Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Република Македония Скопие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Република Македония Скопие

Първоначално публикуван от sithius Преглед на мнение
    "Египетската царица Клеопатра-била македонка!Била последната от рода на Птоломеите а те от рода на Александър Македонски"............
    А пирамидите кой мишлиш ги е направил.....същата велика нация с богата история от близо 20години.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
      За протокола: Македония произвежда и изнася в пъти повече от България зелки и ябълки. При това още нямат европейски субсидии!!!
      Най-често срещаните МПС от ранна пролет са малки трактори с прикачни пръскачки. Ябълките се пръскат минимум 10 пъти.

До неотдавна не знаех, че банани растат в...Турция. От репортажите на наши мотористи се видяха големите бананови плантации в Южна Турция.
      Една загадка: Как ще преведете названието на една Шекспирова пиеса "Кротенье на фурията"?

Секоя вечер во ресторанот жива свирка.Само 200 денари.

Се бара девойка за работа во магазинот

Продажна галерия.

И хубавия виц за македонеца, преселил се да живее во Бугария.

-У нас жито - као дренки. Дренки - као сливи. Сливи - као лубеници!..
      -Тогава що чиниш тук? Живей си в Македония!
      -А шо ке яем - камене?!

Преди четири години в Охрид отидох в градската библиотека.(търсех си кютека:-))
      Дайте ми, казвам, да прочета нещо от Григор Пърличев.(Той се води най-големият им поет.Нещо като техен Шекспир)
      Носят ми издание 1985 година.
      Моля ги за по-старо издание. Примерно, от 1935 година.
      Спогледаха се, извикаха някакъв шеф и ме помолиха да изляза. Защото българският поет Пърличев е писал само на...български!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%...87%D0%B5%D0%B2

Самият Гьобелс може да завиди на македонските "историци" за усилията и успехите в промиването на мозъци. На тези, които ги имат.
      А провинцията е населена с приятелски настроени хора, с които меже да говориш без превод. Ако слушахте охридския говор на спасителите на нашите екскурзианти - два пъти по-близък до българския, отколкото този во Скопие.

Издадената неотдавна "Македонска енциклопедия" е на път да ги скара с половината свят!

Коментар

.....Симеон ме подсети за една крилата фраза:
        "...Нацвърчай ми един помръжлек!......
        Продавача пита:...А за жена?!
        .....Тя ке ближе от моя......"

Коментар

Всъщност, Гърция в момента работи за нас. Тези милион и половина мАкедонци, гърци не могат да станат преди 3-4 поколения, но от бугарското самосъзнание ги дели (по известния виц) само един душ. И ускорен курс по правопис, разбира се.

Естествено, не си представям начело на България толкова авантюристично настроен ръководител, че да започне да "загражда" територии, но времената се менят, а с тях и нравите.

Коментар

От едно име какво направихте....

да си призная честно най-ми е харесало определението от наш колега Обердръндръндрънер... - сЪРБОМАНИЯ!

Щото я си представете, че от детската градина ти пълнят главата с тези глупости, когато пораснеш няма как да не мислиш, че не са истина, а всичко е започнало от посръбчването...
            Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
              ... я си представете, че от детската градина ти пълнят главата с тези глупости, когато пораснеш няма как да не мислиш, че не са истина ...
              Строго погледнато, така възниква абсолютно всяко национално самосъзнание. Включително българското.

Разбира се, когато около глупостта се изгради език, култура, институции, традиция и навици, глупостта постепенно става обективна реалност. Друг въпрос, че за това 1-2-3 поколения не стигат доникъде.

