Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Само за 29 г. и нагоре (спомени от миналото)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Само за 29 г. и нагоре (спомени от миналото)

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Така, начи
    - за редовия поданик на соц българия трето качество - тоалет папир + рококо
    - за нетолкова редовия - второ качество - примерно сегашен стара планина
    - за местни величия - първо качество - тука се затруднявам със съвременен еквивалент
    - за държавните величия - т.е. тато и близко обкръжение - лукс (е те такъв беше колбасарския цех за който говоря
    Другарите от висшия ешелон си имаха собствени стопанства под шапката на УБО . Специален стол и кетъринг та много не се затрудняваха жените им да готвят То и сега едва ли е много по различно на Б.Б. и Цв.Цв. едва ли им пазаруват от Лидл
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Другарите от висшия ешелон си имаха собствени стопанства под шапката на УБО . Специален стол и кетъринг та много не се затрудняваха жените им да готвят
      Да, ама УБО-то чак салами не се е било специализирало да прави.
      Реалността няма задължението да потвърждава нечии убеждения.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Иначе аз как тествам колбасите - ако домашна котка иска да ги яде (или поне ги опитва, но после защото са солени, пикантни и т.н., се отказва) - значи стават, ако се мръщи, значи - не.
        За о бозе опочившата ни домашна котка най-вкусният деликатес беше... бракувани военни консерви - свинско със зелен боб (татко и ги носеше отнякъде). Смърдяха зловещо, и се налагаше да ги яде в банята (иначе паничките и бяха в трапезарията, до кухненската маса), но озверяваше само при мириса им. Имай предвид че става въпрос за мега-глезено животно, дето татко го гледаше повече от себе си, беше я угоил като табуретка, едвам ходеше, и се мръщеше на разни "маркови" храни тип "уискас" и т.н. (от глад един път подпуках една консерва уискас - ми съвсем прилично на мирис и на вкус).

Така, начи
        И за редовия труженик имаше неочаквани бонуси. Имахме в родата една леля Пенка, братовчедка на дядо ми, стара мома (бездетна). По някаква причина много си ни обичаше нас със сестра ми, и си ни глезеше като нейни деца. Та от време на време леля Пенка носеше едни големи пакети с каймЪ, от която баба пържеше кИфтета и кИбапчета. Ама мнооооого вкусни, брат, пръстите да си оближеш. Та като поотраснах малко, стана ясно че леля Пенка бачка в "Родопа - Троян" и каймЪта дето я носи, всъщност е за .... луканки Та и аз (нормален софийски дришльо) бех като римски сенатор - виках на баба ми "Втръсна ми от тия кюфтета, искам циганска баница".... смятай колко проЗД съм бил
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          каймЪта дето я носи, всъщност е за .... луканки
          Опропастили сте я на кюфтета. От такова се правят кебапчета.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            Другите в бранша със сравнително качествена стока и скъпа са Тандем, от доста време държат качество и цени !
            Тандем вече са само марка, не е предишното качество.
            Всеки трети е шести

Коментар

Така, начи
              Ама пък беше вкусна тази тоалет папир,напоследък нещо са я развалили.
              Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
              Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Ич не са ментета, не знам ти къде си ходил и какво си ял.
                Епа тия двете павилиончета пред манастира....
                Всеки трети е шести

Коментар

Абе щом Добревски минава за ултра качество явно сме мега зле.
                  Че то това кой го е казал, ти го казваш. Просто стават. Аз и по прехвалените сръбски, па и турски, ресторанти тука съм одил, ама специално за биволското .... съм с особено мнение. А за сръпското предпочитам да отскоча тука до тях, некак си винаги е по-различно от това у нас.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Дядо ми, лека му пръст, на времето казваше: "Едно време на магазина пишеше "Пешо", а вътре имаше месо. Сега пише "Месо", а вътре - Пешо." ...
                    Това ще да е било преди '45-та.
                    Всеки трети е шести

Коментар

Чета си една книжка от деветдесетте години и попаднах на цитата по-долу - нарочно съм сложил ХХХ вместо името че отнесено към 21 век е двусмислено и трагикомично ))

1. Диктаторът живееше в Банкя. Пътят от Бояна до Банкя се охраняваше плътно и се затваряше с часове, за да се изчака минаването на ХХХ. Така в криптоговора този път се нарече ХХХ път.

2. Първоначално отбивката на ХХХ път от Горнобанския път минаваше през филиповци. Филиповските цигани обаче започнали да пресрещат вожда: веднъж оставили на пътя празен куфар, за да изпитат сапьорските познания на охраната, втори път препречили пътя му с дълга сватба, трети път отказвали да се скрият при преминаването на кортежа и пр. Тогава, обясняват филиповци, специално прокараха нов път от Суходолския язовир през Манилов дол за Банкя. Този път в криптоговора беше наречен Царският път.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Да, ама УБО-то чак салами не се е било специализирало да прави.
                        Прав си луканката и суджука не са салами Бедна ти е фантазията пък ловните стопанства какъв асортимент деликатеси имаха .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                          Това ще да е било преди '45-та.
                          Това беше виц, който се разправяше пред близки хора - преди 1989-та.
                          След това - пак си остана виц, който се разправяше открито..

Де-факто - не беше виц, а истина - за преди 45-та.

..и някаква реалност - я виж във Филибето какви са цените на Попов, и какви са колите пред магазините му...

Не, че му рекламирам продукцията - тя си се рекламира сама.

Коментар

Опропастили сте я на кюфтета. От такова се правят кебапчета.
                            Бе да ти кажа - и на кифтета вкусно се получаваше.

Апропо - най-вкусните кюфтета които съм ял са:

1. В една бира-скара на Паничище - още си ги спомням все едно беше вчера, макар че е било преди повече от 30 години. След дълго слизане от Мальовица спряхме там с майка ми и сестра ми за позалъжем глада, преди да гоним хафтобуса за София. Топли, мазни, сочни.

2. Някъде 2003-2004 на (авто?)гарата във Видин, след дъъълъг запой, всички пияни на мотики, рано сутринта (още беше тъмно), това беше единственото отворено капанче. Брутално вкусни (не ми се и мисли какво е имало в тях, ама си бяха вкусни).
                            Последно редактирано от windwarrior; 21-08-16, 20:24. Причина: Паниците - Паничище
                            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Прав си луканката и суджука не са салами Бедна ти е фантазията пък ловните стопанства какъв асортимент деликатеси имаха .
                              Бедна ми е, зер. Не съм кат` тебе номенклатура, "ако че да" ми приписват такъв проЙзход

Коментар

Първоначално публикуван от go66ko Преглед на мнение
                                Ама пък беше вкусна тази тоалет папир,напоследък нещо са я развалили.
                                Туй коя от 1001 марки на пазара? Всички? Един живот стига ли да ги опита човек?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 47 потребители онлайн. 0 потребители и 47 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                                X