Обява

Свий
Няма добавени обяви.

до какво води счупено каре

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• до какво води счупено каре

вчера задното каре на задния кардан почна да прескърцва,но реших, че ще ме закара и върне до и от В. Търново
    да но уви навръщане започна не само да свири но и да дрънчи и тропа и се получиха големи вибрации, на 30 км от Троян кам 23.30 нещо изхлопа и изхрущя
    Средния диф се бе откъснал от единия тампон
    оказа се, че за да се предвижа с пътна помощ до Троян е почти невъзможно
    е успях да я придвижа до охраняемо място и днес имаше сериозен ремонт. Оказа се че мислените от мен шпилки са някаква пак руска измислица и сигорно никой не може да каже защо е тъй
    Е, и аз нямаше да разбера, че неса шпилки ако небеше се намесил Стефан, за което му благодаря и ще почерпя
    Проблема бе решен с разпробиване, нарязване на нова резба и поставянето на нова шпилка,е дано вече не ме оставя на пътя
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Добре си се отървал явно вчера е било фатален ден за каретата. И на моя Хантър задното каре на кардана каза храс-прас, докара ме от Ком до София а днес като го погледнах се чудя как още е на место кардана. Странното е , че преди седмица преглеждах колата и специално гресирах каретата, сигурен съм , че беше абсолютно здраво никакви следи от луфтове нямаше. Напрово се замислям дали причината не е в обилното гресиране преди големите студове.

Коментар

като се счупи карето, не можеш ли да свалиш кардана и да се прибереш на преден мост?
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

на средния кардан няма шанс да се прибереш... Аз ги обичам тези коли с карданче от скоростите до раздатката, защото позволяват монтаж на всякви двигатели ама някой път са много подли когато скъса каре...!
        4ао
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Иване, не се шашкай, причината сигурно е в многото грес. Така че всичко останало трябва да е в ред.
          Тръгне ли да бие кардан, преди да се строши той самият бастисва всичко и от двете си страни. Съседните лагери, семеринги, квото успее. Ако се откъсне преден край и отдолу няма гредичка или синджир, изобщо може да хвърли колата през муцуната. А на Нивата значи е откъснал раздатката. Те тия шпилки там са си нормален обичаен крепежен възел, осигуряват точност на сглобката и ремонтопригодност. За това не са проходни болтове. Ама като е взел да я лашка кардана ... Пак че не са издържали те, пък да се строши корпуса. Щото е гаден силумин и не се и заварява(((
          Карай, малката беля. Сега я поглеждай отвреме навреме, може да протече семеринга на задния фланец.
          Дини, що бе? Аз съм с междинно карданче, пък си върви само на предния мост. Че не бива да се прави така е друг въпрос

Коментар

Вижте в мануала на Нивата, раздатката се центрова
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

А, той Камен не е вчерашен) Мнооого отдавна си е в къщи, с центрована РК разбира се

Коментар

ААааа Стефане неси ме разбрал! Имах предвид, че като скъсаш каре на кардана между раздатка и скорсти няма как да продължиш... а то там най-често се къса, защото натоварването е най-голямо (компенсира го донякъде редукторната раздатка, но несъвсем...!
                4ао
                Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

абе аз я центровах ,ама пак има леко биене,но ще го дооправя
                  ама днеска голям карък , скочих в един трап и нивата скъса долното ухо за амортисьора на задния диф
                  "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Неприятно...поне се заварява лесно, на удобно място е.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X