Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Само за 29 г. и нагоре (спомени от миналото)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Само за 29 г. и нагоре (спомени от миналото)

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Въпроса е за избора, който имаш.
    Мнооого голем кеф,особено като нема никой у джеба!
    Иво (таксито) Андреев
    0988 91 80 50
    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
      Мнооого голем кеф,особено като нема никой у джеба!
      Това, приятелю, си зависи от теб.

Колкого до угодията - ако не ми е угодно тук - свят широк.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
        ...Скоро търсихме с един прятел за синчето му такъв...
        Не си търсил достатъчно:
        http://igra4ki.net/meccano-25-model-motorized-set
        https://www.orangecenter.bg/metalen-...uct-29337.html

И много други, някои тематични (демек с един модел, дето просто трябва да се сглоби), някои универсални. На нашия му подариха такова, ама нещо не проявява много интерес. Към двете LEGO-та, с които го обзаведох, всяко с части за по 3 модела, с една идея повече. Просто не е като мен - аз мотах с жици и лампички целия хол още на 5 години.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Наистина не търсихме в интернет , защото искахме да го видим на живо , ама това и да му го покажа , ще каже че не вижда нищо . Тази цена .......седмичната му заплата.
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Има секви
            http://www.hippoland.net/bart-metalen-konstruktor-xl
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Наистина не търсихме в интернет , защото искахме да го видим на живо , ама това и да му го покажа , ще каже че не вижда нищо . Тази цена .......седмичната му заплата.
              Втория е за 40 и малко, с 20 модела. Това просто беше първия, който ми попадна. Моторизиран е, та затова. Има и по-евтини. Има и китайски, но хубавите са си скъпи. Това е положението. Едно LEGO с 3 модела е 100 кинта. Китайските заместители са ужасни във всяко отношение.

Ето ти клипче:

Ако си пада по такива неща, със сигурност ще му хареса. За добро или за лошо обаче сега има хиляди подобни и други развлечения, и просто трябва да му идва отвътре, иначе след първия направен модел (и то ако се стигне до там) ще седи за украса на някой шкаф.

Едно време опъвах влакчета, стрелки и всякакви неща от сорта, из половината хол. И влакчетата и прилежащата им инфраструктура още тогава си бяха цифра, освен че бяха дефицитни.

Още по-тъпото е че ако му купиш нещо нискокачествено, току виж го отврати от идеята въобще, понеже някои неща се сглобяват със зор даже и от мен, други се чупят още преди да си ги сглобил, някои модели са откровено нефелно направени и постоянно нещо им се размества и т.н.
              Последно редактирано от sparkybg; 21-10-15, 15:48.

Коментар

Има толкова много видове - от 15 лв. та до 300 лв.

Коментар

Да нещата са се променили за годиа , две . Ще има нова обиколка за коледа

A1+

Коментар

Впрочем, има и кръжоци по въпроса, например по роботика. Поне в София де, не знам как е при вас. Е, за всичко искат кинти де.

Нещото, дето най ме вбесява е че и за да тренираш искат кинти, а това е неземна простотия, на фона на проблемите, които има. Ама, вместо да намерят пари за подпомагане на детско-юношеския спорт, вдигат данъка върху чипсовете, които са се яли и пак ще се ядат, по простата причина че са им вкусни. И на мен са ми били вкусни - и сега ги ям понякога. И малкия яде, а с нищо не прекалява, без изобщо да го спирам. За сметка на това има екземпляри, дето при първа възможност се натъпкват с квото докопат в момента, в който не са пред погледа на родителите си, дето категорично са им забранили.
                    Последно редактирано от sparkybg; 21-10-15, 16:12.

Коментар

за носталгично настроените

Коментар

Впрочем, има и кръжоци по въпроса, например по роботика. Поне в София де, не знам как е при вас. Е, за всичко искат кинти де.

Нещото, дето най ме вбесява е че и за да тренираш искат кинти, а това е неземна простотия, на фона на проблемите, които има. Ама, вместо да намерят пари за подпомагане на детско-юношеския спорт, вдигат данъка върху чипсовете, които са се яли и пак ще се ядат, по простата причина че са им вкусни. И на мен са ми били вкусни - и сега ги ям понякога. И малкия яде, а с нищо не прекалява, без изобщо да го спирам. За сметка на това има екземпляри, дето при първа възможност се натъпкват с квото докопат в момента, в който не са пред погледа на родителите си, дето категорично са им забранили.
                        Напомни ми за единственото нещо , което ми липсва и не го виждам в съвременния живот.
                        Групичка ухилени хлапета да се съберат на поляната и да си играят , я футбол , я бейзбол , я ад се боричкат , може и със зелени орехи да се целят .... то и поляна няма вече ...

A1+

Коментар

Напомни ми за единственото нещо , което ми липсва и не го виждам в съвременния живот.
                          Групичка ухилени хлапета да се съберат на поляната и да си играят , я футбол , я бейзбол , я ад се боричкат , може и със зелени орехи да се целят .... то и поляна няма вече ...
                          Град и поляна са почти несъвместими неща. Парк - да.
                          1991-1996г. живях в кв. Лозенец. След двора ми имаше 4 декара поляна и комшията пасеше няколко кози и овци. Това на Бул. Джеймс Баучер 83. Срещу кемпински/японския/.
                          А преди 1933г там всичко е било лозя, ако е на баир. Прадедо ми е имал къде 34 декара, ама ги е профукал, та да си изучи трите деца във Виена.
                          То пък да вземат едни шумкари властта и после е.... ясно.

Коментар

Таквоз нещо има всеки ден в училището на синковеца и в междублоковите градинки наоколо. Само дето едно време обикаляхме целия квартал сами, а сега всяко си има пъдар.

Коментар

Таквоз нещо има всеки ден в училището на синковеца и в междублоковите градинки наоколо. Само дето едно време обикаляхме целия квартал сами, а сега всяко си има пъдар.
                              А има тамън няколко площадки между вас и маалата. Гледам светло и тъмно зелени си ритат доста.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                А има тамън няколко площадки между вас и маалата. Гледам светло и тъмно зелени си ритат доста.
                                Ритат, ма не и такива под 10 години, освен ако не са баш до блока си. Едно време майка ми ме заведе 2 пъти до училището в първи клас, и после сам и до училище и из целия квартал. Сега някой води, връща, и виси да варди. Виси и на главата да се пишат домашни и .т.н., пробва се тоя или оня спорт, пак с водене и пробване. Кой ще ти чака бе, братче? Идваха директно треньорите в училище, а от ЦСКА ми даваха и купони за стола. Дебелите деца бяха по 2-3 в клас от 30 и кусур човека, а всичките се тъпчехме с чипс, фафли, кифли, боза и някогашния зрънчо със сол. УжастЪ някакъв ти казвам. И без данък върху вредностите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X