Обява

Свий
Няма добавени обяви.

на Стефан "Любимците" пак "Къртят МиФки"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

За най абсурдното осъждане съм чувал преди доста време. Станало в Германия - някакъв осъдил успешно комшията си, който пикаел прекалено шумно Това е наистина абсурдно
    No bike - no fun!

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
      Най-сладурските надписи са по огледалата на американските коли - обектите които виждате в огледалото са всъщност по-големи и се намират зад вас!
      оппа , дима, без последното - само на дясното огледало - objects in a mirror a closser they appear. иначе, с абсурди е пълно навсякъде, не само тука. ако искате примери....
      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Ъхъ. Навсякъде и във всички времена има абсурди, иначе понятието нямаше да съществува. Обаче има общества в които те си остават абсурди, и други, в които се превръщат в норма. Аз не смятам че такива общества са здрави или дори нормални. И във всеки случай са без бъдеще.
        Хе. Значи учим света да живее, разнасяме насам-натам кви ли не морални ценности, каним се да плячкосаме даже Марс. Обаче не можем да влезем в метрото на собствената си столица без противогаз. И изобщо не е хубаво да влизаме, там бият. Собствените ни граждани други собствени граждани. Но иначе сме велика нация, да?
        Къде сме ние ли? Колкото по-далече от извратената мутрешка философия на ония хора - толкова по-напред. Не само от тях, изобщо.

Коментар

Първоначално публикуван от Dido_DR
          Лелеее все едно раздразних кошер пчели Не се палете толкова, хора! Вижте сега, че е кочина на много места, вярно е - но това се дължи до голяма степен на ония черните с дългите бели тениски. Миризмата в метрото ще я помня до края на живота си. Но примерно в момента се строи със страхотен темп най-високия небостъргач в града - на Комкаст (телеком компания). Университетът ми ремонтира едно площадче в кампуса и знаете ли колко пари са отделили за това - 5.2 милиона долара!! В България това не може да стане. Не си мислете че не съм националист или нещо подобно, защото нямам никакво намерение да оставам тук след като завърша, но просто ми прави впечатление как тенденциозно се плюе за щяло и не щяло по САЩ, просто ей така. Но истината е че са много напред с материала и срам не срам трябва да го приемем като факт. Понеже форумът е за офроуд - веднага бих дал за пример ендурото и мотокроса. Няма нужда да ги коментирам повече защото всеки средно грамотен офроудаджия знае за какво става въпрос.
          Сетих се една случка....играем футбол на едно игрище есента, аз ритнах силно топката и тя мина зад оградата и цапна едно чисто ново тъмно БМВ и се завря под един бус. Аз отидох до оградата и гледам - колата спира, от нея слиза някакъв тузар - облечен готино....(направо си помислих че ще ме гръмне а той коленичи под буса, извади топката и ми я хвърли с усмивка ....е вярвайте щях да падна от изумление. След това всички му ръкопляскахме и той много се зарадва и съм сигурен че би повторил жеста отново.
          Та ей такива дребни неща понякога ме карат да се замисля "къде сме ние".
          Пич тука всеки 5 циганин знае че това голямото в дясно долу на карата е Австралия истината е че общата култура на американците е сведена до това че мерцедес е престижно и че макдоналдс не е вреден...... кво да си говорим

П.С. но навсякъде си има изключения, говорим за масата

http://www.funnygallery.net/video.php?video=23
          no signature no problems

Коментар

Според мен, в думите на всички Вас има по малко истина и по малко не-истина относно САЩ и света. И друг път е дъвкана тази тема. Това е защото всеки разглежда въпроса от своя ъгъл, знания и представа и така стигаме до един екип от кофти статистици. Нали знаете за мутрата дето преяжда в ресторанта с пържоли и двата гладни пенсионера отвън го гледат през витрината. И резултата от статистиката е, че всеки яде по пържола.. До това според мен стига и дискусията тука.

Стефан е прав, но е прав и Dido_DR. Не бъркайте политиците и техните действия с обикновените хора, които се борят да градят живота си. Познавам не малко много читави американци.

...Навсякъде и във всички времена има абсурди, иначе понятието нямаше да съществува. Обаче има общества в които те си остават абсурди, и други, в които се превръщат в норма...
            Стефане, какъв ли ще е твоя коментар за нашето общество тогава?..

