Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паркиране пред гараж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Паркиране пред гараж

Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Повдигам темата с надежда за появило се ново, "хуманно" решение на този ........ проблем
      "Проблемите" станаха прекалено много и все по-нагли и за сега ги решавам по другия начин, което ме притеснява.

Коментар

Единственото хуманно решение е да го изместиш без да му контузиш колата. Другото не са решения първо, защото ти отнемат време, което нямаш за губене и второ, защото сме хора и не трябва винаги с лошо...
        Практикувам го редовно, паркингът ни е между 4 големи блока и до сега нямам възражения или оплаквания, а не съм се крил никога. Даже понякога идват съседи да ме помолят да "освободя" входа на паркинга.
        Последно редактирано от upi; 15-12-14, 16:29.
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
          Повдигам темата с надежда за появило се ново, "хуманно" решение на този ........ проблем
          "Проблемите" станаха прекалено много и все по-нагли и за сега ги решавам по другия начин, което ме притеснява.
          Направи си големи кръгли лепенки като тези на "Стопхам" и ги наказвай с тях.

Коментар

Какви чудеса прави по-голям камък полят с отработено масло и скрит с малко тревичка!

Коментар

Проблема е че живота стана труден за много хора,натовареното ежедневие смачква хората и понякога са толкова отнесени,че последното нещо дето виждат е вратата на гараж.Един ден намерих пред гаража си паркиран голф 3...с ключовете на таблото.Варненски. Бързам за работа,детето чака за градина,а на вън студ...тамън се каня да мръдна голфчето и чувам из зад ъгъла рев.Тичам да видя кво става и гледам съседа от близкия магазин успокоява някво младо момиче а то реве та се къса направо в истерия.Леко стреснат питам ко става ?!?Девойчето от Варна,било на работа до 10 вечерта шофирало 5 часа до Пловдив,починал роднина и тн ,тотално сащисана изобщо не помни къде е паркирала.Не си намерила ключовете за колата и за капак отишла на съседната успоредна улица на нашата.Голфред го нема там, съответно гипс и рев.Направо пред припадък...Сигурно две минути и обяснявах,че знам къде е колата,ключовете са на таблото и тн.Нищо,реве та се къса изобщо не ме слуша....Та хванах я за ръчичка и я водя до колата сигурно минута я гледа невярващо как се е озовала пред моя гараж.
              Та мисълта ми беше ,че не винаги "лошия" метод е по-добрия вариант...аз и с такси съм ходил на работа,яд ме е било много и са ми минавали и на мен "черни" мисли ама като се сетя за девойката ми минава...

Коментар

При мене проблема е с 3 индивида, които са предупредени, че не могат да паркират пред гаража ми и редовния отговор е "еми нямаше къде". Тестват границите.
                Друго, което ги привлича е видеонаблюдението, мислят си, че ако стане нещо с колите им ще им дам запис...

Коментар

От както сложих камери на паркинга,вече немога да си спра и пред блока.Спират всякакви
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
                    При мене проблема е с 3 индивида, които са предупредени, че не могат да паркират пред гаража ми и редовния отговор е "еми нямаше къде". Тестват границите.
                    Друго, което ги привлича е видеонаблюдението, мислят си, че ако стане нещо с колите им ще им дам запис...
                    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    От както сложих камери на паркинга,вече немога да си спра и пред блока.Спират всякакви
                    Напишете и ценоразпис...Който ползва ,да плаща!
                    П.П.:На ваша страна съм,за да няма тълкувания от трети лица...
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Смешното е, че карат коли последни модели (бмв-та, аудита...), а нямат пари да си купят гараж или да си сложат камери... Един остана без резервоар, а можеше да е картер.Ако е заради камерата или не могат да смятат или на резервоарите са им паднали цените.

Коментар

Първоначално публикуван от HEMO Преглед на мнение
                        Проблема е че живота стана труден за много хора,натовареното ежедневие смачква хората и понякога са толкова отнесени,че последното нещо дето виждат е вратата на гараж.
                        ...
                        Това е причината за трудния живот, който смачква хората - тоталното незачитане на правилата. Колкото по-често се сещаме, че няма кой да оправи нещата вместо нас, толкова по-уредени ще са нещата около нас. Когато всеки започне да урежда нещата в собствената си градинка без да вреди на останалите, тогава и държавата ще се появи на бял кон. "Самоуправството" е нещо, което върши работа, когато нищо друго не я върши. Ако го правиш без да вредиш на другите, тогава има само позитиви от него.
                        Съвсем прост пример ще ви дам - до преди 2 години всякакви хора паркираха в тревата около блока и всичко наоколо беше кално. От общината ... няма смисъл да разказвам... събрахме се със съседите и насадихме храсти на калните места. Сега имаме храсти и нямаме кал. Просто трябваше някой да извади едни 30 кинта и да изкопаем дупки... Същия подход върши работа навсякъде - оправяй се сам, без да вредиш на другите и изведнъж нещата ще се получат.
                        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Вариант:
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10.jpg
Прегледи:1
Размер:18.0 КБ
ID:5629909
                          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Коментар

52-ри пост от същата тема.....
                              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

1. Вариант : В крайна сметка, Обаждане в местното районно управление ,говорене с отдел КАТ : "- Някой ми е спрял пред гаража не мога да влезна или да изляза." Ако нямат свободни коли или ги мързи: "- Моля обадете се на градска мобилност. " отг. : От градска мобилност ми казаха да се обърна към Вас , поради факта че вие трябва да констатирате нарушението и по административен път да се свържете с тях при наличие на нарушение по ЗДвП чл. 92 ал.2 т.1 . Моля да си кажете името и входящият ми номер на обаждане. Така не подлежите на такса от измислените 15лв. за репатриране по ваше желание ,а и нещата стават по бързо поне по мое усмотрение. тел. на дежурна в 1-во РПУ 02/982 71 66 .

2. Вариант : Званите в градска мобилност за София е телефон 0700 12 233 и би прехвърлят като луд , записват номера марката на колата и казват чакай ... Я дойде паяк я не . Пък и от време на време се появява някой наглец да иска и пари, си ги извикал , аз закон не мога да намеря с такса за тази услуга яко някой може да ми помогне в това начинае ще съм му много благодарен.

3. Поставяне на прегради ,колове и т.н. става след съгласуването му в общината със скица къде и как ще бъдат поставени и заплатена такса 20лв.

при 1 и 2 задължително гаража трябва да е маркиран като такъв.

В закона си го пише ясно , няма право да спира дори и за престой от 1 секунда. Също така и аз нямам право да си паркирам колата пред собствения ми гараж . Оправданията в къщи при мама и тате що не си е написал домашното.Това ,че възпитанието и културата ни е като в катун ясно. Но защо и ние трябва да ставаме цигани ???
                                Аз лично не обичам саморазправата,защото до сега не ме е довела към нищо добро или не съм научил ,нищо повече от времето ,когато целехме лошите пенсионери с яйца и домати и ни клатеше пубертета като луди.

Аз поне така се опитвам да ги лекувам,пренебрегвайки емоционалните си изблици , нерви и загубено време, през което мога да направя нещо градивно,не само за мен ами и за другите .

Поне от изчетените теми,опит и разговори с други потърпевши, до сега само тези ,така да го наречем ,цивилизовани и легални начини съм намерил . Ако някой друг се сеща за още нека сподели.

Поздрави Георгиев.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X