Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защита от SPAM

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Защита от SPAM

    Тва ще да е много скучен сайт.....

    Коментар


    • #17
      До: Защита от SPAM

      Ми аз го "разписах" . То всъщност е толкова елементарно, че се решава на ум в по-голямата си част... а в текстовото поле на форума да пиша формули някакси не си го представям . Ама ще го разкажа с думи пак:

      Първо трябва да определим с точност до кой знак ще работим. Ако работим с точност до 10 000 долното ще има леки отклонения, но за нещо разумно от сорта на двайсти - трийсти е вярно.

      Имаме лимес при х клонящо към нула. Аркотангенс от х е равно на синус от х делено на косинус от х ( arctg x = sin x / cos x). Синус от нула е нула, косинус от нула е единица. Имаме нула делено на едно, което е нула. Т.е. аркотангенса е равен на нула, за близки до нула стойности на х резултата пак е много близък до нула. След това имаме синус от едно върху нула, но тъй като е синус, а той е осцилираща функция резултата не е безкрайсност. Та синуса умножен по нула е нула. Корен квадратен от нула е нула. Дори корен квадратен от нещо много близо до нула още повече клони към нула. Значи остава само натурален логаритъм от 2 плюс 0 (или нещо много близо до нула). Което се смята с калкулатор и евентуалните отклонения, ако х не е равен точно на нула ще са примерно след стотния знак.

      В заключение просто като се погледне цялото това нещо може веднага на ум да се махне целия корен и да се сметне с калкулатор ln(2) . Цялата задачка е написана, така че просто да плаши позабравилите какво са учили в училище .

      Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
      Тва ще да е много скучен сайт.....
      Мда... Ако и тук беше така сигурно нямаше да си имаме теми за торсионни полета .
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X