Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цената на бензина

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Цената на бензина

    Нека да обсъдим цената на бензина.
    След решително и задълбочено мислене взех решение да си взема Лада Нива.Може Алекс Марков и Иван Алексиев да се позасмеят , защото те лично ми препоръчаха да си купя Хънтър.Но противно и на всички които не одобряват газовата система аз ще си сложа, и то на метан.
    Естествено Стефан ще ме опонира и ще ми препоръча да си сложа котел на дърва и въглища , а защо не и на мазут – нали съм прав...
    Но все пак цена за литър бензин ще стане А 95 – 2.25 това е ненормално.
    А при моето каране ... назнам къде ще му излезе краят.Мога да почна да пласирам жената по кръстовиюата за по 10 литра 95.
    Кога ли ще започнат да произвеждат автомобили които използват други енергийни източници или с литър чешмянка да минеш 100 км. Ех мечтииии...

  • #2
    На мазут е по-мързеливо. А макар че прототипите на камиона с дърва са били унищожени, се знае че е можел да мине само 40 км с едно зареждане((( 200 кг/200 л/2 часа за зареждане. Лошо(((
    А ти не се бутай, аз съм първи на опашката за парна машина! Хе, даже Царевски миряса, ама сега е назад, щото той обича инжектори по 300 коня в Газелите, и ще чака за параход!))
    Не я съсипвай с тоя метан, квито пари спестиш от газ-бензин, ще ти отиват да правиш окачване, балоните тежат ЗВЕРСКИ. След тоя купон дето свири тия дни, можеш да си сигурен че всички ще се разтичат и след година ще се чудиш кво да избираш - хак ти дизелелектроход, хак ти водород. Ти може да виеш от цената на бензина, ами сещаш ли се как ще изпищят автозаводите?)) Те са свикнали да печелят милиони дневно, сега вече никой няма да купува коли.
    Интересни са ми тия дето преди няколко месеца ми разправяха че не било важно, и имали пари, не им пукало колко струва. Че ми се и подиграваха. И за маслата също)) Сигурно и губернаторката на Луизиана има кинти, и кмета на Ню Орлеан. Обаче бензин все едно няма))
    Разкажете ми още нещо за бензиновите джипове, обичам смешните приказки, даже и детските))

    Коментар


    • #3
      И като излизаме от зоната на най-често използваните доскоро горива,някой може ли да направи сравнение между "за" и "против" двете вида газ използвани като екологично и сиромашко гориво-пропан-бутан и метан?

      Коментар


      • #4
        Бутана е съвсем малко и май го слагат за флегматизатор, макар че изобщо не съм сигурен в това. Сипват и етил-меркаптан за да смърди сигнално. А се гори пропана, който е отпадък от дестилацията на бензина, значи и него го няма по голямата сметка.
        Метана е това дето му викат природен газ, него го има, обаче се втечнява не при любимите на пропана 11 атм, ами при 120 май че. Значи изпитателното налягане на бутилките трябва да е 160, и освен за тежкия транспорт, за мене тука всичко приключва.
        Горивния цикъл на пропана е близо до бензиновия, октановото му число е 105. Обаче не е толкова мазен, и ако трябва като хората, трябват изменения в мазилната уредба на целия мотор. Предполагам и в охлаждането на главата, и вероятно в общата система за охлаждане. Гледам по бензиностанциите има "газово" масло, за мене то урежда само картерните въпроси.
        Виж за метана не знам. И не съм се интересувал, в дизела тия работи не отменят наливането и на нафта.

        Коментар


        • #5
          Re: цената на бензина

          Първоначално публикуван от dizanov
          ...Може Алекс Марков и Иван Алексиев да се позасмеят , защото те лично ми препоръчаха да си купя Хънтър.Но противно ...
          Защо да се смея всеки си избира за себе си, прав си че Хънтъра харчи повече (НО НЕ много повече). А цените на горивата наистина пощуряха, дано поне изчезнат задръстванията

          Коментар


          • #6
            тия неща които стават ще стимулират НЕВЕРОЯТНО разработването и прилагането на алтернативните горива
            особенно ако в по дългосрочен план се засегнат щатите от цените
            а и в европа даже и страни скептично настроени до сега към друго освен бензина ще вземат да се замислят
            арабите след време ще съжаляват че не са направили промоция когато е трябвало
            въпроса с горивата става все по болезнен и производителите ще отреагират
            досега нещата се задържаха донякъде и поради консервативно настроената голяма част от потребители но вече и те ще се убеждават по лесно след последните събития

