Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До Монтана и обратно (от Бургас)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До Монтана и обратно (от Бургас)

Както писах вече в друга тема от вчера съм горд собственик на TLC LJ70.

За да се сдобия с нея се наложи да пътувам от Бургас до Монтана и обратно, като по пътя успяхме да си заформим импровизирано OffRoad приключение без 4х4 автомобил.

Благодарение на Явор (Вромос), който беше така любезен да си зареже текущата работа и да се подложи на 14 часово пътуване тръгнахме в 4.00 сутринта с моята Fiesta 1.8D.

Явор, както обикновено беше в "пълно бойно снаряжение" - 2 GPS-a, единият от които "говорещ", 2 радиостанции, лаптоп, инвертер от 12V на 220V, облекло и провизии за тридневен престой в планината

Пътувахме през подбалканския път и GPS-ът упорито се опитваше да ни прекара през Хаинбоаз, после през Шипка, Кърнаре-Троян, но накрая намери пътя, който си бях наумил още в началото - отклонението след Долно Камарци към Ботевград. Минавал съм няколко пъти от там, предимно през лятото и есента, и от Бургас спестява много време и път, ако се ходи към онази част на страната ни, известна като "резервата" - Враца, Монтана, Видин...

В началото всичко вървеше перфектно докато след 5-6 км Фиестата не стъпи на 25-30 см непочистен сняг... Отначало малко се постреснах, но колата се държеше отлично със зимните гуми (155/80/13 SnowBear) и успешно качихме баира. Спускането също протече сравнително гладко но към края му ни очакваше изненада - закъсал младеж с мерцедес, лопата в ръце и отчаяно изражение. Часът беше 8.30, а по неговите думи беше прекарал 2 часа и половина в безполезни опити да се измъкне.

Изкарахме го веднага, но след 5 метра пак влезе в пряспата. Извадихме го още веднъж - същата работа. На третия път Явор се изнерви, качи го при мен във Фиестата, изкара Мерцедеса и запраши напред. Младежът още не беше се осъзнал напълно и бая се стресна, когато единият GPS се обади с палав женски глас: "След 2.5 км завийте наляво". Още повече се стресна, когато Явор даде нареждане по радиостанцията да не се мотаем ами да караме

Заведохме го до асфалта, върнахме му колата и си продължихме пътя.

След това добро дело успяхме да купим и моята нова TLC LJ70 с двигател 3B, която съм описал подробно в раздела за Toyota.

На връщане решихме да не рискуваме и се прибрахме първо през "Хемус", после през "Тракия" без повече приключения...

Сега доста време има да се хваля как сме спасявали Мерцедес със Фиеста и да досаждам на хората с обяснения как най-важния агрегат в едина втомобил е задкормилното устройство
    "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

До: До Монтана и обратно (от Бургас)

Мани тия Мерцедеси Фиеста е истината

Коментар

Още веднъж, Добре дошъл, Ачо!
      Вече си научил един от най-важните уроци, случил си и на добър учител.
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Ама това Ачо ли бил.Честито!!!
        П.С.Егати ника

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
          П.С.Егати ника
          Остави ника и колата си кръсти така сега чакам розова да я боядисва и зурла да и сложи.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
            Остави ника и колата си кръсти така сега чакам розова да я боядисва и зурла да и сложи.
            За зурла незнам, ама едни фарчета отгоре оформени като ушички ще и стоят мноого добре
            "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
              П.С.Егати ника
              Викат ми Прасчо много отдавна, защото съм много дебел...

Като ми разрешат ще си сложа и любимия аватар...

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
                Викат ми Прасчо много отдавна, защото съм много дебел...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X