Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тухлата на Ойлер, квадратния корен и други практически доказателства

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тухлата на Ойлер, квадратния корен и други практически доказателства

В темата от където излезнав http://www.offroad-bulgaria.com/show...90#post1868190 се говореше за четиримерната ойлерова тухла.
    Яз малко с правуписо сам скаран и си мислех, дека става вапрос за бойлерова тухла – таа, де са прифата бойлеро на нея, ели некой нов модел бойлер дека е като тухла- да зема по малко место у банята де, и некой я е изпущил първата буква у барзанйето.

Обаче не- и доказах практически с тухлите на тъсто за антрето и 8 ара кореняк от градината, че нема таквии работи на нашта вила.
    Тогаз веке разбрах, че сам си намерил призванието у живото- да тръсим животопрактическото доказвателство на разните му там математики, физики, химии и многу други науки, дет някой си професорин рекъл, чи не можи да стани нещо си.

И ся, туканка по надоле, реков да ви ги давам теа примерни доказателсва- мое ли или не мое нещо си да стане.
    Па ако вий имате некакви питанки относно тухлата на бойлер, черната дупка у космосо, квадратнио и кубичнио корени и разни таквиа подобни, питайте –пък азе, малко по малко, ке отговарам
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

От: Тухлата на Ойлер, квадратния корен и други практически доказателства

Начи оня ден криво -лево са опрайх с тухлите на бОЙЛЕР и квадратнио корен. Обаче имах и допалнителни наблюдения от вчера. Разбрааме са с тъщата да зарова обратно доказателственио матриал у лехите в градината и аз почнах полечка – доматето, кураставицити, пиперо и прочие треволяк. Ровам си ги язе, ма по ино времи нещо мотичето клопна на твърдо – викам си щое тва? Отбутах малко земята, чи бая на дъбоку беше- глеам нещо таквоа като ОЙЛЕРОВА тухла. Ма малко по-така кубчесто и от него изотдола стръчат идни тънки работи и са губат у земята.
    Викам си “Маа му стара, има нещо верно у таа матиматика – намерих
    кубичен корен. Ма то, теа тънкити коренчета отстрани- идни дълги, дълги- край немат и саде три парчета. И са нагъзих надоле и фанах кубичнио корен с ръке, па опънАх по ячко така- ма не стае- не излява пустио. Рекох – я енженер ли съм или лукова глава бе?
    Бегам горе, палим САНТАСЕТО на тъсто, намерих у гаражо ино телену въжи, го връзах изодзаде на тегличо и айде доле при кубичнио корен. Връзах другио край на въжиту о корена и ша го вадам с жипката. Седнах зад гевреко, палим, първа, мръсна гас и напред. И като гръмна нещо там, откъде корена, като светнаа идни светавици, като запуши, брат, неам думи. И я са обърнах да видим що стае, ма десния крак на газта до дупка. И в тоя момент като грумна нещо и от преде, кату изкочиа от гевреко едни човале, като ма пернаа по канчока –нищо не видим, ма движим напред. У колата един пушек, мирис, абе,,, И усещам нещу бам, тряс, тряс, ър-р-р-р-р, и после чувам “квииик”и край-спрех. В главата ми дрънчат консервни кутии, ръцете подскачат кат епилептик, ма излязох.

Глеам, брат и не вервам на ушите си: Опровергал съм ПАРАДОКСА НА ЗЕНОН * и съм се натресъл у кочината на прасето, ма кочина вече нема, САНТАСЕТО пуши под капако един чер пушек и пара. Пък Дончо (прасето де), кво а ти кажа, лека му пръст и Коледа по Спасовден.

Тоа пат от вилата излезна тъсто- и пак с манарчето, то си седи до вратата, за случайни тъмнокожи гости. И кат ма подгонИ, а язе па надоле- къде ряката, ма ся, като 4х4 жипка на офроуд- през калищата, у водата и на другио брег. Мина за така полвин час, тъста са умори да вика ото отсреща и тръгна обратно нагоре. И язе- обратно през ряката, чи вечи съм в кал по ушите и нагоре към вилата.
    И кво да ти кажа- неам думи.
    Не знам га, ма тъсто си пуснал кабел за електриката към помпата и кочината на Донча и покраи лехите напрайл разклонителна кутия у земята, чи му свършило парчету кабел. Па язе да си го помислим за кубичен корен. Резултатот- ток нема нийде, кочина нема, Донча го нема, САНТАСЕТО умряло край Донча – и пуши още от към мотора...
    Сега ша требе да опровергавам квантовата механика за инсепарабелността, да може да разберем що е останало от колата. Преди туй обаче, тряа да прайм опело на Донча и да връжем жиците за тока, да може тъщата да полее поправката в доказателството за квадратнио корен.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    *Парадоксите на Зенон са свързани със задачи от вида:
    „Ако изстреляме една стрела към мишена и тя започне да лети към нея, то винаги има точка (между стрелата и мишената), която е равна на половината от оставащото разстояние. (Демек нема да стигне до мишената нивга)
    **Неделимост (инсепарабелност). Квантовата механика по принцип отрича възможността за описание на света по пътя на неговото деление на части, с пълното описание на всяка отделна част,
    Последно редактирано от dedoKoko; 08-06-12, 18:46. Причина: правописна грешка
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

От: Тухлата на Ойлер, квадратния корен и други практически доказателства

НЕрви го, нЕрви го. Ше скиваш кво е да цунеш паважо, преди бирата.
      Кат тресне три джина и три рома, кур на вилица ше ти даде да изпиеш некое кило, преди да му каеш първите 500 числа на Фибоначи, коит праели първата страница от сметката снощи.
      Дет таквоа, с Кире, у гаражо.
      Снощи бе!
      Нема кво да ми трещиш, ми сметай! Доде не е викнАл кучето. Има куче, то ше ни земе и тая бира, редим ти!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X