Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Русия vs Америка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Русия vs Америка

    Малко е старичко,но може да ви хареса :

    "Понеже гледаш много телевизия, където е фул с американска помия, вероятно си мислиш, че Америка е най-най-най-нацията на света, защото всичко е толкова по американски голямо, разточително и разкошно, че просто няма как да е другояче.Но сега ще разбереш защо любя, тача и милея батюшките руснаци повече от американците. И тъй като Америка е сборна нация от петдесетина милиарда различни по своята същност етноса, общности и цивилизации, аз също ще разгледам матушка Рус така както беше по времето на СССР, а именно сборна.

    Лайка vs Бенджи

    Мастията, Кутията и Звездното Хюмне. Чувал си това леко иронично название на Бенджи, Закс и Звездния Принц. Пък и има известен резон. Докато лайка си е истинско космическо куче, единствения досег с космоса на оня малък и неугледен помияр беше когато открадна едно голямо копче от кораба на лошите. Въпреки, че трябва да си призная една работа - също като звездния бастун и аз много харесах онази какичка с ролковите кънки.

    КГБ vs NSA
    Е и NSA си я бива, но в КГБ се залага повече на hands-on approach-а и на някой други пиниза, доста по-късно навлезли в американския еквивалент. Пък и КГБ има далеч по-дълга история, макар и не точно под това име.

    кирилица vs латиница

    Еми да, по-яко си е да четеш на кирилица - преди да научиш английския едва ли можеш да четеш смислено английски текстове, докато колкото и да не знаеш руски, малко от малко поне по пътя на логиката и дедукцията ще се справиш.

    Белия Бим черното ухо vs Ласи

    Белия Бим е пич. Ревах като луд като гледах филма като малък. Когато гледах Ласи, обаче не успях, странно. Винаги съм вярвал, че най-тъпите кучета на света са колитата. Ласи е коли. Следователно Ласи е едно от най-тъпите кучета на света. Достатъчно просто ли е за разбиране?

    Чекатило vs избери си някой

    Който и масов убиец и злодей в америкснската история да си избереш, единственото което може да направи пред Чекатило е да му падне на колене, да каже "извинявай, бате" и да му врътне една в знак на страхопочитание. Няма такъв изверг, батко.

    Байконур vs Кейп Канаверал

    От Байконур са излитали исторически космонавти! Гагарин, Рукавишников, че и Георги Иванов. Докато от Кейп Канаверал излитат предимно разни там чекиджии като Стив Бушеми, Бен Афлек и Брус Уилис когато някой метеорит за пореден път заплаши да ни изтреби до крак (как не им омръзна на тия метеорити не знам, толкова ли не разбраха че не могат да се мерят с американската филмова индустрия?!)

    водка vs бърбън

    Влез в някой гъзарски нюйоркски бар и си поръчай най-скъпия бърбън. После си поръчай и една 'stoli on rocks'. (stoli идва от stolichnaya, понеже батковците имат проблем с изговора на тази сложна дума). А сега направи паралел в цените. И във вкуса също. Ше се сетиш.

    УАЗ vs Hummer

    Нали разбра, в Ирак хъмърите (ами да, хъмър се казва, а не хамър, крайно време е да се научиш. Но това не значи, че се казва кънтър а не каунтър) имали известни проблеми. Докато уазките - никакви. Последния път, в който се преклоних пред това творение беше когато видях една да препуска с около 50-60 км/ч по надолнището от рилските езера. Пич, там с нормална кола едва ли можеш да минеш с повече от 10, а дори и тогава пак може да ти се случи нещо. Доказателство за това беше дългата няколко километра непрекъсната маслена линия, оставена от някой, тръгнал по чукаците с Голф. Въпреки, че ще се накефя да видя как ще набримчиш хъмъра за $ 100к по това надолнище, за да догониш уазката за 500 лева, която го прави смешен 8-)

    АК 47 vs М 16

    Гледаш филми, в които има терористи. Какво използват всички те? Ей-кей. Нали по това се познава, че са терористи. Ю-ес армията е с м16-ки, терористите с ей-кей-ки. И въпреки, че обикновено чалмалиите във филмите го поемат до дъно, можеш да си сигурен, че ако сценариста и режисьора не бяха вкарали патриотична визия за нещата, а бяха оставили развитието да е подчинено на реалните факти, ю-ес армията изобщо нямаше да разбере от къде й идва. "The AK-47 is currently unavailable to the general public in the U.S., very few were imported into the country and those that did got snatched up by collectors". Сигурно има резон тоя автомат да не е available за редовия Jack, нали? Иначе Калашников е на въоръжение в 50 армии в света.