            Коментар


            • #7
              Хе-хе. И да искат, арабите вече не могат да направят промоция. В Ирак тръбопроводите просто горят и от там нефт не тече, остави бръщолевенето на Мунчо Паси. В Кувейт и Саудитска Арабия местните антимонархисти за сега взривяват само канторите и чиновниците, обаче и това стига. Страните извън ОПЕК (Русия, Мексико, Боливия) които имат значими запаси, изобщо казано могат да увеличат добива, но нямат инфраструктурата за транспорта, и не си струва да я развият. Нефта в Северно море трудно стига и за Западна Европа.
              Не момчета, смешни са ми вярващите в Холивуд, но не ги съжалявам. Тоя път няма да дойде никъв Джони с огромния си револвер, да натръшка с пет патрона 500 виетнамеца(китаеца, руснаци, араби, терористи, мюсулмани, ненужното да се зачеркне), да се сети за един друг Джо който лошите убили нам си кога нам си къде, ама в собствената си къща, дето не е много ясно кво е правил Джо с гол в ръката ... нож, да изчука случайно замоталата се там журналистка (медсестра, политичка, компютърджийка ако е с очила, ненужното да се зачеркне, също разведена), и на фона на гордо веещия се хамерикански флаг да тръгне бравурна музика и бендзин ръзиръш ли, ефтинджос. Ъ-ъ, тоя път сценария го е писал един друг тъпанар. Живота. В съавторство с Историята.
              Бате Буше, дай тубичка бендзин! Айде бе баровец, кво ти струва!
              А нашия цивилизационен избор (по Стоянов П., бивш губернатор и вечен глупак) предполага да сме скарани с руснаците. И значи с ефтиния бензин.

              Коментар


              • #8
                Бензин, дизел, газ, бензи, дизел, газ, .... много едностранчиво разсъждавате.

                Смея да Ви припомня, че съществуват и следните алтернативи :

                1. Жива тяга - често иска да яде, а някои видове са доста своенравни, но може да се използва опита на първите off - road - ри от времето на Великото преселение на народите!
                2. Вятър - тук мога да споделя и личен опит, ако не бързате за никъде е супер: тихо, напевно, безлпатно. Е ако е насрещен става и досадно, но това е строго индивидуално и в пряка зависимоср от наличните "стратегически запаси" от алкохол и мезета.
                Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

                Коментар


                • #9
                  Слушай, мани глупостите, дай по същество. Вече знам как се проектират, и знам къде могат да го направят истински от неръждавейка. Танк. Сигурно трябва с повече канелки, щото има извратеняци - не щат само бира и водка((( Нема начин да не И хареса на твойта ... яхта. На яхтата де)))))))
                  Така че аз влизам в сектата на Втория Път към Истинското Прозрение.

                  Коментар


                  • #10
                    Ох, вече е следобед, а аз още съм на работа и нещо не ми цъка мозъчния механизъм

                    Танк с платна ли ще правим И защо точно танк. Аз съм миролюбив човек. Или може би имаш впредвид "нов ноев ковчег" един вид, в който ще сложим запаси от всички видове пиене, мезета, жени и прочее.

                    Извинявам се на модераторите за неорентирания постинг
                    Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

                    Коментар


                    • #11
                      )) Щот на корабите нали всички резервоари се казват танкове. Той и мазута там го бункероват, кво остава за кюмура)) Посветените трябва да използват Правилни Слова, не като некви льохмани!
                      Хм. Обаче си личи дълбокото проучване на темата. И очевидно правилните насоки на движение на Делото. За повече Ноевизъм в строенето на Ковчезите!
                      ))))))))

                      Коментар


                      • #12
                        Пирамидките, които концентрират енергията, поставени на правилно място на тавана (съществуват ли още) или слънчевата енергия.
                        А преди години имаше много репортажи за коли, задвижвани с олио-там ухилени домакини като мен, пазаряха туби с олио и с френетични усмивки го сипваха в резервоарите и запрашваха в неизвестна посока.
                        Костилките от маслини също така били много висококалорийни (така ли се казва за горивата или е само за храната ). Така че зехтин и към Гърция. Имаше една весела история за Гърция-пренастроили си ТЕЦовете да работят с костилки, а Италия им изкупила цялата реколта от костилки.
                        Запазвам си пълното право да си посипя главата с пепел, ако бъда справедливо обвинена в профанизъм и престъпна незапознатост с материала по темата.
                        На Николай Андреев жена му :)

                        Коментар


                        • #13
                          Бе, недей.
                          Тая с биодизела се оказа по-печална отколкото я мислех((( Работата не била в добиването му, ами в относителното тегло. Оказва се че олиото е по-тежко от нафтата, и чисто механично правилно завихрения облак бързо поврежда стоманената стена. А неправилно - пуши и върви кофти.
                          Мда. Такива тъжни работи по наште земи.

                          Коментар


                          • #14
                            Работата е ясна Ще трябва да си стягам колелото и да му купувам зимни гуми Каквото икономисам от колата ще отива в резервоара на мотора Хем и здравословно
                            2010 CRF 250 R

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X