Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мат закачка :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мат закачка :)

Приемаме, че a = b. Следователно:

a = a + a - b = 2a - b

a^2 = 2a^2 - ab

a^2 - ab = 2a^2 - 2ab

a(a - b) = 2a(a - b)

a = 2a

1 = 2

)))))
    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

До: Мат закачка

Само дето не можеш съкращаваш така, понеже деленето на нула е забранено
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ех, бре, веднага да се покажеш...
      Я па говорих с министрото на образуванията. От утре го разрешават...
      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

А аз съм много зле по математика

Коментар

Нищо не мога да сгрея
          Дали да не увелича радиатора
          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

препоръчително е.....ти нали си в матемаическата как така...даже и аз разбрах какво се търси-търси се А
            ПП нищо че тази година имам 4:4:3 по алгебра....

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
              Приемаме, че a = b. Следователно:

a = a + a - b = 2a - b
              a = a + a - а = 2a - а = а

a^2 = 2a^2 - ab
              a^2 = 2a^2 - a*a = 2a^2 - a^2 = a^2

a^2 - ab = 2a^2 - 2ab
              a^2 - a*а = а^2 - a^2 = 0
              2a^2 - 2a*а = 2а^2 - 2а^2 = 0
              0 = 0

a(a - b) = 2a(a - b)
              a(a - а) = 2a(a - а)
              а*0 = 2а*0
              0 = 0
              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
              A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                И ти ли разбра Ужааааас
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Имаше нещо подобно но не го помня.Доказваше се че слона е по-малък от мухата.
                  Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Drugarq Преглед на мнение
                    Имаше нещо подобно но не го помня.Доказваше се че слона е по-малък от мухата.
                    И че крокодилът е по-дълъг, отколкото широк

Коментар

В математика "триковете" са безброй и все експлоатират неспазването на някой от фундаменталните и правила (както в случая деленото на нула )
                      Като бях студент и започнахме да изучаваме безкрайните редове, първата работа на Доцента беше да ни "докаже" че 1+1+1....=2+2+2.....=3+3+3....
                      и естествено после сам да си обори "доказателството" вкарваики новите правила
                      Въобще "крайните" случаи - безкрайно малко и безкрайно голямо - винаги са ми "убягвали" и затова в МЕИ-то най-споменаваният родител беше Майката на Коши, но навалезнеш ли навътре започваш да виждаш "красотата" на математиката, за съжаление аз я погледнах само за малко и то с едното око, точно преди изпитите (които Геройски взех с 4) и след това завесата пред мен се затвори, но все пак остана усещането, че някъде там скрита в томовете сухи формули се крие една неизказана Красота и тайничко завиждам на тези който са я видяли, макар и да си мисля че те са изпуснали доста други красоти за да прозрат тази, но може и да бъркам
                      Учете, има "далавера"

Коментар

Много добре казано, Алекс. Респект!!!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          В математика "триковете" са безброй и все експлоатират неспазването на някой от фундаменталните и правила (както в случая деленото на нула )
                          Като бях студент и започнахме да изучаваме безкрайните редове, първата работа на Доцента беше да ни "докаже" че 1+1+1....=2+2+2.....=3+3+3....
                          и естествено после сам да си обори "доказателството" вкарваики новите правила
                          Въобще "крайните" случаи - безкрайно малко и безкрайно голямо - винаги са ми "убягвали" и затова в МЕИ-то най-споменаваният родител беше Майката на Коши, но навалезнеш ли навътре започваш да виждаш "красотата" на математиката, за съжаление аз я погледнах само за малко и то с едното око, точно преди изпитите (които Геройски взех с 4) и след това завесата пред мен се затвори, но все пак остана усещането, че някъде там скрита в томовете сухи формули се крие една неизказана Красота и тайничко завиждам на тези който са я видяли, макар и да си мисля че те са изпуснали доста други красоти за да прозрат тази, но може и да бъркам
                          Учете, има "далавера"
                          Много точно си описал "чувствата" си към математиката, които и аз по същия начин споделях, в същото това МЕИ.
                          О899 2б2 1З2

Коментар

Наистина много добре казано. Браво!
                            Един от любимите ми трикове е "и нека допусмен, че х е равен на ...", като на мястото на ... има нещо дълго 3 реда. И след като допуснем задачата се рашава с 2 сметки.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X