Обява

Свий
Няма добавени обяви.

20 признака, че сте от провинцията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До тия дето осъждат публикацията:

Всички, дето осъждате публикацията, трябва да знаете, че не съм я измислил аз. Защо не отидете да се карате на вестник "Телеграф", който я беше публикувал във вчерашния си брой? Защо постъпката ми да е некоректна и гадна? Като ги прочетох тези 20 правила, аз ги приех като нещо нормално, защото бяха сложени на страницата за хумор на весстника. Така исках да се приемат и тук, затова ги сложих в този подраздел, КОЙТО Е ЗА ХУМОР. Ако съм мислел и съм искал да обидя някой, който също като мен е от провинцията, щях да постна ПРАВИЛАТА в някой раздел като Обществени взаимоотношения, Политика и т.н.

Коментар

До: 20 признака, че сте от провинцията

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
      Много добре е написано, базира се на исторически факти. Като написа това се сетих, че вкъщи имаме една литография (май така се казваше) на Атина отпреди 170 години - там е било коренно различно - тогава е била над 50 000 ж. с част от елита събран там.

Има и една книга "Софийските потайности",
      авт.Петър Величков, изд."Изток-Запад"2004г.
      Интересно четиво.

Коментар

До: До тия дето осъждат публикацията:

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
        Всички, дето осъждате публикацията, трябва да знаете...
        Универсален хумор няма. Някои харесват по-изтънчен, други по-просташки, трети - черен хумор. Някои, изобщо нямат чувство за хумор. Нормално е написаното да не е смешно на всички. Също така, долкокото осмива дадена група хора, не е неочаквано, че част от тях ще се засегнат. В крайна сметка нищо кой знае какво не е станало.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ето аз не осъждам публикацията.Не осъждам и не коментирам и по-дългата публикация.Ще ви кажа едно .И от двете научих по нещо,освен че ми беше забавно и интересно.Войната между "софиянци" и тези извън София няма да спре.
          Аз съм от София и баща ми и майка ми са раждани в София.Стоп.До тук.
          ОБАЧЕ най-голямата настървеност и агресия срещу хора несофиянци съм я видял с очите си проявена от див селянин(тук кавички не слагам),заселил се в покрайнините на София ,в квартал където и на гости не ходя по тъмно.
          "Пази боже сляпо да прогледа"
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Тази публикация за 20-те признака не виждам какво не й харесвате... по начина по който е написана й личи, че е само за забавление, а не с цел да обижда някого...

Това ми напомня за един съученик от Перник, който непрекъснато го бъзикаме, че е от "село", но нито имаме някаква злоба, нито той се обижда... Всичко си е до хората и техните разбирания
            "That is not dead which can eternal lie,
            And with strange aeons even death may die."
            ~H. P. Lovecraft

Коментар

Първоначално публикуван от Stan40_San Преглед на мнение
              Тази публикация за 20-те признака не виждам какво не й харесвате... по начина по който е написана й личи, че е само за забавление, а не с цел да обижда някого...

Това ми напомня за един съученик от Перник, който непрекъснато го бъзикаме, че е от "село", но нито имаме някаква злоба, нито той се обижда... Всичко си е до хората и техните разбирания
              Точно. Ако ти беше някъде , където всички останали те бъзикат , че си "дървен шоп" , ей тъй , без злоба , дали щеше да ти харесва? Интересно колко сте снизходителни и лесно приемате неща , които не ви засягат директно? И които са отявлени глупости като писанията в началото на темата.

Коментар

Този текст в един друг форум беше озаглавен "Как да познаем софияне във Варна" Имаше и продължение във втора част. Беше публикуван от човек, доста пополярен в този форум преди време.

Коментар

Каква провинция бе хора. Та България си е едно голямо село. И в добрия и в лошия смисъл. Кой както иска да го приема.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първата статия трябва да се чете между редовете- става въпрос за манталитет. Такъв е манталитета на част от населението на България, независимо дали са от София или не.
                    Последно редактирано от mistral; 12-03-08, 17:38. Причина: корекция

Коментар

Има настина някой вярни неща във първия пост, с 20-ката, може би 40-50% са горе доло така.

