Положението е следното. Имам радиостанция KENWOOD TH-22AT работеща от400 до 470MHz, а Старозагорци масово използват KENWOOD TK 3108 работеща от 450 до 470MHz. По време на Старозагорската Сузуки среща направихме бърз и неуспешен опит да намериме " общ език" м/у двата модела. Като се разчетох из форума осъзнах че се оплитам, затъвам и получавам главотресканица и за това реших да ползвам жокера :попитай знаещи съфорумци.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвместими ли са KENWOOD TH-22AT с KENWOOD TK 3108 ?
Свий
X
-
До: Съвместими ли са KENWOOD TH-22AT с KENWOOD TK 3108 ?
Задай си по конкретно въпроса
За PMR задаваш стъпка 6.25,твоята станция я има
иначе просто всички трябва да си зададете 1 и съща честота,
Но НЕ ТЕ СЪВЕТВАМ да използваш честота различна от PMR каналите
Отговорноста си е твоя
ПС: Радиостанциите могат да свалят самолети
Коментар
-
Абе хора... говорите ми на съвсем чужд език. Аз разбирам от PMR, стъпки, честоти, СВ и други такива, колкото радиолюбител разбира от дизелови самолети. Разбрал съм се със SPARKY да ми помогне, та да вляза поне малко в час, така че за сега приемам че проблема ми ще бъде разрешен с негова помощ.
ПС. Не ми е ясно защо subritual използва каска докато говори по радиостанцията?Последно редактирано от Виктор (V69); 10-02-09, 06:36.Ако искаш да разсмееш Господ - разкажи му плановете си.
Коментар
-
Първоначално публикуван от subritual Преглед на мнениеЗадай си по конкретно въпроса
За PMR задаваш стъпка 6.25,твоята станция я има
иначе просто всички трябва да си зададете 1 и съща честота,
Но НЕ ТЕ СЪВЕТВАМ да използваш честота различна от PMR каналите
Отговорноста си е твоя
ПС: Радиостанциите могат да свалят самолети
Аре стига глупости!!Достатъчно технически грамотни хора сте, използвайте друг начин да обясните на човека, защо не бива да работи извън ПМР.Не с приказки за дядо Торбалан.Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.
Коментар
-
Станцията е съвместима с всичко, дето е на тия честоти, и е FM. Просто някой не е знаел на каква честота работи, и затова сте се оплели.
За да се чуват двете, трябва да се знае честотата, ня която се работи, девиацията (+/-2.5 или +/-5Khz), и евентуално CTCSS или DCS кода, който се ползва, ако се ползва.
Други несъвместимости няма откъде да дойдат.
Аз затова съм си купил честотомер - доближаваш до чуждата станция, и вече знаеш честотата, дори самата станция да няма дисплей и собственика и да не знае какво е програмирано вътре.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от V69 Преглед на мнениеПС. Не ми е ясно защо subritual използва каска докато говори по радиостанцията?
ПС.Keltis ,кажи как ги сваляш ти със твоята станция и каква е, че нещо все не ми се получава.Да не би да работиш със сателитна чиния?
Коментар
-
Първоначално публикуван от subritual Преглед на мнениеКаската за всеки случай си я слагам за да не ме удари смъртоносно някоя отломка от самолет или сателит
ПС.Keltis ,кажи как ги сваляш ти със твоята станция и каква е, че нещо все не ми се получава.Да не би да работиш със сателитна чиния?Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар