Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой да има портативна сиби станция?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой да има портативна сиби станция?

Която не работи тука. Руската мрежа е отместена на 5 кХц спрямо европейската.

До: Някой да има портативна сиби станция?

Не. Като че ли просто стъпката между каналите е 5 кХц, а не 6,35 като европейската.

Коментар

Стандарното канално отстояние е 10кХц. Минималната стъпка на честотния синтезатор обикновено е кратна на тия 10кХц. Повечето на които съм виждал е 2,5кХц. При по-евтините може да е само 5кХц, а при по-скъпите и 500Хц, защото имат и SSB.

Конкретно на въпроса:
      Ако не се намери такава(изместена с 5кХц) фабрична станция, то принципно е възможно да се пренастрои някоя стандартна, чрез лека промяна на честотата на опорния кварцов генератор.

Коментар

То няма и за кога ... Освен дето няма пари за такава тема.

Коментар

Стефане, имам няколко СВ станции, мисля, че някои от тях ще станат, забравил съм вече кои какви са... Иначе General Electric и Sony стари модели.
          Да ти ги дам да ги пробваш?
          Show must go on!
          LZ1VES

Коментар

Дай да видим.

Коментар

Аз имам цял комплект и в момента го продавам в :

http://focus.bg/cgi-bin/info.cgi?rno...13&id=k0e2ci7o

Коментар

Това е което намерих http://www.radiodom.net/cbbands.html
                Там пише че стъпката е 10 kHz и на двете просто руската е отместена надолу с 5 kHz.
                LZ1GUS

Коментар

Имам една портативна Dragon. Не знам моделът какъв е, не го помня.
                  Всъщност тя е на баща ми, ама доста отдавна не я ползва.
                  Тя има едно бутонче, с което се сменя отместването от стандартните честоти, но иначе си е с 40 канала както обичайно.
                  Изходни мощности 1 и 4 вата с превключване.

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
                    Имам една портативна Dragon. Не знам моделът какъв е, не го помня.
                    Всъщност тя е на баща ми, ама доста отдавна не я ползва.
                    Тя има едно бутонче, с което се сменя отместването от стандартните честоти, но иначе си е с 40 канала както обичайно.
                    Изходни мощности 1 и 4 вата с превключване.
                    Ако е за продаване, дай ми цена на ЛС.
                    Ще трябва на Стефан за Ладогата.
                    Show must go on!
                    LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                      Ако е за продаване, дай ми цена на ЛС.
                      Ще трябва на Стефан за Ладогата.
                      Еми ще попитам първо, щото не е моя, нали се сещате.

Коментар

Довечера ще поровя у дома, мисля, че имам... ако я открия, ще видим как да дойде до София.
                        П.П. Сега видях, че руснаците са настрани с 5kHz... ама пак ще проверя.
                        П.П.П. Стефане, ако не се намери СВ, ще ти дам едно Alinco DX-70, малко по-големичко е, но пък има всички видове работа от 1.8 до 30 MHz +50 MHz, а и мощноста му е 100 W. Само не знам, дали няма да ти създаде проблеми на границата...
                        Последно редактирано от giorgio; 20-05-08, 13:42.
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Това с руснаците се оказа малко объркана работа- днеска се рових по някакви руски интернет магазини и там са си на нормалните честоти (19 канал е 27.185)
                          май се оказва че могат да се ползват (разрешени са) и двата вида
                          (27.185 и 27.180 за 19 канал)

Така че, остава въпроса на състезанието кои честоти се ползват.
                          Предполагам Стефан може да разбере.
                          Аз имам Alan 42 която е на 400 канала (27.185 19 канал Д банд) ако ще свърши работа я давам.

П.П. За да увелича объркването прилагам и един списък от поддържаните честоти на мобилно сиби Intek който намерих преди малко. Там отместените с 5KHz са дадени като BEL/UA
                          Прикачени файлове
                          LZ1GUS

Коментар

Официално европейската мрежа е забранена. За беля обаче мнозина я използват.
                            Голяма станция няма как да мине. Скъп многодиапазонен скенер не ми се взема. Я блатото, я граничарите ... Все някой ще го хареса(((

Коментар

Стефане, така и неоткрих никоя от моите СВ станции, вероятно съм ги подарил... Но пък се обадих на един колега - радиолюбител, който пази доста подобна техника у дома си. Довечера ще ходя у тях да търсим...
                              Би било добре, ако знам конкретна марка или модел, да не си играем да пробваме наред, щото по неговите думи, има-няма у тях 20-ина СВ станции...
                              Ако не се намери друго решение, моето предложение за DX-a си остава. Не е скенер, а 100 ватова, пулнофукционална радиостанция, малко по-голяма от автомобилен радиокасетофон... Мога да ти дам и автоматичен антенен тунер, с приблизително същите размери. С 4 метров танков щир, ще имаш връзка, по всяко време, дори с България...
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X