Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хайде на сафари!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хайде на сафари!

Колеги, казвам ви, Rоcko с това пътуване с Хънтара до Лондон направо събуди приключенеца в мен. И как не. Нали у всеки от нас дреме по един Магелан. Абе то цялата ни нация от приключенци.
    Като се почне от Аспарух, та до днес. Писнало му на Хана да го брули вятъра по степите, та повел ордата през девет земи в десета. И забил копието си в най-райското кътче на Балканите. Това приказно парче земя обаче, се оказало на кръстопът, което вкарало българите в приключение за векове напред.
    Е, как тогава да не сме приключенци. Де що има земя, въздух и вода, всичко сме изръшкали.
    Не друг а българските поручици Радул Милков и Продан Таракчиев извършили първия боен разузнавателен полет и първата бомбардировка в историята на авиацията, през 1912 година по време на Одринската операция. Но за волни птици като българите, небето се оказа тясно. През 1979 Георги Иванов полетя в космоса, а след него и Александър Александров.
    Не остана непокорена и водната шир. В продължила две години околосветска обиколка Юлия и Дончо Папазови преминават успешно четири от най-опасните и трудни за плаване с ветроходи места в света: Торесовия проток, Индийския океан, Нос Добра Надежда и вълните “убийци” в Игленото течение. И за да е всичко още по-екстремно водят с тях и петгодишната си дъщеричка Яна.
    Много български знамена се веят и на покрива на света – Чомолунгма за китиците, Сагарматха за непалците и Еверест за нас и останалия свят. Само 150 човека са били там преди нас. За сведение в света живеят над 6 милиарда души.
    Земята ни като човешка длан, а българи усвояват и управляват Антарктида заедно с още 11 нации, а върховете там носят български имена.
    През 2004 година едно българско семейство – Петя Иванова и Веселин Добрев без никакъв опит в off road-а, но с много кураж, воля и любов към приключенията прекосиха Сибир, изминавайки при невероятно трудни условия 25000 километра.
    ...Приключения, приключенци! Кръвта ми кипи.

Казвам ви, ще зарежа всичко. Бизнесът ще почака. Жената да се оправя сама през уикенда. А пък аз...
    ...аз ще надяна камуфлажа, ще се излегна на диванчето в хола и забол пръст в картата на Африка ще цъкна на National Geographic TV и... Хайдеееееее на сафари!
    Честит първи април !

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X