Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Захранване за радиостанция Мидланд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Захранване за радиостанция Мидланд

Колеги, надявам се на помощ от знаещите, можещите и патилите

Първата ми покупка от ИБей се увенча с успех

макар и по погрешка съм собственик на комплект Midland LXT110

ето ги
    http://www.buytwowayradios.com/produ...d-lxt-110.aspx
    да, обаче се оказа, че освен с обикновени батерийки ААА - по 3 в станция, може да работят и с акумулаторни, които може да се зареждат в самата станция

те хората си продавали станцийките с комплект зарядно
    ето
    http://www.buytwowayradios.com/produ...xt-110-vp.aspx

ама кой да види?
    Будала...

зареждането става през входа за външен микрофон стереожак ф2.5 мм

хубаво, отворих аз станцийката, видях разпиновката на жака, и дотам - многослойна платка, по която не можах да се ориентирам и която опроверга тезата за двата края на салама - в случая открих само единия - входа на жака....

и толкова,

чувствам се пълен тъпоъгълник

Молбата ми е, ако някой може да ми помогне с параметри на зареждащия блок - напрежения, волтажи, амперажи, изправяния, защити или въобще някаква информация за пустата зареждачка, а също това зареждачка ли е или е само трафче, а останалата част е в радиото, ще съм му безкрайно благодарен

Зареждането на батерийките във външна зареждачка не е много удачен вариант, защото всички, с които разполагам, зареждат по 2 или 4 батерии, сиреч не мога да заредя едната тройка, и после другата

предварително благодаря на всички

До: Захранване за радиостанция Мидланд

Благодаря на всички за помощта и съветите.....

Добре, че има колеги от братската руска страна, които удариха едно рамо и проблема е решен!!!!

Коментар

Това с трите батерии и зареждачките на четен брой батерии е все по масова чалга. И във фенерчетата. Вече ме засегна, но нямам решение на проблема.
      То, все едно трябваше да търсиш в руските сайтове, не го вземай навътре
      Виж колко жици има между зареждачката и радиото. Ако са три добре, ако са две, ще трябва да следиш да го изключваш след колкото е казано време, за да не ги презарежда. Най-вероятно.

Коментар

Аз съм си правил такова зарядно зора е да намериш куплунг аз купих зарядно за 4 батерии изкормих всичко от вътре и преправих куплунга за три . Направих го със стабилизатор , така батериите се зареждат за 2 часа и после не се презареждат малко им се скъсява живота , но на мен не ми пука че ще изкарат 50 цикъла вместо 150 , защото са по 3-4 лв .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Това с трите батерии и зареждачките на четен брой батерии е все по масова чалга. И във фенерчетата. Вече ме засегна, но нямам решение на проблема.
          То, все едно трябваше да търсиш в руските сайтове, не го вземай навътре
          Виж колко жици има между зареждачката и радиото. Ако са три добре, ако са две, ще трябва да следиш да го изключваш след колкото е казано време, за да не ги презарежда. Най-вероятно.
          Стефане, благодаря ти.
          Оригиналното също е с две жици - в инструкцията препоръчват 12 часа заряд - обратна връзка няма

Имам приятели из Русията, които ме насърчиха и в момента зареждачката е факт

Куплунзи по 0,20 лв за бр ф2,5 стереожак от Кузмов Електроникс, стара импулсна зареждачка за ГСМ с подходящи параметри, малко елементарни компоненти .

Устройството работи, аз съм доволен

2 traveling - колега, не ми се щеше да си разтурям нормалната зареждачка - имам 2 дечурлига и ако не бяха открити акумулаторните батерии, досега да съм фалирал - във всяка играчка са мин 4 АА..
          А играчките са ужасно много - нямам място вече

Коментар

Има зареждачки за произволен брой батерии (1,2,3,4), някои даже в произволна комбинация AA/AAA. Sony и Sanyo правят такива.

Презареждането на съвременните NiMH и NiCd не е страшно, освен ако не е с прекалено голям ток (0.2C и повече). Освен това, вече батерийните контролери са масови в разните устройства, така е невъзможно да презаредиш нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X