Обява

Свий
Няма добавени обяви.

странни танкове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• странни танкове

http://www.darkroastedblend.com/2007...ks-part-2.html
    http://www.darkroastedblend.com/2007/07/tank-bling.html

но внимавайте за
    Последно редактирано от gogo_spama; 01-12-07, 18:59.

До: странни танкове

Ето това ме впечатли с безсмислието си
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
      Това да не е някой боен кораб?Прав си наистина е безсмислено.
      Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

никой не знае ето ви още малко танкове.....http://www.darkroastedblend.com/2007...accidents.html

Коментар

Първоначално публикуван от георги велев(g1994pk) Преглед на мнение
          никой не знае ето ви още малко танкове.....http://www.darkroastedblend.com/2007...accidents.html
          Добре, че не пусна нова тема!
          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
          A2 (+)

Коментар

не бих пуснал нова тема но нали трябва да си вдигам репутацията(рейтинга или както беше там)
            ПП намерих първата част http://www.darkroastedblend.com/2007...nge-tanks.html

Коментар

През 20-те и 30-те това е било нормална концепция за танк. До еднокуполните са стигнали трудно. Висшите ръководства във всички армии са били кавалеристи, крепостни, а който от пехотата - не е имало как да забравят окопите.
              Между другото, ако махнеш веригите на тоя салам, ще получиш примерно съветските речни бронекатери, които и до сега са на въоръжение с примерно такъв силует. Така че поне като стенд за отработване на концепцията явно е било съвсем полезно.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                През 20-те и 30-те това е било нормална концепция за танк. До еднокуполните са стигнали трудно. Висшите ръководства във всички армии са били кавалеристи, крепостни, а който от пехотата - не е имало как да забравят окопите.
                Между другото, ако махнеш веригите на тоя салам, ще получиш примерно съветските речни бронекатери, които и до сега са на въоръжение с примерно такъв силует. Така че поне като стенд за отработване на концепцията явно е било съвсем полезно.
                Да де, само дето въоръжението на тоя не е от 20-те и 30-те а от втората световна. Тогава вече ако не им е било ясно накъде духа вятъра здраве му кажи. За не говорим че бронекатера пак има по-нисичък силует, пък и завива във вода, а това как завива не ми се мисли... И само с две вериги...Според мен се скъсва тая още с първото тръгване. Ако пък не се скъса при първия опит за завой ще е долу... Поне на по две отделни звена да го бяха направили - щеше да има смисъл.
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

ето малко ръководства за танкове от ВСВ http://www.darkroastedblend.com/2007...xpectedly.html

Коментар

Не мисля че това може да се движи изобщо. Сигурно е моделче.
                    Не, Т-34 не е дошъл на празно място. Характерната форма на купола я има още на леките преди него. Тоя Кошкин хич не е бил случаен човек, нито е получил внезапно прозрение. Вървял си е по пътя като истински инженер, додето е стигнал до оптимума.

Коментар

Хубаво, за това съм съгласен и аз го видях, ама БМ-13? Или опорните ролки от ИС-2?

Коментар

Не съм сигурен че е 13. На една трета от морските торпедни катери са ги слагали от 43-та май че. Обаче батареи РС са имали още на самолетите и речните катери на Халкин Гол. Не съм ровил за подробности, сигурно са първите модели ракети. Чак после са ги сложили на камиони.
                        Що пък от ИС? Това е с тесни гъсеници. А ролки с голям диаметър имат все едно едва ли не само семействата Т-34 и 54 и немските им копия.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                          Танка е описан като "more than a landship, it was a Communist wet dream."
                          Но по-долу автора се е решил да сподели:
                          "The last crazy machine should perhaps be served with the "prank alert" warning."
                          Така че наистина е бил мокър сън, но не на руските конструктори а на американски моделисти. На страха очите са големи .
                          А иначе прилича на комбинация между брониран влак и речен бронекатер. И пак е преувеличено, на катерите и на танковете Т-60 направляващите са монтирани вместо куполата, а не върху нея.
                          [B]Пуля дура, как поймаешь, даже не поймешь.[/B]

Коментар

Сигурно е някъде в старите книжки. Като малък съм виждал снимка с Катюша върху купола. Може да е било и някоя канонерка. Ако изскочи отнякъде ще се разчуе.

Коментар

Аз това намерих:

[B]Пуля дура, как поймаешь, даже не поймешь.[/B]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X