Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Логически задачи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Логически задачи

Ето няколко задачки за гимнастика на ума

В редица един зад друг са подредени трима. Първият не вижда останалите, вторият вижда първия, третия вижда другите двама. Разполагаме с 3 червени шапки и 2 черни шапки. По произволен начин поставяме по една шапка на главата на всеки един. Питаме третия с каква шапка е, казва че не може да отговори. Питаме вторият, той също не може да отговори. Първят отговаря с каква шапка е правилно. С каква шапка е и как е отговорил?

Един шофьор има брат, но брата няма брат - (A driver has a brother, but the brother does not have a brother). Как?

Виждате автобус отстрани. Изглежда както е показано на картинката. На къде се движи автобуса и защо?
    Прикачени файлове
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Логически задачи

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    Ето няколко задачки за гимнастика на ума

В редица един зад друг са подредени трима. Първият не вижда останалите, вторият вижда първия, третия вижда другите двама. Разполагаме с 3 червени шапки и 2 черни шапки. По произволен начин поставяме по една шапка на главата на всеки един. Питаме третия с каква шапка е, казва че не може да отговори. Питаме вторият, той също не може да отговори. Първят отговаря с каква шапка е правилно. С каква шапка е и как е отговорил?

Един шофьор има брат, но брата няма брат - (A driver has a brother, but the brother does not have a brother). Как?

Виждате автобус отстрани. Изглежда както е показано на картинката. На къде се движи автобуса и защо?
    Шапката на първия е червена.
    Шофьорът е жена и си има брат.

автобусът е наляво с шофьора - задните му колела са по-близо до средата.
    Последно редактирано от Ясен; 11-01-08, 00:44.

Коментар

да движи се наляво но не заради задните колела а защото вратите са от другата сртана

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Шапката на първия е червена.
        Защо е червена?!
        sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от Di Преглед на мнение
          Защо е червена?!

Ми, и аз тва питам...
          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
            Ми, и аз тва питам...
            Ако първият е с черна, то втория ще може със сигурност да каже, че е с червена... пък той не знае .
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
              Ако първият е с черна, то втория ще може със сигурност да каже, че е с червена... пък той не знае .
              Ма чакай ся, те не могат ли да се лъжат ?
              Да бе, прав си... Глей къв съм прост...
              Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Не знам тия със шапките могат ли да се лъжат и какво става, ако нямат акъл да се сетят... Обаче с автобуса ми е мътна работата... К`во правим, ако е английски? Или се движи на задна?
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от георги велев(g1994pk) Преглед на мнение
                  да движи се наляво но не заради задните колела а защото вратите са от другата сртана
                  Може да е английски?

Коментар

Първоначално публикуван от Di Преглед на мнение
                    Защо е червена?!
                    Ако първите двама бяха с черни шапки, третият щеше да знае с каква е, защото трета черна няма.

Значи: първите двама са или с черна и червена, или с две червени.

Ако първият беше с черна, вторият щеше да знае от горните съображения че той самият е с червена. Той не знае. => първият е с червена.

Коментар

Ако автобусът е английски най-вероятно да е на два етажа.И да е червен.
                      Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

Отговора на задачата с автобуса е точно казаното от Георги Велев(g1994pk) - вратите са от другата страна, значи се движи от дясно на ляво. По принцип интересно е, че същата задача деца на 4-5 години я решават за 2 минути и отговатрят правилно.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Отговора на задачата с автобуса е точно казаното от Георги Велев(g1994pk) - вратите са от другата страна, значи се движи от дясно на ляво. По принцип интересно е, че същата задача деца на 4-5 години я решават за 2 минути и отговатрят правилно.
                          С изключение на англичанчетата предполагам?

Коментар

първият път ми трябваха 5 минути а тук около 00:30 мин....бях чул че това е някаква японска задача

Коментар

Първоначално публикуван от георги велев(g1994pk) Преглед на мнение
                              първият път ми трябваха 5 минути а тук около 00:30 мин....бях чул че това е някаква японска задача
                              Те и в Япония са леваци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X