Коментар

Те ви още нещо http://www.youtube.com/watch?v=qT-a0...eature=related

и нещо съм пропусналhttp://www.youtube.com/watch?v=rBsed...eature=related
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Стария ме е изпреварил. Питайте някой грък за тая държава и ще разберете как и е името. Аз съм говорил с 3 ма гърци на тая тема и те казвам, че държава Македония няма. Единия учтиво ме помоли и аз да не бъркам понятията и да не говоря за такава държава. Има една държава, която се казва FYROM /предполагам всички знаете кво означава/ и те така си и викат хората. Аз също съм против да се казва само Македония, защото в исторически план това име е много по-широко понятие от една държавица измислена след разпадането на Югославия 1991 г..
                  Последно редактирано от marin199; 24-09-09, 16:49.
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                  http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                    Стария ме е изпреварил. Питайте някой грък за тая държава и ще разберете как и е името. Аз съм говорил с 3 ма гърци на тая тема и те казвам, че държава Македония няма. Единия учтиво ме помоли и аз да не бъркам понятията и да не говоря за такава държава. Има една държава, която се казва FYROM /предполагам всички знаете кво означава/ и те така си и викат хората. Аз също съм против да се казва само Македония, защото в исторически план това име е много по-широко понятие от една държавица измислена Втората Световна Война.
                    Аз пък не виждам нищо лошо в това да се наричат както искат.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Аз пък не виждам нищо лошо в това да се наричат както искат.
                      Не ме разбирайте погрешно. Щом си имат националнално самосъзнание, нека си дремят в държавата си и да се самоопределят, като македонци. Тяхно право си е. За името също не ме боли много, но все пак щеше да е малко странно след като се отцепиха Косово да се нарекат например Австро-Унгарска империя. Което е международно приетото, това е закон и аз бих се съгласил с него. Не съм сигурен точно в момента кое е официалното име на тая държава, но май си е FYROM.
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                        Не ме разбирайте погрешно. Щом си имат националнално самосъзнание, нека си дремят в държавата си и да се самоопределят, като македонци. Тяхно право си е. За името също не ме боли много, но все пак щеше да е малко странно след като се отцепиха Косово да се нарекат например Австро-Унгарска империя. Което е международно приетото, това е закон и аз бих се съгласил с него. Не съм сигурен точно в момента кое е официалното име на тая държава, но май си е FYROM.
                        Македонците били кандисали да не спорят за името си, но да не им пипат идентичността....
                        http://www.setimes.com/cocoon/setime.../25/feature-01

Коментар

[QUOTE=targa;353127]Хумор по македонски

Комбинацията между балкански хумор и македонски език е неустоима.
                          Забавлявайте се, уважаеми читатели, докато намирате разликите и приликите с българския език.

Како луѓето прдат

Културен – Прди и вика „Пардон!“
                          Дволичен – Прди и прашува „Кој прдна ? “
                          Циничен – Прди и те гледа право во очи
                          Кавалер – Пушта дамата прва да прдне
                          Песимист – Уште не прднал мисли дека се усрал
                          Безобразен – Прди од задоволство
                          Сноб – Прди само во добро друштво
                          Чувствителен – Прди и вика „Ах ! “
                          Сентиментален – Прди и мисли како би било да не прднеше
                          Нестрплив – Едвај чека да прдне
                          Добро воспитан – Бара дозвола пред да прдне
                          Дискретен – Прди и вика „Нека остане меѓу нас ! “
                          Реалист – Го смета прдењето за природна работа
                          Егоист – Прди само за себе
                          Глумец – Прди и чека аплауз
                          Срамежлив – Прди и поцрвенува
                          Таинствен – Он не прди туку пува
                          Лажливец – Прди и вика „Со уста прднав “
                          Флегматичен – Прди долго
                          Колегијален – Дозволува и другите да прднат
                          Штедлив – Прди само во затворена соба
                          Шегобиец – Прди и вика „Кој прди зло не мисли “
                          Неспособен – Потпрднува цел ден и никако да прдне
                          Оптимист – Прди и се надева дека никој нема да чуе
                          Пензионер – Прди и вика дека во негово време подобро се прдело
                          Баксуз – Прди и се усерува во гаќи
                          Фалбаџија – Прди јако за сите да чујат
                          Наивен – Прди и мисли дека направил добро дело
                          Гурман – Прди и вика „Баш убаво мириса“
                          Спортиста – Ако некој прдне еднаш, он ќе прдне двапати за да го собори рекордот

Ако замените думата "прди" с усран или производни става точна-македонец!

