Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси около двубандер Wouxun KG-UVD1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси около двубандер Wouxun KG-UVD1

Пристигна новата играчка.
    Хубаво, приятно, удобен дисплей, приятни опции

Обаче излязоха една поредица въпроси, с които загубих доста време на експерта Спарки..

Спарки, благодаря ти!!!

и понеже ми е неудобно да го притеснявам непрекъснато, а и възможността някой да е открил емпирично отговорите на въпросите ми, моля да коментираме:

- превключването от честотен в канален режим не става по описания в инструкцията начин, а само чрез задълбаване из менютата..
    това е доста неудобно - само при моето устройство ли е така, или е обща болест?

-в предишния ми двубандер Quangsheng TG-UV имаше една удобна опция - сканиране за наложени кодировки - CTCSS или DSC върху приеманата честота.
    Тук такова нещо не мога да открия - има ли възможност чрез тайна комбинация да се извършва такова сканиране?

- при ръчно въвеждане на дадена честота, и запомнянето и върху определен канал, преди запис трябва да се въведат всички настройки- кодировки, сила на излъчване, W/D, и т.н.
    При евентуален пропуск или грешка корекция на дадения запис не може да се прави, и се започва отначало. Правилно ли съм разбрал, или при многократните ми опити нещо не правя както трябва.
    Естествено, с програмиращия софтуер нещата стават бързо и лесно, но не винаги РС-то е под ръка..

-настройки, направени през софтуера, не мога да променя ръчно впоследствие - пак ли съм в грешка някъде?

Вероятно ще имам и още въпроси, които ще изникнат при експлоятацията на иначе приятното устройство
    Последно редактирано от Veni1; 27-05-09, 13:02.

До: Въпроси около двубандер Wouxun KG-UVD1

Здравей,
    Ако си добре с руския,чети тук:http://lpd.radioscanner.ru/index.php...c=23908&page=0

и тук :http://www.krc.ham.net.ua/UGF/viewto...id=20&pagina=1

Аз имам такова радио и въпреки минусите,които има,съм много доволен. Купих го за 115$ от шоп409

Поздрави !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X