоене на място !!!
    Рекох лошо - ще пробвам да вдигна колата на камъни - сложих камъни отпред на всички гуми и се качих на тях - с идеята освободените дупки да ги запълня пак с камъни и да се върна малко назад - абе то падна едно носене на каманаци, едно копане. След това повдигах задния мост с крика - няма да казвам как се вкарва крик под заровен мост в кал , и колко камъни закопах под крика, но явно не стана и така, защото камъните които бях положил под едната задна гума, вече се скриха в глината докато вдигна другата гума - МЪКААААА-а-а-а-а.

Вече се бях отчаял, да преместя машината със собствени сили и се обадих на Яро, който ми даде координатите на Пламен.

Обадих се, (в 14 часа след обяд, на празника точно) обясних каква е ситуациата и за 15 минути вече бяха при мен.

След 1-2 забоксувания, Венци изкара "звяра" на собствен ход ... , без никакви лебедки, дърпания и т.н.

Случката минава, срама остава за цял живот ...
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Аз съм точно със същите гуми. Вярно, че в кал са гола вода
    Ти поне гледа ли къде пипаха че да им вземеш занаята?

Коментар

Поне си си разорал дворчето да ти е готова да посадиш малко домати и краставици за да намравиш една салата и да ги почерпиш
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

За пореден път, чест им прави на братята!
        LZ1JJJ

Коментар

Дайте снимки от срамът
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Благодаря за написаното но стига с похвалите, сигурен съм че повечето хора тук биха направили същото. А и никой не се е родил научен!

Живи и здрави да сме ще се виждаме и на по-трудни места
            VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X