Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снежни неволи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Снежни неволи

Най после и аз да намеря време да седна на компа, че да споделя и аз моите снежни неволи. От как падна големия сняг съм все в гората , ама не по желание. Първо снега ме свари съвсем неподготвен в района над Девин (на 17 км над града посока Батак) , вдън горите тилилейски , на гости с жена ми при техните. Имат вила в района на едно ловно стопанство. Тръгнах с летните гуми , като мислех да останем само една вечер, понеже бях болен и не смятах да обикалям из горите. Единственото което направих е , че хвърлих веригите в багажника за всеки случай. Като се събудихме в неделя и видяхме колко сняг е паднал веднага грабнахме с дядото лопатите , сложих веригите и тръгнахме да пробиваме пътя . До асвалта има изкачване 3 км по черен път, и ние се надявахме, че асвалта ще е чист. Цял ден се борихме със снега, а той не спираше да вали. И когато по тъмно стигнахме до асвалта, измръзнали и изнемощяли се оказа , че ако искаме да се приберем имаме още 14 км за ринене. Естествено не сме толкова луди, обадихме се , че няма да можем да се приберем, и че кога ще се приберем зависи от това кога ще дойде верижната машина да ни отрие. Връщането също не беше лесно понеже беше навалял още сняг, и през 20 метра пак трябваше да слизаме да чистим купчината пред колата, понякога само за да светнат фаровете. После във вилата ракията беше особено вкусна, а храната да не казвам. На другия ден – лежане. Слънцето взе да залязва и тъкмо си сипахме по една ракия, като мислихме че и тоя ден отървахме, и се чу радостен шум – боботещия двигател на верижния трактор, а след него буханката с ловните. Бяхме спасени. Ето малко снимки правени с GSM.

Всички снимки : https://htftp.offroad-bulgaria.com/P...%2018.12.2005/

страхотно, ние с Антон миналата неделя направихме Средна гора цялата в пътища и накрая идва трактор, той се беше закопал в калта предишния ден преди да завали снега но не пожела тогава да е извадим и на сутринта имаше кам 50 см сняг и вървяхме пеша 6-7 км през планината от единиа джип на другиа

Коментар

не страхотно ,а страшно ,с летни гуми на този сняг.
      B+

Коментар

ЗАВИЖДАМ ТИ
        LZ1VMH

Коментар

Още се прибирах от Девин и ми звънна кума че снега му е затрупал Мондеото във вилната зона на село Цар Калоян по пътя за хижа Здравец. Вилата му е на един километър над пътя. Опитах се да го убедя да го оставим за пролетта, ама не иска и да чуе. Ама понеже ми се бе събрала доста работа му обещах на другия ден следобяд да ида да помогна, а той да организира бригада да поизринат колкото могат. Беше ми ясно че сам никаква няма да я свърша и се обадих на приятел. Ицо веднага се отзова с Уазката, и добре че има лебедка. Аз като видях каква е работата бях готов да се откажа, ама Ицо ме нави да се хвърляме в снега. До 9 часа вечерта се борихме , повече не можехме , особено момчетата с лопатите (от 7 сутринта ринат) падаха като круши, а едното и се контузи - едно въже се скъса и го шибна в крака. Спуках и гума , ама на място я оправихме. Домъкнахме Мондеото до едно дере и дотам, баира който трябваше да качим се оказа непревземаем при тези условия. Оставихме го за другия ден въпреки нежеланието на моя кум (даваха го да вали пак).Малко успях и да снимам между другото : https://htftp.offroad-bulgaria.com/P...0-%20den%202// - 82 Мб.

На другия ден взехме здрави въжета от Жоро (TT-Raa) и се запътихме отново, но този път добре екипирани, защото предния път измръзнахме. Пак бяха доста мъки, особено обръщането в големия сняг, но накрая всичко завърши успешно. Мондеото го извадихме почти цяло, очаквах повече поражения, но се оказа куче марка. Двете предни гуми бяха спукани , едната верига я изгубихме, малко се спука бронята, някаква дълга лайсна падна от някъде, но най-важно че издържа куката за която го дърпах. Мислех , че ще се откъсне нещо, защото имаше много лашки и удари.
          Тук е мястото да благодаря на Ицо, без който не само, че нямаше да извадим Мондеото, но сигурно и аз щях да се окопая и да остана там. Ама той знае , че когато и да свирне и аз съм на среща. Длъжник съм му.
          Ето и малко филмче от втория ден:

https://htftp.offroad-bulgaria.com/P...20-%20den%202/

Гумите се представиха чудесно в големия сняг, няколко класи над Гудрича МТ с които беше обута Уазката на Ицо. Само дето още не мога да разбера кое е по добро МТ гумите или четирите вериги , които над Девин също копаха много яко.

Коментар

Зарко, аз разбрах за вашите премеждия, добре сте са наиграли, чак до селскостопанската техника да опрете .
            Щях и на тебе да се обаждам да помагаш, ама Жоро ми каза , че още не си взел гуми.

Голди, въобще не е за завиждане, беше си направо трагедия, особено накрая като разбереш, че си безпомощен.

Коментар

къде го тоя сняг, бе братче, тука само неква киша, вчера - +5гр.гадост. зимни гуми и на двата тръка - само дигат шум по асфалта
              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

това е красота! като гледам снимките и ми се ще да съм там...

като млад шофьор ми се е случвало да копая по един час да се прибера до вкъщи /за последните 300 метра!/
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

другия път се обаждайте с каквото можем ще помогнем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X