    АН 225 vs Boeing 747

    Ше се сетиш. Анчето може да носи максимум 580 тона, от които 250 са в полезен товар, а останалите в гориво. Преоборудването му в пътнически би дало 1500 места - към 3 пъти повече от джъмбото. Товарния му отсег побира целия фюзелаж на бойнга. Дори по-малкото братче - АН 124 бъхти американския дебелак по всички фронтове, въпреки че носи някакви си там мижави 150 тона, а вдигането на локомотив не му е никакъв проблем. 225 е произведен само в един брой. Кодовото име е мрия - мечта на украински. Как ще ги стигнат американците, това е въпроса.

    ТУ 154 vs Boeing 737

    Като оставим несъпоставимите големи братчета и минем на чисто пътническа вълна, и комерсиално използване, познай в статистиките кои падат повече в следствие на куца изработка и материали. Я помисли другия път с какво ще летиш. Въпреки, че Европа не ги долюбва и бърчи нос, 154-ките са си огън.

    СУ 37 vs F 119

    Чичо Сухой така ше му го тури на фантомас-невидимката, че няма да може да си седне (или по-скоро, кацне) после никога. Нали си чувал за разните там пинизи като "кобрата на Пугачов"? А' направи ги с американския fatboy!Тopgun, измийте си краката и си лягайте. А Том Круз го пуснете да го слага на фригидната на пръв поглед, но много страстна къдрокоска.

    Сибир vs Аляска

    И в двете държави провинилите се ги очаква ваканция на едно от тези колоритни места. Но аз дълбоко вярвам, че на заточените в Сибир никак, ама никак не им е било лесно. А Аляска, кво, има ски курорти и алабала - нищо общо с изганичеството. И Интернет сигурно са имали копелетата.

    Горбачов vs Рейгън

    Е Горби поне си беше адекватен като го избраха. Не е резонно да имаш президент, който не знае за кво става дума. Тоест, резонно е когато това е много удобен вариант да управляваш страната под прикритие. Гледай Аltered Statesmen по Discovery, за да видиш какъв е случая с Pейгън.

    Чебурашка vs Мики Маус

    И двамата са ушатковци, но Чебурашка, въпреки че е от неустаовен животински вид, is the man, ей! Освен това, партията на Мики е Мини, а на Чебурашка е Крокодила Гена! И докато Мини може само да си фръцка малката трътка, Гена може да свири на хармоника и да пее онази прекрасна песньовка "пусть бегут неоклюже пешеходы по лужам".

    Ну,погоди vs койота и роуд рънъра

    Само не ми казвай, че се кефиш на койота, на който всеки път му се ебава майката по най-брутален и нехуманен начин. Още не съм наясно каква е предисторията и защо той толкова иска да хване това посрано пиле, оцветено в ярки цветове, нито пък защо въпросното има толкова ум, та да му погажда такива номера. Или май по-точно е да питаме, къде е ума на койота, щом не се научи да избягва тъпотиите, родени от един пилешки мозък, които се повтарят през серия, при това ако си късметлия. Да си видял в Ну, погоди нещо такова?

    комунизъм vs демокрация

    Бе ходи ги разправяй на баба си, че при комунизма положението било зле. Ако си някой отявлен представител на седесарския електорат (въпреки, че може да не си самия ти много наясно що си такъв), сигурно от куртоазия не можеш да се изкривиш и да кажеш, че при комунизма не беше толкова брутално колкото го пишеш. И в двата строя практиките са едни и същи, само дето при капитализма са добре прикрити зад оградата на едва ли не, възможности да правиш всичко. Ще правиш всичко ама дръжки. При комунизма поне си знаеш, че не можеш да правиш нищо. Освен това, манифестациите и парадите пред кремъл бяха невероятни.

    ЗИЛ лимо vs Линкълн лимо

    Не, не ми се смей. Не си виждал лимузина ЗИЛ. Ако беше виждал нямаше да ми хихикаш ехидно с тъпа усмивка и онзи специфичен тон на човек, който знае че не е много запознат с нещо, но понеже вече е заел позиция, не може да се отметне, а ще продължи да повтаря "да, ве, да, ве" додето свят светува. Еми повтаряй си, но аз ти казвам, че пред лимузините на ЗИЛ, Линкълните са просто смешни.

    Между другото, руснаците доста рядко се казват Иван, нищо че във всички ю-ес филми така им викат."

    Копнах го от "E-bane"-то да се посмеете.Не се обвързвам с част от горепосочените сравнения.Дано ви е харесало.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

  • #2
    До: Русия vs Америка

    Аз не съм много съгласен с всичко което пише...
    Примерно между ЗИЛ и Линкълн не може и да има място за сравнение...не съм американофил, дори напротив, в много отношения ме дразнят, но на черното бяло няма да кажа.