П.П. Аз вместо извинявай викам оппа
                      Моите снимки...
                      https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                      https://500px.com/ivankoo

Коментар

Приветствам Румбата, за текста, който е дал в тази тема.

Аз самият съм софиянец, но в мен - слава Богу! - още живее селско момче. Дълбоко не обичам думата "провинция" в смисъла, в който се употребява в София. Не я обичам, включително защото е тъпа за една малка страна.

А от думата "кореняк" ме досмешава. Преди 130 години населението на София е било 12-13 000 души, от които най-много за 3/4 българският е бил майчин език. Какви корени може да има тук някой, на който дядо му е роден другаде?

Никъде, освен в "културна" София, хората не се ругаят толкова често на "селянин", която ругатня е колкото тъпа и исторически смешна, толкова и непочтена.

Освен това, в наше време София е най-мръсният и изнервящ за живеене град измежду по-големите градове в България. Вече няма защо да се сравнява с Виена. Сравнете я с Плевен, Бургас или Димитровград.

И тъй нататък.

А за закачките между градове - приветствам ги, докато са в рамките на "бъзик". Лично аз ги използвам само като ме предизвикат. Живял съм 2-3 години във Варна, та там един се заинтересува как е у нас в "Шопландия". Отговорих му: "Не по-лошо, отколкото в Гагаузистан".

Поздрави!
                        Искам България чиста!

Коментар

Аз пък си признавам, че съм провинция. В софийски трамвай ме гледаха съжалително, като питах коя е следващата спирка, а като не разбрах намека да си дам билета на качващ се, когато слизах, чух зад гърба си:
                          -Нали ти казах, че е селянин!..
                          Което си е.
                          Тази вечер по Канал 1 пък рекламираха списание " На риба и лов" и нещата си дойдоха на местата. Това в БЪЛГАРИЯ не мож' го чу! Нивгаш!
                          Захари Стоянов, след като се изкачил на връх Баба, преследван от башибозука след разгрома на Въстанието, споделя (цитирам по памет): Наляво Тракия цялата в дим от пожарищата. Надясно към София ни пушек ни байряк се вижда. Туй, българин и шоп - сто години да минат - сравнение не може да има...
                          Разбира се, всичко е само шега!(Минали са 130!)
                          Всички сме българи. Едните сме по-хубави, другите - не сте виновни, пък. История

Коментар

Аз искам да съм от село, ама не съм. Често ходя при роднини там за уикенда. Ами прекарани там два дни ми се виждат по пълни и по истински от петдневната работна луда седмица. Хорта са по истински, значително по бедни, ценят парите, ценят и приятелствата и имат човешко отношение един към друг. Когато някой ти пожелава "добър ден", той наистина ти го желае. В града хората са загубили доста от човешките си черти. Сещам се че и въпреки многото концесии и почистващи фирми в повечето села е значително по чисто и красиво от столицата ни. Включително и аз се усещам че не мисля човешки понякога под влияние на околните и значителния стрес на живота в града. Доколкото това кой какво е виждал и какво мисли за ЦУМ, метрото и други подобни неща в столицата, нека си спомним само преди 20 години че тези неща ги нямаше и за Софианци. Тръпката като от всяко нещо ново е първия път, след това няма значение дали си от София или от "Сусурлево" метрото си е начин за предвиждане.

Коментар

Въобще не може да става дума за провинциалисти и тем подобни.В Варна вече всеки 2-ри не е роден тук ,а през лятото да ме извиняват софиянци ама остават далеч в класацията по население поради простата причина,че и те са тук.Колкото до манталитет всички живеещи в тази страна са дълбоки '' селяни ''в отношенията помежду си.
                              Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                                ...Доколкото това кой какво е виждал и какво мисли за ЦУМ, метрото и други подобни неща в столицата, нека си спомним само преди 20 години че тези неща ги нямаше и за Софианци. Тръпката като от всяко нещо ново е първия път, след това няма значение дали си от София или от "Сусурлево" метрото си е начин за предвиждане.
                                ЦУМ е строен доста преди последната перестройка, демек повечко от 20 години.
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X