Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мосю Карно.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мосю Карно.

Мосю Carnot.
    (Един стар виц.)

Айзенхауер е на посещение в Париж. Митинг в заводите на Ситроен. Айк се вглежда в публиката под трибуната, не слуша ораторите...
    -Кого търсиш, Айк? – пита де Гол?
    -Ами, не виждам мосю Карно, стар приятел.
    Пращат хора и намират мосю Карно в стугарното – бичи болтове. Довеждат го на трибуната.
    -Мосю Карно!
    -Айк! – прегръщат се старите приятели. Де Гол - в почуда.
    Следващата година на посещение е немският канцлер. Картината се повтаря. Аденауер рее поглед към сборището.
    -Да не търсиш мосю Карно? Пита де Гол.
    -Ами, да! Къде е?
    Викат го и Карно се качва на трибуната:
    -Ади! Шкембенце си пуснал! Да се стегнеш, ей!
    -Как я караш, Карно? Жената, децата?
    Де Гол вика в Елисейския дворец стругаря Карно и пита откъде се знае с такива знаменитости?
    -Че какви знаменитости са това? Аз съм, например, добър приятел на...папата!
    Де Гол не вярва и се хващат на бас. На правителствени разноски Карно ще иде във Ватикана, където от балкона ще се покаже, прегърнат с папата. Губещият ще плати хиляди франкове.
    И ето – Де Гол стои долу сред шарената публика и...вижда на балкона папата се прегръща с Карно. Карно маха с ръка на Президента си, но вижда че той се олюлява и пада на калдъръма. Слиза долу помага му да се изправи:
    - Шарли, не ти ща парите! Важно беше да ти покажа, че с папата сме близки. Стига припадъци!
    -Ама аз припаднах от друго. До мен стояха двама руснаци. Като излязохте на балкона, единият пита:
    -Кой е онзи идиот, прегърнат с мосю Карно?!...

До: Мосю Карно.

А аз го знам по друг начин.С бай Иван...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

До: Мосю Карно.

И аз го знам с Бай Иван, класика е, ама пак е смешен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X