Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят принос към културата на движението по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моят принос към културата на движението по пътищата

Ежедневие:
    Кръстовището на "Петте кьошета", две ленти за ляв завой от бул. "Патриарх Евтимий" по бул. "Прага"; най-редовно юнаците от дясната от двете ленти взимат завоя към осовата линия на бул. "Прага" - засичат лявата, в която винаги заставам аз; като тръгнат да ме засичат с най-възпитателна цел подпирам клаксона и ги затискам - да си стоят в тяхната лента.
    Преди двадесет минути:
    поредният шампион по намаляване радиусите на завоите - жестикулира заплашително и със "Ситроен" C4 иска да ме засича, хвърляйки го пред тръбите; да, ама не, казваше Бочаров, - тоя не се отказва, добре, 100 метра по-нагоре окончателно го прибирам в тротоара и спира - свалям си стъклото да му обясня, колко не е прав, а той направо изскача от колата (тактическа грешка - бях му оставил място да си отвори вратата!), та, напъхва си муцуната при мен и ми лъха здраво на бъчва !!!
    аз съм кротък като будист, обяснявам с добро - за лентите, за това колко не е прав, когато греши да ми скача така... стига се до кротък пиянски разговор - следва бас на 1000 евро колко и какви са лентите на кръстовището; връщаме се - чакаме от бул. "Прага" да завием по бул. "Скобелев" - трета кола зад него - дълга Нива с куки - хрумна ми перверзната мисъл да ги привикам за арбитри и да го накисна с алкохола - което би било доста грозен трик; омразата към куките надделява, естествено ....
    изнесох полева лекция - този знак с лентите виждаш ли го, добре, маркировката - добре; "Прав си бе, прав си, тия паркиралите са ме заблудили, че няма пета лента за обратния завой ..."
    даже портфейл извади, пари да ми дава ...
    някак си съм доволен от така похарчените 10 минути от живота си;
    много хора (и много приятели сред тях) ще ми се смеят;
    споделям го тук, защото именно прочетени тук неща са ми повлияли в посока на такова мислене и поведение
    Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

До: Моят принос към културата на движението по пътищата

Евала, ама да му беше прибрал и парите, та като изтрезнее да му е за урок...

Коментар

Попаднал си на човек. В Бургас щеше да отнесеш някой тупаник!

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
        Ха! И тук си имаме достатъчно такива.

Със стария ръждясал бус си бях много добре в това отношение. Бягаха надалеч и хич не си помисляха да ги вършат такива. Ако е що-годе здравомислещ, спира и ме пуска, ако е пишляме се качва на тротоара (ако има такъв), а ако е съвсем кух му заминава някоя ламарина (без да прекалявам де, няма смисъл).

Всъщност от третата категирия (съвсем кухи) има предостатъчно. За 4 години - 3 броя.

Като се качих на нормална кола се видях в приключение.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Страхотно си постъпил!
          При мен се случи нещо доста подобно - на Горнобански път почти винаги има сериозна опашка по околовръстното посока към Младост. Там има 3 (три) ленти в една посока, разделени в ограда. Вчера си карам аз срещу опашката и хоп, срешу мен изскача един с пистов мотор в моето платно. Съвсем кутурно, знаейки, че няма жилищни сгради наоколо надувам клаксона и седя в лявото платно, и за мое голямо учудване получавам среден пръст!

В такива случай ми се ще да бъда 2 метра и 150 кила....
          Георги Гатев

Коментар

Можело е да го топнеш за алкохола все пак...Можело е пиян някоя беля да направи...
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

преди няколко дни попаднах в подобна ситуация ..пред математическата карам си спокоино в средна лента с уазката и някакъв дебеловрат с мерцедесчето се опита да ме прескочи от дясна лента и съответно му замина малка част от лявото огледало спираме слизаме и почва да ми се кара обяснявам му спокойно че грешката не е моя а тои не ми вярва.. почна да ме бута(удари ми 1 женски шамар стана ми смешно) и да ми обеснява как щял да ме пребие...за негово нещастие бокса е един от любимите ми спортове и съответно загуби 1 зъб и солилдно количество кръв

