Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си настроя радиостанцията.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да си настроя радиостанцията.

Значи, купих си "китайче", има 128 канала, като за всеки се определя честота, DCS/CTCSS, и разни други нещица.Станцията ще се ползва на PMR446.

За момента съм сложил фабричните настройки като на 16-те канала на VX-146. Обаче ако се налага да се ползва нещо нестандартно като настройка, тъпото е че в "канален" режим не може да се пипа нищо директно. Трябва да се влиза във режим "програмиране" и от там да променям настройките за съответния канал. Другия начин е да се мине в режим, в който директно се посочва честотата, където всичко може да се бъзика без ограничения.

Идеята е да си настроя най-често използваните настройки в каналите (112-те) свободни, и само в много редки случаи да се бъзикам с програмиране или директно посочване на честота и CTCSS/DCS.

Има ли такива "най-чести" случаи, или освен сегашните настройки да си сложа още 8 канала без CTCSS/DCS и да приключвам с въпроса?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: Как да си настроя радиостанцията.

дай ми карка и модела

за начало ти трябва програмиращ кабел и софт.
    имам известно количество кабели

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Има ли такива "най-чести" случаи, или освен сегашните настройки да си сложа още 8 канала без CTCSS/DCS и да приключвам с въпроса?
      Най-честият случай е използване на някой от осемте канала без CTCSS/DCS.

Май няма особен смисъл да си играеш да настройваш предварително други честоти. Така или иначе няма да можеш да покриеш всички възможни варианти, получаващи се от 8 канала, които могат да се комбинират произволно с всеки от 38 CTCSS тона и 100 - DCS кода.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-01-08, 18:59.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Имам и кабел и софт. Е, от софта има какво да се желае, но с малко упоритост става.

Станцията е WEIERWEI VEV-3288s UHF Варианта. 128 канала. Има и варианти на същото със 118 канала, но явно си зависи от фирмуера.

Програмирам я със софтвера за PUXING PX-777 и още 2 модела на същата фирма. Разпознава я като PX-777. Но е малко бъгав.

С друго не съм пробвал. Кабела е като на KENWOOD, до колкото разбрах. Вчера си играх да я програмирам.

Въпроса ми беше какви комбинации за DCS/CTCSS да програмирам като готови, за да ми се налага по-рядко да се бъзикам по сложния начин. Свободни канали дал господ. До тук съм я програмирал като VX-146, но тъй като ми е първото съприкосновение с такава техника, не знам какви настройки, освен вече направените, се използват най-често.

Отделно всичко, което се програмира през софтуера, може да се програмира и през клавиатурата.

Ако имаш идея за друг по-читав софтуер, също би ми било полезно.

Ако те интересува що за станция е, може да се видим някой път да я почовъркаш. Гаранция няма, така че може и да се отваря. Само че кьораво винтче не се вижда никъде.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
          Най-честият случай е използване на някой от осемте канала без CTCSS/DCSS.

Май няма особен смисъл да си играеш да настройваш предварително други честоти. Така или иначе няма да можеш да покриеш всички възможни варианти, получаващи се от 8 канала, които могат да се комбинират произволно с всеки от 38 CTCSS тона и 100 - DCS кода.
          Аха. Значи си бутвам и 8-те канала без нищо. Пък тя практиката ще си покаже. Мерси.

Коментар

Вече е изпробвана в разходка. Оплаквания за сега нямам, даже съм много доволен. Работихме на отворен канал, щото никой нямаше/не беше сложил CTCSS/DCS. Доста я почовърках и мога да кажа че вече я познавам добре. Батерията след 8 часова разходка и мощност 1W дори нямаше признаци за изтощаване. Индикатора си седеше пълен. Доста е чувствителна (настройва се). Дори повече, от колкото е реално използваемо. По книга е 20uV при 12db SINAD, и честно казано може и да отговаря.

При подходящ случай ще я сравним на някоя разходка с Yaesu или HYT.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X