Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изкуството, или безумието, да управляваш Вранглер.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изкуството, или безумието, да управляваш Вранглер.

Оня ден, след дълга и неуспешна командировка в София, след изморителна борба с институции, инстанции, инспекторати и всякакви други инс.. пък било то и застрахователи, реших да се разтоваря от негативните емоции в Лозенска планина... Всъщност, освен до стрелбището край Горни Лозен, никога не бях ходил в тази планина...
    И така, аз и Хулиганката поехме към планината. След кратко лутане из някаква вилна зона, си намерихме едно подходящо пътче, което би трябвало да ни изкачи към върховете на планината... Пътчето се оказа истинска находка, изровената от пороите пръст се сменяше с остри, или заоблени големи камъни, или с подгизнала от течаща вода тревица... Хулиганката, обута в новите си АТ, мъркаше с оня приятен глас, напомнящ приближаваща лятна буря... Удоволствието беше несравнимо, забравих абсолютно всичко, което бях преживял предните два дни, отдадох се изцяло на онова, познато на много от вас чувство, което наричаме прозаично, при това с чужда дума - офроуд... И точно тогава се случи нещо. Нещо, което преживях точно преди година. При една подобна авантюра в Родопите, когато температурата в Пловдив, необичайно за сезона, достигна 30 градуса, аз се оказах с англичанката в еднометров сняг. Когато слязохме в Пловдив и аз обеснявах, че съм целия мокър, защото с англичанката затънахме в снега, хората, по къси ръкави, пиейки студени питиета, криейки се от лъчите на залязващото слънце, ме гледаха с недоумение...
    Французите го наричат дежаву... Имаше известна разлика, все пак, вместо с изискана англичака, този път бях тръгнал с американка, при това, наречена не случайно Хулиганка... Чистотата на снега, беше заменена с най-обикновена лозенска кал... до гуша... Повече от два часа безплодни опити за измъкване, то не бяха колани, подлагане на клони, опити за ползване на дървета като лостове от всякакъв род... Срам, не срам, звъннах на Иван (Derhunter), оказа се, че го заварвам под джипа, но пък можел да го "събере" за 20-ина минути и да дойде, да ме извади от калта... Звъннах и на Васко (vatito), казах му, че ще сляза да го изчакам в Горни Лозен, който в последствие се оказа Долни... и той тръгна веднага. Взех си GPS-а и тръгнах към селото, записвайки си трака... все пак трябваше да намерим после окаляната хулиганка... Обадих се и на Derhunter, който междувременно беше "събрал" джипката и се канеше да идва, да изчака...
    Спасителният екип дойде невероятно бързо, явно за Васко и неговия Рубикон, задръстванията не важаха... В бързината, за мое щастие, спасителите бяха забравили фотоапарата (дори и в Стара Загора, на минералните бани, не бях се окалял толкова...), но пък и с телефона става "снимка за спомен"...

После нещата станаха бързо и лесно, Хулиганката излезе от калта и поехме надолу към цивилизацията, където природата ни се отблагодари с двойна дъга, макар и втората да се вижда едва-едва...

Използвам случая, да благодаря още веднъж на Васко за помоща, която ми оказа, както и на Иван, за готовноста му да ми помогне!
    Благодаря ви, приятели!
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

До: Изкуството, или безумието, да управляваш Вранглер.

Джорджо, нямаше ли някоя навигаторка да ти помогне?

Коментар

А каза че не си снималНищо де,но явно приключението си е струвало щом вечерта изпи една цяла МАЛКА ракийка
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Всъщност, това че Бургазлии не знаят нищо за характера на Софийската кал, изобщо не ме учудва. Обратното също е вярно. Може би, трябва да се пусне някаква тема за почвознание и в джипиесите, да се изписва, какви са характеристиките на калта в региона.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
          А каза че не си снималНищо де,но явно приключението си е струвало щом вечерта изпи една цяла МАЛКА ракийка
          Това верно ли е щото ако е направо не е за вярване Джорджо да изпие цяла малка ракия лелее на къде върви света
          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
          тел.088четири 9едно9 4нула4
          -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
            Джорджо, нямаше ли някоя навигаторка да ти помогне?
            Васко, аз с природата общувам сам, това там тройките, шведски, руски, са друго нещо, за други места...
            Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Не снимах себе си, впрочем ти видя на какво приличах...
            Иване, не ме издавай, бре... сега ще ми излезе име на алкохолик... надявах се поне да остана анонимен...

Коментар

Е,да беше свирнал да те дръпна с ГоУфа...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                Е,да беше свирнал да те дръпна с ГоУфа...
                Да бе, да, то и без това тази марка се ползва с ... хммм... лоша слава... щеше да ни излезе име после....

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  Да бе, да, то и без това тази марка се ползва с ... хммм... лоша слава... щеше да ни излезе име после....
                  Е,тъй де,в калта...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ами Джорджо така е, като ходиш сам, без навигаторка!
                    Ако беше с навигаторка като мене, никога нЕмаше да закъсаш!
                    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                    A2 (+)

Коментар

Хммм... точно с теб, Цвети... така щях да закъсам, че нямаше да има от-късваме...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X