Тази сутрин гледах наглия г-н Чернев по БТВ. И останах втрещен. Всички останали са като него, просто защото са убедени в безнаказаността си. И се сещам за думите на Dido_DR за баровеца с БМВ-то. Там тези баровци спират на знак 'стоп' и в 3 през нощта когато няма никой на улицата. Щото знаят какво следва, когато направят нарушение (вероятно, така мисля). Ако някой уцели с топка произволно бмв в центъра на София какво става?.. Като гледам хората в момента (2006г.) са по-наплащени от добре облечените бизнесмени сега, отколкото от дебелите мутри през 1993-1995г.. оффф...

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
              ...................Стефане, какъв ли ще е твоя коментар за нашето общество тогава?..

Тази сутрин гледах наглия г-н Чернев по БТВ. И останах втрещен. Всички останали са като него, просто защото са убедени в безнаказаността си. И се сещам за думите на Dido_DR за баровеца с БМВ-то. Там тези баровци спират на знак 'стоп' и в 3 през нощта когато няма никой на улицата. Щото знаят какво следва, когато направят нарушение (вероятно, така мисля). Ако някой уцели с топка произволно бмв в центъра на София какво става?.. Като гледам хората в момента (2006г.) са по-наплащени от добре облечените бизнесмени сега, отколкото от дебелите мутри през 1993-1995г.. оффф...
              В тази тема е станало въпрос за абсурдни дела в щатите.
              Аз пък ще ви кажа че в БГ има още по-абсурдни дела. Сещайте се. Примерно някой го съдят за тежко престъпление в продължение на 5 и повече години. Или нещо на което съм свидетел - хора които се опитват да си върнат имотите за които имат стари нотариални актове и това в продължение на 10 години. Накрая когато са се източили всички дела, някой чиновник им казва че няма как да му се върне точно неговото и затова ще му дадат на друго място.... Познайте дали този човек не му се иска да си купи някое изделие на Вазовските заводи и да го ползва, ползва, ползва.......

А тия дето са в парламента са най-големия абсурд. Недоумявам. Нещо всички сме се повредили.
              2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър
                ...В тази тема е станало въпрос за абсурдни дела в щатите. Аз пък ще ви кажа че в БГ има още по-абсурдни дела...
                Слушах по Дарик онзи ден, за един абсурден казус, дори не е дело. На човек му открадват касетофон от колата, и едва ли не той е свидетел на кражбата. Това през 1998г. Сега (2006г.) го викат да 'разпознае' крадеца.

Коментар

Мда. Скоро давах сведения на следствието за горски пожар който е станал през 2000г. ама и те не знаеха точно какво им трябва
                  2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
                    Първоначално публикуван от Димитър
                    ...В тази тема е станало въпрос за абсурдни дела в щатите. Аз пък ще ви кажа че в БГ има още по-абсурдни дела...
                    Слушах по Дарик онзи ден, за един абсурден казус, дори не е дело. На човек му открадват касетофон от колата, и едва ли не той е свидетел на кражбата. Това през 1998г. Сега (2006г.) го викат да 'разпознае' крадеца.
                    Ти си слушал за този казус, пък нас ни викаха преди 3 седмици на дело по кражба на наше имущество от 1996 да сме свидетели и ... познай от раз - на обвиняемия не му се идвало на делото та затва го отложиха, а пък тия като нас дето са обрани ония години им писна и масово се отказахме да свидетелстваме и да си губим времето. Проблема при нас е безотговорността която започва от конституцията минава през законите ни гласувани от 240 - те малоумници и се стигне до безотговорното им прилагане. Един ден слушах някакъв психолог беше. Та тоя чавек изказа една идея, която учудващо обяснява нещата. В момента в страна има около 200 000 юристи. Та за да има хляб за всички се създават закони, наредби и кви ли не други взаимно изключващи се разпоредби, като единствената им цел е да осигурят хляб на тая юридическа класа. Като погледна в НС как се гласуват закони, които само след няколко седмици за почват да ги изменят, нагаждат или отхвърлят... какво повече да кажа? А пък за USA - определено не са модел на мислене и най-вече на действие. Мен не ми хареса особенно интригантските им и печалбарски отношения, пък за техните юридически казуси, говори и инфото в тая тема. Поздрави
                    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Абсурди