Коментар

Стига с това "Македония"! FYRM! Така трябва да ги наричаме всички, които поне малко се чувстваме българи! Иначе се отричаме от себе си! Създаването на "македонска" нация е най-успешният Сталинистки ход за трайно разединение на славяните на Балканите и създаване на конфронтация между България и Югославия(тогава).

Да не кажете, че съм прекалено сериозен в хумористичната тема, ето най-краткият политически виц:
                            "Македонска идентичност"
                            Последно редактирано от Еmil; 27-09-09, 21:12.

Коментар

Всяка година посещавам Македония.Тази година през септември бях четирите почивни дни на Охрид.Там си взех едно моторче под наем и обикалях района.Ходих по разни селца.Водих много разговори с обикновени хора.Впечатлението ми е,че в този регион много хора се определят като българи или като такива с общ корен с българите.На връщане бях потресен на центъра на Битоля.Завършваха много стилен паметник на Филип ІІ Македонски.такива хварелбствени слова за македонския цар бяха написани на бронзовата плоча,че чак объркаха понятията ми за история.При всяко посещение си купувам и книги от македонски автори с историческа тематика.Тези които купих тази година-три на брой съдържат ужасяващи ме "исторически" изводи за македонската идентичност.Всички започват от античната македонска държава.Пълно изкривяване на историята.Всъщност има толкова много исторически данни ,че македонска народност няма.Чудя се защо българския Президент и Превителство не правят нищо за да защитят българския характер на тази измислена държава.достатъчно е да се публикуват турските данъчни регистри до 1912 година от които е видно,че във всички села на сегашната македонска територия е посочена бройката на домакинствата.Всички те съдържат данни за български домакинства,турски,албански,влашки,цигански,гръцки и други по малобройни.Понятието македонско домакинство липсва.Вярно е и товау,че в някой села особено в сегашната южна част на Македония турските,респективно гръцките домакинства са повече.В преобладаващата част от населените места обаче българските домакинства далеч надхвърлят останалите.И тук основния въпрос към мокедонските власти е ОТКЪДЕ СЕ ПОЯВИ МАКЕДОНСКАТА НАЦИЯ СЛЕД 1912 ГОДИНА.Отнговорът е ясен но българските власти бездействат.Македония е окончателно е загубена.

Коментар

Бъзикайте се вие.
                                Татари прости.
                                Сам дядо Господ е създал македонската раса!

"Имайте предвид едно нещо – трудно се разговаря с хора, които си вярват, че Господ Бог е направил три нации на Земята – македоноидна, към която спадат всички бели народи, наричана погрешно досега „бялата раса”, негърска и жълта раса. Това не са бълнувания на някой публицист. Подобни идиоти има и в България, които мислят, че българската нация е богоизбрана, че имаме 33 държави и т.н. Минало. Това е държавна политика. При нас, има ги във всяка страна, са действие на отделни откачени идиоти. Но там е държавна политика. Това е клип, 9-минутен, спонсориран от държавата да се излъчва по държавната македонска телевизия. Там Господ Бог говори на македонците на македонски език и ги определя за богоизбран народ. Как се разговаря с такива хора? Вие ми кажете! Защото те си вярват. Знаете, когато се повтори една лъжа 100 пъти, в нея повярват. Освен това е държавна политика. Дори тези, които не вярват, са принудени да вярват. Това е нещо като държавата на Оруел. И аз разговарям с мои колеги историци, които вече ги е срам да разговарят с мен. Казват, че ги е срам от това, което ги карат да пишат и да твърдят... Ако в миналото все пак имаше някаква база за дискусии чий е Самуил, българин ли е, не е ли българин, каква е държавата му, в момента как да спорим за Господ Бог и какви раси е създал той на Земята?"

Проф. Божидар Димитров
                                от тук:http://www.focus-news.net/?id=f14353

Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X