    И друго- този дето го е писал (колега, не визирам теб, а автора на писанието) май е на Вие с английския. Казва се Каунтъ' (Страйк) а не Кънтъ И в речниците си го пише...

    Иначе не е зле някой американофил да го прочете това, пък поне да се замисли...

    Коментар


    • #3
      До: Русия vs Америка

      И друго- този дето го е писал (колега, не визирам теб, а автора на писанието) май е на Вие с английския. Казва се Каунтъ' (Страйк) а не Кънтъ И в речниците си го пише...
      Защо тогава казваш кънтри , а не каунтри?

      Коментар


      • #4
        До: Русия vs Америка

        Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
        Защо тогава казваш кънтри , а не каунтри?
        Както Кръстьо Лафазанов казва: "Е*еш ли му майката тате"
        Така са го измислили. Аз само го констатирах като факт...
        А за доказателство:


        COUNTER
        ['kauntў]
        I. n тезгях, щанд, гише (в банка)

        over the COUNTER чрез посредник (за продaжба), без рецепта (за лекарство)

        under the COUNTER тайно, по нечестен/по втория начин (за нещо купено, продадено)

        II. 1. жетон, чип

        2. пул

        3. брояч, тех. тахиметър

        III. 1. предница (на кон)

        2. форт (на обувка)

        3. фехт. париране, при което се описва кръг, бокс удар

        as COUNTER to като противовес/отговор на

        4. извита задна част на кораб

        5. ам. прен. спирачка

        IV. a противоположен, обратен, насрещен

        COUNTER orders заповеди, които отменят предишните

        V. adv в обратна посока, обратно

        to go/hunt/run COUNTER тичам в обратна посока

        COUNTER to противно на, в противовес на

        to run/go COUNTER to противореча на

        VI. 1. противопоставям се (на), отговарям на (удар, довод и пр.), отвръщам, възразявам

        2. отблъсквам, парирам, нанасям противоудар

        Коментар


        • #5
          До: Русия vs Америка

          Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
          Мастията, Кутията и Звездното Хюмне. Чувал си това леко иронично название на Бенджи, Закс и Звездния Принц.

          Байконур vs Кейп Канаверал

          От Байконур са излитали исторически космонавти! Гагарин, Рукавишников, че и Георги Иванов. Докато от Кейп Канаверал излитат предимно разни там чекиджии като Стив Бушеми, Бен Афлек и Брус Уилис когато някой метеорит за пореден път заплаши да ни изтреби до крак (как не им омръзна на тия метеорити не знам, толкова ли не разбраха че не могат да се мерят с американската филмова индустрия?!)

          СУ 37 vs F 119

          Чичо Сухой така ше му го тури на фантомас-невидимката, че няма да може да си седне (или по-скоро, кацне) после никога. Нали си чувал за разните там пинизи като "кобрата на Пугачов"? А' направи ги с американския fatboy!Тopgun, измийте си краката и си лягайте. А Том Круз го пуснете да го слага на фригидната на пръв поглед, но много страстна къдрокоска.
          Е, не може да се работи така ! Имайте малко милост, колегите мислят да си купят пушка(двуцевка с патрони за глигани) и да ме гръмнат, за да не се мъча повече !
          Р.П.(RFF) 0898677590
          Пътна помощ
          ДЕНОНОЩНО

          Коментар


          • #6
            До: Русия vs Америка

            Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
            УАЗ vs Hummer

            Нали разбра, в Ирак хъмърите (ами да, хъмър се казва, а не хамър, крайно време е да се научиш. Но това не значи, че се казва кънтър а не каунтър) имали известни проблеми. Докато уазките - никакви. Последния път, в който се преклоних пред това творение беше когато видях една да препуска с около 50-60 км/ч по надолнището от рилските езера. Пич, там с нормална кола едва ли можеш да минеш с повече от 10, а дори и тогава пак може да ти се случи нещо. Доказателство за това беше дългата няколко километра непрекъсната маслена линия, оставена от някой, тръгнал по чукаците с Голф. Въпреки, че ще се накефя да видя как ще набримчиш хъмъра за $ 100к по това надолнище, за да догониш уазката за 500 лева, която го прави смешен 8-)
            дежа вю

            що ми се струва познат конкретния лирически герой, м?
            ________________________________________________
            Subaru OUTBACK 2,5
            Hyundai TUCSON 2.0

            Коментар


            • #7
              До: Русия vs Америка

              Очаквах аз,че някой ще извади този пасаж.Даже малко закъсняхте!
              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
              имат право да гласуват на избори.

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X