Като говорим за разпознаване та и аз да кажа:
                      2002 година получих призовка да се явя в следствието. Оказа се че ме викат като свидетел на кръчмарски бой който се е състоял септември 1989 година.
                      И бодро ме попитаха дали сега ще позная виновника. Просто си умрях от смях. човека съм го виждал веднъж преди 13 години на тъмно и то пиян. то и аз бяха така ама нейсе....
                      Но следователя беше напълно сериозен
                      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX
                        Един ден слушах някакъв психолог беше. Та тоя чавек изказа една идея, която учудващо обяснява нещата. В момента в страна има около 200 000 юристи. Та за да има хляб за всички се създават закони, наредби и кви ли не други взаимно изключващи се разпоредби,...

Чак пък 200000,те тия юристи колкото циганите, м... им юридическа.
                        Да знаеш, този психолог е някой дърт манипулатор.
                        B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel
                          Един ден слушах някакъв психолог беше. Та тоя чавек изказа една идея, която учудващо обяснява нещата. В момента в страна има около 200 000 юристи. Та за да има хляб за всички се създават закони, наредби и кви ли не други взаимно изключващи се разпоредби,...quote]

Чак пък 200000,те тия юристи колкото циганите, м... им юридическа.
                          Да знаеш, този психолог е някой дърт манипулатор.
                          Верно че по радиото говорят много глупости обаче като се замислиш колко измислени институти бълват вишисти, най-вече юристи и икономисти годишно, а и като прибавиш тия които вече са завършили и работят, може и да стане някъде към тази цифра. Де да знам ама и 500 000 да са, нямам против, ама да ги нямаше ежедневните пародии в НС и държавата. Пък нали знаеш че в НС най-много са юристите.
                          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX
                            Де да знам ама и 500 000 да са, нямам против, ама да ги нямаше ежедневните пародии в НС и държавата. Пък нали знаеш че в НС най-много са юристите.
                            Да не го сметнеш за заяждане ма не си прав.В миналото НС от 240 -само 38 бяха юристи .Аз мисля ,че ако бяха 240 ,нямаше да е тоя хаос,ма това си е мое мнение.Повечето са лекари.И затова здравната реформа е "успешна"
                            B+

Коментар

дали да се включа.........аиде нямя
                              това за съденето не го вярваите много.
                              Сигурно има други обстоятелства които са "пропуснати"
                              Относно вратата на гаража.......не може да блокира, има ръчка която освобождава механизма, а ако собственика е умишлено блокирал този механизъм.....тогава е виновен,
                              Защо?
                              ами да речем пожарникар влезе да гаси огън и се заключи.....ами тогава?
                              затова може да има отговорност, но не за този дето се заключил.
                              отново, вратат може да се отвори със кутре.
                              CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
                              http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
                              http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

относно макдоналдс случая е известен. но нека да не забравяме че когато е станал случая, кафе машините нямяхя задължителни ограничители на температурата, Макдоналдс са продали много горешто кафе, което се оказва не нужно горещо.
                                Жената казват че спечелила милиони...... не е вярно.
                                Изплащат и медицинските разходи ( представи си колко е било горещо да висиш в болница), и зема около 200,000 наказателни щети, от тези са и останали много малко за адвокат, а и не забравяите че наказателни щети (punitive demages) не actual demages се таксуват като capital gain, което в данъци е 50%
                                значи....мисля че тя остана със някаква смешна сума.
                                Учихме този каис в университета ама не си спомням подробностите.
                                Ако има някои в Business Law class може да се сети за подробнстите и страниците където пишат за каисовете.
                                Относно този дето се хлъзнал на колата която е разпилял....ако собственика на заведението или неговите работници не е направил усилия да почисти петното в нормално време, да речем 5 мин, тотогава тои има отговорност. Ако правиш бизнес тука носиш отговорноста да предоставиш safe environment не само за твоите гости но и за работниците. аз съм сигурен че този ресторант не си е направил труда да почисти петното за това са ги намерили отговорни.,
                                Не бъркаите отговорност със вина. Дори и да не си директно виновен можеш да бъдеш отговорен.,
                                CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
                                http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
                                http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X