Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си направим теория на конспирациите

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да си направим теория на конспирациите

Беше още в зората на арабската пролет, когато в един по друг форум се започна бурното обсъждане защо как и кое и кой е в дъното на тази конспирация. Тутакси получих вдъхновение и навързах няколко факта.
    Първо ми трябваше заподозрян... за глава на конспирацията.
    Най- подходящ ми се видя ето този приятен джентълмен:

Ерик Принс - наследствен мултимилионер, приел католицизма на дърти години и известен като краен ултра католик, бивш командир на група Тюлен и собственик на вече поотшумялата най- голяма частна армия. Някой да е чувал случааайно за Blackwater? Не? Странно...А някой чувал ли е за неговите изказвания, как неговите воини ще сторят това което е сторил Ричард Лъвското сърце в Акра... Какво е станало там всеки да си прочета ако го интересува.
    Един от рядко коментираните факти за този хубав човек е, че той е бойният магистър на ордена на Тамплиерите (по точно на единия от двата клона на ордена). Та интересното е че тези нови тамплиери си имат сайт.... е вече е закрит само за "посветени", но тогава беше публичен:
    http://www.osmth.org/
    та тамплерския орден имат една малка странност- имат си собствен прелат който отговаря само и единствено за офицерите в НАТО. С други думи офицерите от НАТО не са подчинени на някакъв местен прелат на оня в Брюксел. Това че ръководството на ордена е фраш с три и дву звездни генерали също е интересна особеност.
    Та.... друго интересно за тези рицари е техния девиз:Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
    Не на нас господи не на нас а на твоето име...
    Хайде сега да си го прочетем на руски- Не нам, не нам а имени твоему.... И го пише къде?
    Воала:
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...BD%D0%B8%D0%BA
    Ами на плочата от западната страна на Руски паметник.
    Интересното место на което този надпис се среща също така е медалът за Отечествената Война от 1812 г. раздаван от Александър I. А именно:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Bronze_medal_1812_revers.jpg
Прегледи:1
Размер:22.8 КБ
ID:5984247
    Интерес буди обаче "другата стена на медала"... и там е още по конспиративното:

позната пирамидка нали.... Като тази:

Ето как с малко въображение човек може да създаде правилната теория на конспирацията... Разбира се за всичко са виновни тамплиерите масоните и естествено - евреите. А чичко Ерик просто "ръчка" офицерите членове на ордена, като крайната цел е разбира се само една.... И това не е стара цел на тамплиерите... та коя е целта мили хора?
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Mad Dog; 11-09-12, 00:51.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

От: Как да си направим теория на конспирациите

Мечти,на военни,да зависи,нещо от тях когато се пенсионират.А то най-малко зависи от тях ,иначе политиците всички щяха да бъдат като преди векове,военни

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Мечти,на военни,да зависи,нещо от тях когато се пенсионират.А то най-малко зависи от тях ,иначе политиците всички щяха да бъдат като преди векове,военни
      Бе този бивш военен си имаше най- елитния и голям отряд наемници в света.... Идеята е, че всичко е много лесно обяснимо и няма абсолютно нищо общо едно с друго... но винаги може да го навържеш и - воала- теория на конспирациите.

Коментар

Може,и така да е,но на нас,където болшинството едвам свързват двата края,им е все едно каква конспирация се плете някъде.Ние нито има ме полза от нея,нито можем да и влияем

Коментар

Всъщност- тази теория е пример , как от малко известни на хората факти които имат просто и логично обяснение, но поднесено без него ВСЕКИ може да си спретне каквато иска теория на конспирациите. Всъщност в цялата теория няма нито един неверен факт- само дето последователността на излагането им е заблуждаваща... Това е само пример, колко лесно може да се направи турлюгювеч от факти....

Коментар

Прав си,но на всеки трезво мислещ човек,му е ясно,че рано или късно огромното море от араби,ще залее Израел,че държава като САЩ,където всичко е на кредит,и латиносите,скоро ще станат,повече от черните,а пък те след 20-30г ще бъдат повече от белите,където всеки ,терикат в собствената си държава,си мисли че щом отиде там ще стане най-малко мултимилионер,такава държава върви по-пътя на древния Рим,който да не забравяме че е просъществувал около1000г.Както се казва държава която може би ще е на върха още 100-200г,рано или късно ,и с каквито и конспирации да се занимава е обречена.(както бившия соц.лагер)А бурното развитие на Китай в Азия ще е само,побутване към пропастта(лош е само че ние сме вързани сега за тях)

Коментар

Има един много хубав лаф "Чудесно знам, че съм параноик, но това не доказва, че не ме следят!". Та теория на конспирацията може да се съчини каква ли не. Като добавим, че света е пълен с болни мозъци, които се мислят за по-велики от останалите и ето малко практика на конспирацията. Точно колкото да подкрепи теорията. Иначе Blackwater са просто едни бюджетоусвоители, дето не могат да стъпят на малкия пръст на наемниците от 60-те години действали в Африка.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
                Има един много хубав лаф "Чудесно знам, че съм параноик, но това не доказва, че не ме следят!". Та теория на конспирацията може да се съчини каква ли не. Като добавим, че света е пълен с болни мозъци, които се мислят за по-велики от останалите и ето малко практика на конспирацията. Точно колкото да подкрепи теорията. Иначе Blackwater са просто едни бюджетоусвоители, дето не могат да стъпят на малкия пръст на наемниците от 60-те години действали в Африка.
                Бе.... не си особено прав за качеството на Черноводниците.... Ако говорим за "вътрешния кръг" по едно време тази фирма беше станала "Враг номер 1" на повечето натовски специални сили ..... по ред причини.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                  Бе.... не си особено прав за качеството на Черноводниците.... Ако говорим за "вътрешния кръг" по едно време тази фирма беше станала "Враг номер 1" на повечето натовски специални сили ..... по ред причини.
                  Как сам си оспамваш темата!....Кажи какви са тея "ред причини".Ако смяташ,че четящите тре'а ги знаят по дифолт, то по-добре не пускай теми!

