Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо да е така?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо да е така?

Вчера ми се случи нещо, което ме накара да си припомня текста от една фанелка донесена ми от Щатите.
    Случката не е толкова важна, колкото това което си спомних, а то е:

всеки ден от моя живот съм принуден да прибавям по още едно име към списъка от хора които ненавиждам.

Аз прибавих четирима. Може някой ден да им простя. Дано!!!

До: Защо да е така?

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
    Вчера ми се случи нещо, което ме накара да си припомня текста от една фанелка донесена ми от Щатите.
    Случката не е толкова важна, колкото това което си спомних, а то е:

всеки ден от моя живот съм принуден да прибавям по още едно име към списъка от хора които ненавиждам.

Аз прибавих четирима. Може някой ден да им простя. Дано!!!
    kolonal, нищо лично, но не мисля, че тази тема има място във форума...какви са тия лични драми
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

Коментар

Не е драма и не е лична. Всеки ден заради такива ситуации по пътищата загиват хора. В случая споделям мисълта която даже незнам на кой е, но според мен е доста актуална, макар да е отпреди доста години

Коментар

Де да знам ... Да не мислиш че от хубаво някой беше казал че колкото повече опознава хората, толкова повече обича кучетата. И сега всички я повтарят като своя, щото и те се чувстват така.
        Щото светът си е такъв. Колкото повече живееш - толкова по-така. По едно време свикваш. Страшното е ако човек когото обичаш се изкилифещи. Тогава и дупката в душата ти става по-голяма. Пък не всичко може да се прости.

Коментар

kolonal,
          Искам да ти кажа нещо като приятел: "да се ядосваш, значи да наказваш себе си за чужди грешки".
          И още едно - лоши хора за съжаление срещаме, но ако таиш яд и горчилка вътре в себе си, собственоръчно ще отровиш и здравето, и живота си.
          Моля те, намери сили да прощаваш. Защото всеки може да беснее, но само истински силният умее да прощава...
          Поздрави.
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

Стефане, Петя, прави сте. Просто е много трудно да се научиш да прощаваш, но пък трябва да сме упорити и ще успеем. Благодаря ви.

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
              kolonal,
              Искам да ти кажа нещо като приятел: "да се ядосваш, значи да наказваш себе си за чужди грешки".
              И още едно - лоши хора за съжаление срещаме, но ако таиш яд и горчилка вътре в себе си, собственоръчно ще отровиш и здравето, и живота си.
              Моля те, намери сили да прощаваш. Защото всеки може да беснее, но само истински силният умее да прощава...
              Поздрави.
              Евала Петя,

Ако успея в 10 % от случаите да постигна това, колко нерви ще си спестя, това си струва да си го постави човек като житейска цел, може би с годините на тези които се стараят, им става по-леко дали от мъдрост или от обеззверение обаче не знам, нека някой по зрял да каже, на мен още кръвта ми ври въпреки, че се старая да контролирам емоциите си посредством разума далеч не винаги успявам, се ла ви...

Поздрави,
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                Евала Петя,
                Ако успея в 10 % от случаите да постигна това, колко нерви ще си спестя, това си струва да си го постави човек като житейска цел, може би с годините на тези които се стараят, им става по-леко дали от мъдрост или от обеззверение обаче не знам, нека някой по зрял да каже, на мен още кръвта ми ври въпреки, че се старая да контролирам емоциите си посредством разума далеч не винаги успявам, се ла ви...
                Поздрави,
                Ти си млад човек, освен това ИМАШ желанието... Както е казал Аристотел, началото е повече от половината на цялото.
                Аз съм типичен нервак и често паля от четвърт...обаче преди доста години си поставих за цел да променя това. Да се справя ми помогна следното "правило": когато мога да променя нещо - действам, когато нямам власт над нещата - не се ядосвам, а се насочвам към нещо друго, което е в моята власт.
                Успех!
                Omnia vincit amor !

Коментар

Мерси Петя, страхотна си, солидни думи от зрял човек

Много поздрави,
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

А има неща, които човек не бива да прощава.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Дотам, докъдето съм стигнала в знанието си за тези неща, прошка не означава да лижеш нечий задник. Нито да стоиш бездеен.
                      Прошка означава да не тровиш душата си с негативизъм.
                      Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение

Има има и то не малко, всички са в раздел престъпления срещу себеподобни !
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          Има има и то не малко, всички са в раздел престъпления срещу себеподобни !
                          Има и в друг раздел... престъпленията срещу себеподобни сякаш могат да минат за детинска грешка, пред тях. За да не остана неразбран, разликата е в мащаба. Някой се опитват да затрият цял народ и това се нарича геноцид, но няма дори и дума за тия които се опитват да заличат собствения си род...
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X