Ама той не е бръмбър) А Яро наистина има Костенурка и наистина тунингова! Трай си, като му дойде времето ще я покаже, верно ще стане лъскава таратайка!
Стефане, мерси!
Надявам се моята тази седмица да отиде на боя.. Тръгнахме миналата неделя да я караме на боя от Банкя към Младост (по начина, визуализиран по-долу), но още на Суходол ни сгащиха силите на реда и ни върнаха обратно до разклона за Банкя (с ескорт ). Сега съм в търсене/ очакване на колесар или репатрак..
Малко снимки от забавата преди срещата с полицаите..
Добре де ... това някфо бързо ли ще го правиш, или му правиш просто пълна реставрация ?!
Ами нито едно от двете.. в пълният смисъл..
За бързо.., смятам да сложа 1.6 боксер (от костенурка) с леки подобрения по карбуратора (Solex 34 PICT 4 мисля). Като прибавим и изрядна запалителна система, колата става наистина жива и пъргава. Ще сменя предните барабани с дискове (от VW1500, пак костенурка) и евентуално обмислям електронно, но засега .. обмислям..
Пълна реставрация определено не гоня.. Не виждам смисъл от разните вазички в купето и т.н. Всичко, което е добро като идея (и практично) от онези години - остава, за всичко останало се търси по-добро решение (по възможност). Просто за да се изкърпи и в последстив боядиса добре, най-добре е да се разсъблече до купе и шаси (32 болта).
доста работа си свършил, че като си спомня на предишните снимки как изглеждаше.... ИМХО - виждал съм такъв VW с 1.8 , 90 кс двигател от субару, мислил ли си в тази насока. доста пъргава става ...
Като живеех навремето в Германия един мой колега имаше такъв звяр , само че с двигател от Порше 944-шестак редови , и понеже не се събираше изцяло вътре беше удължил и задния капак , като го беше оформил като спойлер.И си ходеше с него по състезания- те си имат такъв клуб и си правят годишен шампионат.Много улични състезатели оставаха замислени , когато ги рязваше на светофарите и чак като заминеше виждаха удължената задница и се отказваха да го гонят.
... ИМХО - виждал съм такъв VW с 1.8 , 90 кс двигател от субару, мислил ли си в тази насока. доста пъргава става ...
Продават се (малко над 3000 евро идва тук) и са разкошни Само махаш стария, слагаш новия.. Наистина става пъргава, но на тази цена.. смятам да се примиря с 1.6 и около 60 коня, с доработките, иначе 55..
С мотор от Субару е правено, но е мноого работа. Аз нямам нито условията, нито парите, нито времето и най-вече нервите .. Иначе имам един приятел (от Боксер Клуба) той е с 1.5 от Алфа, над 100к.с. Едно от нещата, което представлява задължително надграждане тогава са спирачките..
Първоначално публикуван от Тихомир Севов
Като живеех навремето в Германия един мой колега имаше такъв звяр , само че с двигател от Порше 944-шестак редови , и понеже не се събираше изцяло вътре беше удължил и задния капак , като го беше оформил като спойлер...
В щатите, за мен меката на тия коли от доста години насам, слагат зверове по 2-2.5 кубика, но там от Костенурката остават само купето и фарчетата.. Абе друга приказка.. Тези дни ще покажа някои 'версии'..
Първоначално публикуван от Тихомир Севов
... Много улични състезатели оставаха замислени , когато ги рязваше на светофарите и чак като заминеше виждаха удължената задница и се отказваха да го гонят.
Честно да ти кажа и без особени ъпгрейди, просто с добър 1.6, добре работещ карбуратор и запалителна система можеш да унижиш много пернишки GTI-ки по светофарите.. Но това за мен не е идеята на нещата, it's not my style, както се казва..
Коментар