Коментар

Ми Гоше, тази корпорация "издърпа" най- качествените кадри от Тюлен , Делта , Специалните Сили, че дори и от САС и СБС... По много лесна технология- предлагайки безумни заплати. В "златните" времена на фирмата на "периметрова охрана" се даваха заплати по 10 000 долара месечно ... Т. нар. "високо рискова" охрана получаваше заплати от порядъка на 1200 долара НА ДЕН. Заплатата на оръжейник примерно беше около 13 200 долара- 600 долара на ден. Инструкторите в "Академията" получаваха от порядъка на 200 000 долара годишно плюс екстри.....
                    По тази причина много хора решиха, че като така или иначе ще се рискува, и така или иначе дали в Блекуотър или в армията - (Черната вода се водеше едва ли не като част от Държавния Департамент)- поне да е за добри пари....

Коментар

А като цитирате тези заплати, просто си представете черноводците какви бюджети усвояват. И кой им е основния клиент? Май ДД на САЩ и други дъражвни структури? И какво правят? Охраняват периметри. Досега не са успели нито държавен преврат да спретнат, нито да обърнат хода на някоя война. Отиват след като редовната армия е свършила работата. А иначе в теориите на конспирациите ги величаят като "Частна Армия", защитаваща някакви неясни интереси.

Ясно какви - къртят кинти от бюджета в полза на един милиардер. След това предполагам, че голяма част от тези кинти се връщат при гласувалите бюджета.

Интересно ми е колко доход си докарва един майстор, кроткто поравящ и тунинговащ оръжия в Средния Запад? Въпроса ми не е риторичен. Искам да сравня с цитираната от вас заплата. Просто 600 долара на ден са 75 долара на час при 8 часов работен ден. Това не е непостижима часова ставка в САЩ, специално за хората в моя бранш. Между другото - много съм далечен от оръжията.

Иначе рецептата как се спретва такава теория ми харесва. Най-важното е да не се дават ясни цели на конспирацията, а колкото може по-мистични. Демек мъгляви.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
                        А като цитирате тези заплати, просто си представете черноводците какви бюджети усвояват. И кой им е основния клиент? Май ДД на САЩ и други дъражвни структури? И какво правят? Охраняват периметри. Досега не са успели нито държавен преврат да спретнат, нито да обърнат хода на някоя война. Отиват след като редовната армия е свършила работата. А иначе в теориите на конспирациите ги величаят като "Частна Армия", защитаваща някакви неясни интереси.

Ясно какви - къртят кинти от бюджета в полза на един милиардер. След това предполагам, че голяма част от тези кинти се връщат при гласувалите бюджета.

Интересно ми е колко доход си докарва един майстор, кроткто поравящ и тунинговащ оръжия в Средния Запад? Въпроса ми не е риторичен. Искам да сравня с цитираната от вас заплата. Просто 600 долара на ден са 75 долара на час при 8 часов работен ден. Това не е непостижима часова ставка в САЩ, специално за хората в моя бранш. Между другото - много съм далечен от оръжията.

Иначе рецептата как се спретва такава теория ми харесва. Най-важното е да не се дават ясни цели на конспирацията, а колкото може по-мистични. Демек мъгляви.
                        До колкото ми е известно- в Средния Запад е около 60 на час... Поне толкова излиза , но там е наистина "на час" - в смисъл почистване на оръжие -30 минути, прострелка - два часа и прочие. Разликата не е толкова в часовата ставка, колкото в заплащането за "работен ден" а не на "зает" час. Блекуотър пазеха и Карзай и цялото ръководство на Ирак след войната

Коментар

Че тя войната там в Ирак,кога е свършила.В момента в който американците се изнесат от там на марионетното правителство,им остава едва ли повече от година.Щом като са толкова добри защо Блек улотър не останат там още някоя и друга година,предполагам че самата им репутация би уплашила талибаните и бяха избягали презглава в Тихия океан да речем.

Коментар

Тате тате... до колкото чета .. "Академията" се завръща май .. опитват се да си позачистят именцето от старите бруталии в Ирак ... и май ще стане интересно някъде пак
                            Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
                            A POS
                            0885600200
                            За момента пасажер

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                              ...в Средния Запад е около 60 на час...
                              Сега в превод - тук при повечето работодатели "60 на час" бруто, ако работодателите не са супер яки да доставят и евтина здравна застраховка и прочее добавки към пенсията - 60те на час се превръщат в 30-40 на час.

Предвид че точно тези не вярвам да не предлагат пълен пакет глезотии (евтина здравна застраховка, застраховка живот и прочее) - тези "60 на час" може спокойно да ги четете като "100-110 на час в друга фирма".

В общи линии - разликата между "нормален" работодател и "читав" такъв върви някъде в порядък от едно към едно и половина, до едно към две.

Демек - ако човек А ви каже че работи в САЩ и взима примерно 70 бона годишно, а човек Б ви каже че работи в САЩ в голяма фирма с утвърдени "облаги" за служителите и взима и той 70 бона годишно - считайте че А трябва да е на 110 бона годишна заплата в своята фирма за да дойде на покупателната способност на Б в неговата фирма с неговите 70 бона годишно.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X