Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калта като такава

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Калта като такава

Здравейте!

По право авторството на тази тема би трябвало да принадлежи на колегата с ник tintiri mintiri. Като пътувахме (6-7 "жипки") от София за Копривщица, се оказа че само той е с изострено периферно зрение по въпроса "кал". На мястото всички мислеха за настаняването,

а той "пламнал цял"
    обясняваше къде е видял
    обещаваща кал.

И се оказа съвсем право неговото шесто чувство.

Аз съм новобранец в оф-роуда 4х4, но далеч не в оф-роуда 2х2. От впечатленията ми като турист и като войник калта бива 5 вида:

1. доста неприятна;
    2. безобразна;
    3. гнусна;
    4. особено противна (ставаш все по-висок с всяка крачка);
    5. изключително отвратителна (после няма измиване, няма изстъргване, няма изчукване, няма изпиране).

Тъй като Калта има важно място във форума, може би колегите биха споделили наблюдения и научни изводи по разнообразната проблематика на Калта. Например:

Що е кал и има ли тя почва у нас.
    Видове кал.
    Принципно устройство на калта.
    Има ли калта душа (нали "от кал сме направени").
    Калта като приятел на човека.

И много други...

Поздрави!
    Искам България чиста!

До: Калта като такава

Spas55 имаме си тема за калта Различни видове кал
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

Коментар

Не мисля, че трябва да те местят.
      Твойта тема е по-поетична, оная е "проза",
      от каква почва, колко пясък,
      съдържание на хумус, л...а и др. в нея...!
      А от пепелта също става кал и то отвратна.
      Мойто куче, например много обича пепелта от изгорена гума,
      харесва му да си лежи в нея, а после да отиде в реката да се намокри и после пак в пепелака, после пак в реката...!
      И в банята настава едно сапунисване, поне три пъти,
      докато под черната замазка се покаже бялото на черни петна куче в оригинал!
      А понеже темата е поетична, ще си позволя да цитирам Иван Кулеков(той ми е разрешил).
      "Имаме си земя,
      имаме си вода,
      и си правим .....кал !?"

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
        ....
        съдържание на хумус, ....
        Аз им разправях в Израел, че тяхната национална гордост - хумуса, дето го ядат във всяко ядене, че има вкус на тиня.
        А те не ми вярват.

Коментар

Като деца нямаше за нас по-голямо удоволствие от рядката и мазна кал която при стискане изтича плавно между пръстите на ръцете, а при нагазване в нея ти масажира меките места между пръстите на краката. Тая прекрасна кал се образува след кратък летен дъжд, на хубав често използван черен път, покрит с 4 пръста фина пепел. Единствения недостатък на тази кал беше боя(ударението е на о) след това . Всичко останало беше песен.
          Сега вече няма кой да ни бие и не е толкова интересно
          Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
            Тая прекрасна кал се образува след кратък летен дъжд, на хубав често използван черен път, покрит с 4 пръста фина пепел.

А когато, не е валяло, в горещ ден същата пепел е прохладна отдолу. Също едно голямо удоволствие за боси крака.

Поздрави!
            Искам България чиста!

Коментар

Като деца нямаше за нас по-голямо удоволствие от рядката и мазна кал която при стискане изтича плавно между пръстите на ръцете, а при нагазване в нея ти масажира меките места между пръстите на краката. Тая прекрасна кал се образува след кратък летен дъжд, на хубав често използван черен път, покрит с 4 пръста фина пепел. Единствения недостатък на тази кал беше боя(ударението е на о) след това . Всичко останало беше песен.
              уфффффф, не ме сещай

не случайно в плевенско псуват на пепел

дей..а тоа пепел!

Коментар

Първото нещо, което прочетох във този форум/случайно/ - някакво пожелание за "Нова Година", което беше нещо от сорта.. " и много Kал през новата година.."
                та по този въпрос се съмнявам, че тук има някой който да каже за Калта "гнусна, отвратителна..."
                sigpic

Коментар

И после - хората нямали общо с прасетата...

Коментар

Еееех, спомени... Не,че и сега няма такава пепел, но...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Проблема е, че от компютрите на съвременните деца не им остава време да потичат в прахуляка и да се отъркалят в калта. Повечето изглеждат едни такива бледи и измъчени и като им излезе пъпка тичат да и лепят лепенка да не се инфектира. Аз до 6-ти клас не съм имал здраво коляно или лакът. Основната дезинфекция беше препикаване, а съм боледувал само от грип. Зимата се пързаляхме докато посинеем от студ. Като се приберем от пързалката и ми сваляха гумените ботуши с ножицата щото се свиваха и вкоравяваха от студа. После краката в студена вода и имаш чувство, че изгарят. Парят един час.
                      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

А после пък сърбят.

Ех, спомени...
                        Искам България чиста!

Коментар

Не знам как успяхте, но днес точно щях да правя "кална" тема за това какво се получава ако правите офроуд бялата кола на мама, която даже не е и джип... Утре (или когато мина пак оттам) ще постна снимки, но локацията е в Драгалевци над киноцентър бояна... та, закачил съм и снимки...

П.С. Не е само кал, а по скоро е една тъпа локва зад у-ще, но има и солидно количество офроуд с тая кола, та е горе-долу вързано с тази тема
                          Прикачени файлове
                          "That is not dead which can eternal lie,
                          And with strange aeons even death may die."
                          ~H. P. Lovecraft

Коментар

Първоначално публикуван от Stan40_San Преглед на мнение
                            Не знам как успяхте, но днес точно щях да правя "кална" тема за това какво се получава ако правите офроуд бялата кола на мама, която даже не е и джип... Утре (или когато мина пак оттам) ще постна снимки, но локацията е в Драгалевци над киноцентър бояна... та, закачил съм и снимки...

П.С. Не е само кал, а по скоро е една тъпа локва зад у-ще, но има и солидно количество офроуд с тая кола, та е горе-долу вързано с тази тема
                            Не е добре да правиш така с колата на майка ти, ако искаш да я караш по-дълго!
                            Така може да направиш воден удар с този хюндай!
                            LZ1HKW
                            Реглаж на преден и заден мост
                            My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Ми тя колата стои от 7:30 до 15:30 до една локва и всеки който мине я пръска. Та затова трябваше да я мия, защото нищо не се виждаше днес... А за офроуда - то е само спускане по коловозий... Иначе докато се движи глеам да не минвам през локви, щото знам, че има опасност да се пръсне нещо, особено като е загряла...
                              "That is not dead which can eternal lie,
                              And with strange aeons even death may die."
                              ~H. P. Lovecraft

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X