Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аквариума на СТАС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аквариума на СТАС

Аз също си имам аквариуми.
    Ето този в офиса:

И този вкъщи (в него преобладават водните растения):

Грижите не са чак толкова много, ако се направят както трябва.
    Основната цел е да се постигне в голяма степен екологично равновесие.
    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Нямам думи ...
    Мислех че такива работи има само в рекламите рисувани с фотошопа. Не знам колко са му грижите, обаче явно и в тая работа си имало висш пилотаж. Смая ме, въпреки че не си падам по това.

Коментар

Който може си може...красота...!!

Коментар

Наистина много красиво .И сега какво не ходиш на риба,защото си имаш у дома ли?
        B+

Коментар

И ние имахме такъв аквариум в дома ама го шчупих и стаята ми сатна аквариум щях да се удавя добрече рибите не бяха пирани

Коментар

Първоначално публикуван от vokel
            Наистина много красиво .И сега какво не ходиш на риба,защото си имаш у дома ли?

Аз по принцип не съм рибар, т.е. не ходя, но не ме питай ако трябва да хвана някоя конкретна рибка от аквариума, колко време ми отнема!
            Преди седмица излових всички рибки от един вид, т.к. ми хапваха връхчетата на едно от растенията и ги подарих на един приятел. Е, този "лов" ми отне около 2 часа и половина! И после растенията трябваше да бъдат садени наново.

А такива аквариуми се правят все повече и повече. Има си хора, които преживяват от това. Мойте съм си ги правил сам, но е важно да се знае как.

Радвам се, че ви харесват.
            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Освен красивия аквариум тук си личи и фотографско майсторство, а и добрата техника!

Коментар

Ще се радвам, пък и не само аз ако бъде дадена информация как, през колко и колко $ излиза и става поддръжката на нещо толкова красиво в дома си ...
                Надявам се и да бъде дадена някаква сума за изработването на нещо такова... (с тази разлика, че аз искам големи рибки, а не малки)
                [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                [/FONT]________________________________________
                [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                [/CENTER]
                [/CENTER]

Коментар

Ако е от италианските е около 700 лева парчето, но пък да си риба в него!

Коментар

Вълк, човека иска големи риби, не го шашкай.
                    Има хубави пластмасови вани, има и по 2 тона, и пак са по-евтини. Сигурно може да се съдере и цистерна от някоя бракувана ГАЗка, пак на по-прилична цена. 700 кинта ... Скандал! Те сигурно са само за малки рибки, а това е съвсем друга работа.
                    В МЕИ-то ще разпечатате красивите снимки на А0, с лепилото за тапети на цистерната, и хем красота, хем крокодили за ядене вътре. Или пирани за зли тъщи.

Коментар

Този от 700 лв. беше базовия модел, най-хубавия беше 1400 лв, не можеш да го отличиш от плазмен телевизор!
                      Стефане, ти пак с твоите технически грозотии, тук хората говорят за красота, естетика, ние с пластмасовите корита по-добре да си траем!

Я да питам аз, има ли в тая красота пластмасови дръвчета и водорасли?

Коментар

Е, ми щом не харесвате техното ... Стил за мъже бе!
                        Карайте си тогава с италиански плазмени паркетници ...

Коментар

При мен в аквариума, всъщност в терариума живее малък зъл зелен гущер. Ще трябва да го снимам
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Volk, не, няма пластмасови неща. Всъщност добрия стил предполага в един добър аквариум да не се използват изкуствени материали - каквито и да било украшения, растения и т.н. Всичко трябва да е естествено!

По повод цените. Нека поговорим за левове.
                            Италианските аквариуми (Ferplast) наистина не са никак евтини, въпреки, че при тях всичко е комплект.

При мен подходът е друг. Поръчвам си аквариума на един майстор (бих казал най-добрия у нас), като размерите определям аз според мястото, желанието и ... размер на луминисцентните пури, с които да го осветявам. Цените са горе-долу около 0,70-0,80 лв./литър. Това значи, че аквариума в офиса излиза около 300 лв. (400 литра), а този вкъщи около 180 лв. (240 литра).

Отделно трябва да се купи филтър - добрите са около 150-200 лв.
                            Нагревател - около 35-40 лв.
                            Помпа за въздух - 5-15 лв.
                            Осветление - около 120-150 лв.
                            Таймер за осветление - 24 лв.
                            Разни аксесоари - около 30 лв.
                            Растения - около 80 лева стигат.
                            Риби - въпрос на вкус - има рибки по 1,00 лв., а големите дискуси са по 25-50 лв. а брой.

Имам и познат, който прави такива за частни лица и фирми.
                            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Минавам на плана с газката, пък и като се замисля, може цяла газка да взема за тез пари барабар с цистерната за лошите крокодили за ядене и злите пирани за лошите тъщи
                              [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                              [/FONT]________________________________________
                              [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                              [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                              [/CENTER]
                              [/CENTER]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X