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                Страхотно си постъпил!
                При мен се случи нещо доста подобно - на Горнобански път почти винаги има сериозна опашка по околовръстното посока към Младост. Там има 3 (три) ленти в една посока, разделени в ограда. Вчера си карам аз срещу опашката и хоп, срешу мен изскача един с пистов мотор в моето платно. Съвсем кутурно, знаейки, че няма жилищни сгради наоколо надувам клаксона и седя в лявото платно, и за мое голямо учудване получавам среден пръст!

В такива случай ми се ще да бъда 2 метра и 150 кила....
                Споко, те тия накрая ги праща в гроба някоя 30 кг девойка, която не реагира достатъчно бързо. Оня ден в дефилето към Велинград в един от многото завои ми изкочи пистов мотор в моята лента . Едвам се разминахме, аз в лявата, а той в дясната... После си виках на акъла, да се е*а у рефлексите, ами ако в завоя имаше и друга кола? А аз, за да не го утрепя тоя идиот навизам в насрещното... в завой и с дълбоко дере край пътя... и като нищо мога да убия някой невинен или себе си...
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                  Ми то и тук си е живо чудо, че не е станал бой. Не знам, много здрави нерви трябва да имаш.

И аз така ги сеча наглеците, колко го мразя тоя номер, като че ли лентите и знаците са за балъците, пък те дупетата минават отде им е удобно.

Иначе евала за цивилизованата реакция !
                  VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

за алкохола - не беше пиян на мотика, но лъхаше и имаше "типичния" пиянски говор; като цяло си караше нормално;
                    а бой нямаше как да стане - около един път по-едър и по-млад от него бях - което, както знаем, нищо не значи, но все пак спира първоначалния плам ...
                    а и джипката си играе ролята - зер всички сме мутри в тия коли
                    с малка колица ме правят кривоглед и тогава по може да стане тъпо;

Коментар

Следващият принос от мен:
                      Аха да пресека пеша ул. "Тунджа" по бул. "Прага" и пред мен спира Пежо 206, стъклото на шофьора се сваля, за да открие гледка към особено привлекателна млада дама Ура, викам си аз, сега ще ме кани на виенски бал, да ама не - бавно и замислено ме "замери" с наполовина изпушена цигара и зачака да се включи в движението по булеварда
                      обърках се и подминах, загледах само номера (навик) - "не-софийски", тарикатски; викам си - мога да я жегна на тема София/провинция ... ама отминах; качих се в моето си автомобилче и все така замислен я настигнах на следващия светофар - явно моите разкази в темата все на него ще се случват - та свалих стъклото и я питам:
                      - Навсякъде ли така си изхвърляте фасовете ?
                      - Моля ? (мило и усмихнато, явно не разбира и си мисли, че почва свалка)
                      - И в (града Х) ли си изхвърляте така фасовете през прозореца ?
                      - ДА, що ? (вече нахакано)
                      - А, просто питам ...
                      а беше наистина красива
                      за мен е ясно, но да подчертая - това със София/другите беше само за по-хубава езикова конструкция, повече от ясно ми е че няма никакво значение друг често употребяван вариант е "Всички ли еди-къде си правите така ?"

Коментар

Що не си изхвърли ти примерно кутийката от кока-кола в нейната кола, през отворения прозорец, с предтекста, че ние тук така правим с тези, дето хвърлят фасове по улицата.
                        VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Ако пред мен пиян шофьор си извади портфейла, първо ще му взема ВСИЧКИТЕ пари, после ще викна куки.

хехе. Правил съм го. Ама бях с колело. И при инцидента така се беше наосморчило, та не ми пукаше за него. Ако нещо се сговнеше, щях да избягам. Голям майтап падна, като дойдоха. И да се е отървал с подкуп, е било Фпоследствие.

Коментар

ти си пострадал, нормално е да му го върнеш някак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X