Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е тунинга?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Какво е тунинга?

    не е ли и той работа в екип. идеята от един и техническото познание как да стане от друг

  • #2
    )) Още една кретения от новите философии - работа в екип. За комунистическите държави същия механизъм се казваше робство, мързел и колективна безотговорност.
    Това е инженерна задача. Не може да се роди смислена идея без да ги има знанията. В такъв смисъл идеолога е кресливия досадник който пречи на всички и не може нищо. А понеже хич даже не е толкова сложна, няма нужда и от разделението конструктори - технолози.

    Коментар


    • #3
      не съм съгласна има много технически гении, който знаят как да направят нещото и като го видят готово цъкат аааааааа как не се сетих

      а има хора който измислят нещото, а други го реализират защото знаят как

      Коментар


      • #4
        Геният не се учудва на творението си и не пропуска важното. За това е и гений.
        Тясната специализация по принцип не позволява измислянето на нови неща. "Знае как" технолога. Но нямането на общата представа и знание за това как са направени разните неща и как взаимодействат не позволява измислянето на промяната им. Който не знае за какво става дума не може да измисли нищо ново. Който знае не се нуждае от абстрактия съвет "трябва да се направи по-добре". Автомобилният тунинг в никакъв случай не е сложна инженерна задача и няма нужда от такива структури.
        Предполагам че си представяш как един знае как се правят двигатели, друг гуми, трети пепелници ... Тогава възниква един който отговаря зя общата компоновка. Демек за да може еди какво си, това трябва да стои тук и да бута другото тогава, а това там и ... Така се и прави. Но когато всичко започва от нулата, от чиста хартия. Когато е дошъл някъв и е казал искам лунен трактор, примерно. Само че той не е измислил как, той е заявителя. Или инвеститор по новому
        Но това не може да се сведе до новата лудост "работа в екип". Тя е метод за подчиняване на хората чрез лишаване от знания и умения а не достатъчно стройната последователност на проектирането. Която също е итерационна Но без елемента на подчинение.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X