Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Докъде стигнахме с "имплементирането" на ИТ Проекти и Процеси?... :-)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Докъде стигнахме с "имплементирането" на ИТ Проекти и Процеси?... :-)

Наскоро срещам приятел и бивш колега, работещ за голяма финансова институция. Говорим си:

Аз: Докъде я докарахте с ....? (става дума за софтуер)
    Той: Ами не мога да ти кажа, че правим л*йна, затова ще ти кажа, че имплементираме л*йна...

По този и сходни поводи, ето една картинка, която става все по-актуална в днешно време и то не само в сверата на ИТ проектите. Източник.

Втория ред е особено култов, особено ми харесва документацията, какво е инсталирано (просто въже, на което да се обесиш ), какво е плати клиента и Съпорта!!!
    Последно редактирано от Yaro; 22-04-08, 15:52.

До: Докъде стигнахме с "имплементирането" на ИТ Проекти и Процеси?... :-)

В момента се боря с една видна софтуерна компания, която ми инсталира доста скъп продукт. Мога да се закълна, че горните картинки са абсолютно верни

Особено в частта с въжето за потребителя..............
    Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
    NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Наскоро срещам приятел и бивш колега, работещ за голяма финансова институция. Говорим си:

Аз: Докъде я докарахте с ....? (става дума за софтуер)
      no signature no problems

Коментар

Всеки си заслужава Софтуера
        А точно тези за който говориш и Хардуера

Коментар

Само дето момчета тази илюстрация-алгоритъм важи с пълна сила и в доста други сфери, например (като пряк наблюдател) - в строителството и на някои хора хич, ама хич не им е смешно...
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
            Само дето момчета тази илюстрация-алгоритъм важи с пълна сила и в доста други сфери, например (като пряк наблюдател) - в строителството и на някои хора хич, ама хич не им е смешно...
            Ти не си мисли, че за сверата, за която аз говоря е много весело... И хич не е прав Алекс, че всеки си заслужава софтуера... Щото софтуера, за разлика от хардуера го избират едни CEO-та, които после в трюма не влизат за да го борят...

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
              Ти не си мисли, че за сверата, за която аз говоря е много весело... И хич не е прав Алекс, че всеки си заслужава софтуера... Щото софтуера, за разлика от хардуера го избират едни CEO-та, които после в трюма не влизат за да го борят...
              Не си съвсем прав избират го CFO-та, същите които избират и Хардуера и много добре знаят защо!!! ВЕрваи ми

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                Не си съвсем прав избират го CFO-та, същите които избират и Хардуера и много добре знаят защо!!! ВЕрваи ми
                И ти ми вЕрвай , нЕма да спориме, щото ще заложиш Червената и ще я взема...

Коментар

Култово!
                  Technical Rescue Direct - life lies in courage
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Малииии...

Всъщност монетата има две лица както винаги. Ако си монополист е лесно, защото "имплементираш ла.на", ама ги рекламираш и буташ навсякъде. Ако пък направиш и "модна линия", така да се каже, от това, което си имплементирал, проблема ти е хептен никакъв.

За малка фирма без шеф с връзки, проблема е доста сериозен. Там трудно се имплементират разни простотии. Или най-малкото работи един-два пъти. После си търсиш друго поприще.

А го има и момента че не на всеки клиент може да се угоди докрай. И не всеки клиент изобщо има някаква представа кое как би могло да стане най-добре, но има чишити, дето държат на своето... до един момент, в който видят че е направено тяхното, ама не им харесва примерно... И после се почват едни преправания, голяма част от които е ясно че ще се правят още в началото. Ама като споменеш че за да се преправи са нужни още разходи, ентусиазма им бързо спада. И често си остават с "имплементираното" до момента, и бълват змии и гущери по твой адрес.

Ама това е част от работата все пак. Донякъде и манталитет - и на едната, и на другата страна.

Отделно ако се прави нещо, свързано със законодателството ни в някоя сфера, особено социални дейности, осигуряване, и т.н., хаоса е пълен.

Иначе в картинките има твърде много истина. При това в световен мащаб. Даже смея да твърдя че далеч не сме най-зле в това отношение.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                      Всеки си заслужава Софтуера
                      А точно тези за който говориш и Хардуера
                      Уви не винаги е така. Има бизнеси ( като моя ) които не можем да си избираме софтуера. Някой ни казва- Това ще е и точка. Вчера се наложи да прочета 96 ( девет шест ) страници указания за това как се избира User_Name за вход в новата система, която ни налагат. А още не сме стигнали до истинския User manual.

Но моят бизнес и софтуера, които се налага да купувам/поръчвам е доста нестандартен и рядък. В България има не повече от 80 потребителя на такъв и затова не съм добър пример. Въпреки това понякога си спомням с умиление за системите с перфокарти и писани на Кобол и Фортран. Май вършеха същата работа като сегашните, но ползвайки много по-малки ресурси. Но това е съвсем различна тема. Моето мнение е че едновреме програмирането беше изкуство, а сега е бизнес.
                      Между другото много съм научил от една книга, която се казваше " Изкуството на програмирането ".

Извинете за отплесването, ама като стане дума за софтуер съм като Стефан за руските коли.
                      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X