Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Грънц
Свий
X
-
От: Грънц
Не, че искам да четкам Цвета, и да принизя направеното от Весо, но в грънчарството се приема, че колелото е вид чалга, ширпотреба. А ръчноизработените грънци са изкуство.
Аз нали съм си простак-се опиянявам от въртенето на колелото, и промяната на формата на глината под пръстите на майстора.
Весо, на другия клип снимайте как се появява самият грънц.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Жената го взе за голямата щерка от МОЛ Сердика, детско от китайците на батерии.
А това стана от третия опит и стана голямо мазало с глината, то и тя е някаква китайска и е по светла от тази дето съм виждал като малък.
За голямо, трябва материал тъка да се каже. А и не знам дали мотора машинката ще издържи. После трябва да му търся и пещ, абе не е за хора със слаби нерви
. То за това си има майстори, ама напоследък май намаляха и трудно се откриват.
Аз съм само един посредствен аматьор.
п.п.
А боба ще го готвим зърно по зърно, той тъка е най-вкусен. Докато се печат пържолите във фурнатаLZ1VWW
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеНе,ч е искам да чрткам Цвета, и да принизя направеното от Весо, но в грънчарството се приема, че колелото е вид чалга, ширпотреба. А ръчноизработените грънци са изкуство.
Аз нали сум си простак-се опиянявам от въртенето на колелкото, и промяната на формата на глината под пръстите на майстора.
Весо, на другия клип снимайте как се появява самият грънц.Лесно се работи с шамот и на ръка.
Грънчарското колело е висшия пилотаж...само отстрани изглежда лесно. А да се изработи стомна от червена глина на грънчарското колело....ехееее, мечта
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар