Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтини радиостанции работещи в PMR и PLD обхвати

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Евтини радиостанции работещи в PMR и PLD обхвати

колеги ето какво намерих във E-BAY. http://cgi.ebay.com/WOUXUN-KG-689-PL...ayphotohosting
    има изходна мощност 4w и според мен е по добро от масово разпространените в БГ
    И е на съвсем прилична цена $ 63.89 + $33.88(доставка до БГ) = $ 97.77 - 130лв
    Frequency Range

KG-689(U)PLUS 400 ~470MHz

Channels 128 Channel Steps 5k,10k,6.25k,12.5k,25k
    Power Supply 7.4V 1200mah LI-ion
    Operating Temperature
    -30°C ~ +60°C
    105 x 58 x 38mm
    Weight 250g

http://cgi.ebay.com/NEW-QuanSheng-UH...QQcmdZViewItem
    $39.99 + $33(доставка до БГ) = $73 по курс 1.33 става 97 лв

Frequency range: UHF: 400-470MHz
    Channel:
    99
    Operating voltage: 7.2V DC
    Channel spacing:
    5KHz, 10KHz, 12.5KHz, 25KHz
    Frequency stability: ±5PPM
    Antenna Impedance: 50?
    Size?Not included antenna? (113mm*53mm*35mm)
    Transmitter
    Output power(High/low): 5W/1W
    Последно редактирано от DOBERMANN®; 12-01-08, 01:17.

До: Евтини радиостанции работещи в PMR и PLD обхвати

как може да се поръча ?

Коментар

Колеги, уморих се да пиша едно и също, вече не знам колко пъти...
      Лесно е, просто, преди да откриете топлата вода, прочетете, ако не друго, поне "залепените" теми, примерно тази:
      http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=214
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

какво трябва да видя там?
        това ли "не може да се използват радиостанции с външна антена и излъчващи повече от 0.5W"

Коментар

Първоначално публикуван от DOBERMANN® Преглед на мнение
          какво трябва да видя там?
          това ли "не може да се използват радиостанции с външна антена и излъчващи повече от 0.5W"
          Сега да щеш да обясниш с думи прости за какво ти е външна антена на радиостанция от този тип при офроуд употреба и доколко ползата от 5 вата в този диапазон ще компенсира по-бързото изтощаване на батерията?
          Ние не сме неутрални!

Коментар

не, не копирах цитата като цяло.
            Изобщо нямам предвид употреба на външна антена, а мошността.

До колкото видях радиата имат ниска и висока мошност.
            Което е направено с цел не винаги да се ползват 5-те вата в този диапазон, и да компенсира по-бавното изтощаване на батерията.

сега виждам че имат:

. ANI ID (Caller ID) - идентификация в ефира на всяка станция коя е при разговори в група или кражба
            . Scrambler available - кодирана връска межу две и повече такива станции
            . Voice guide (Chinese /English) - гласово изговаряне на честота/канал, когато станцията е на кръста и се ползва със слушалка .
            . 1400mAh Li-ion

Изобщо за тия пари са направо чудесни, ако имах нужда бих си взел точно такива.
            Последно редактирано от DOBERMANN®; 12-01-08, 11:57.

Коментар

Точно за първата отзивите не са кой-знае коко добри. Тършувах, та затова. Софтуерни проблеми предимно. Виж като дизайн най ме кефят от всичките подобни китайски.

Скоро ще имам подобно и ще се пробва на някоя разходка. Ще видим дали ще трябват врътки при внасянето, което ми е най-голямото съмнение.

Бестселъра в класа е PUXING PX-777 в UHF варианта си. Мойто ще е WEIERWEI 3288S, което е май същото или почти. Цените са им пак от тоя порядък.

Пък като дойде можем да го отворим и да видим как е направено. Струва ми се че си навътре в нещата.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дойде. Има си всичко и работи префектно. Изкарва дълго. Като изработка е добро. Изобщо много съм доволен. Поръчах си още едно.

Софтуера за програмиране е малко кофти, но се преборва. Правя си собствен такъв, съответно и тия "проблеми" няма да ги има. Бяха забравил да пиша тук, ама ей-сега случайно се сетих.

Мерих и честотите. Точно на каналите са, с грешка +/- 10-ина херца.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Дойде. Има си всичко и работи префектно. Изкарва дълго. Като изработка е добро. Изобщо много съм доволен. Поръчах си още едно.

Софтуера за програмиране е малко кофти, но се преборва. Правя си собствен такъв, съответно и тия "проблеми" няма да ги има. Бяха забравил да пиша тук, ама ей-сега случайно се сетих.

Мерих и честотите. Точно на каналите са, с грешка +/- 10-ина херца.
                  Колега вчера разбрах, че ги имало на илиянци по 60 лв

ще проуча въпроса и ще пиша.

Коментар

Действай. И кажи какъв е резултата. Ако има наистина - супер.

Коментар

Днес ходин и разпитвах. Нищо не намерих. Не само такива, а никакви.

Може би не съм питал където и когото трябва. Но обиколих доста.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Днес ходин и разпитвах. Нищо не намерих. Не само такива, а никакви.

Може би не съм питал където и когото трябва. Но обиколих доста.
                        Интересно в средите на радиолюбителите се говори че ги имало на Илиенци.Даже по репитрите се говори.
                        Моите пристигнаха от ebay.
                        Бомба са!Нямам забележки!
                        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Явно не питам където трябва.

А ти какво си поръча, ако не е тайна?

Коментар

Wouxun KG 689 VHF ползвам го за портативна УКВ любителска станция.До тук съм доволен от съотношението цена/качество/опции.
                            Ако ми трябваше евтин и добър трансивер за LPD и PMR щях да си взема пак Wouxun или Puxing PX777 .Със шипинга лягат около 100-140 лева.Загледах и Weiеrwei - добро радио , добри отзиви в нета.
                            Хареса ми как се държи машинката, от Драгалевци на режим high power спокойно действаше R02 с гуменката.От целия град на малка мощност действа R01(разбира се без да говорим за дивашки условия - мазета, асансьорни шахти...), на пълна мощност действа R14 пак от целия град.Батерията държи......какво му трябва на човек а да сетих се фишка за антена (някакъв вид SMA) да разклатя едно PA, но и на това му се намира колая......ще го измислим.
                            На кратко добри станцийки.
                            Последно редактирано от Keltis; 22-05-08, 20:55.
                            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Аха.

И аз съм поръчвал. WEIERWEI VEV3288 (което си е Puxing 328/777), PUXING PX777PLUS, а сега съм с WEIERWEI V1000, което е най-близко до твоето.

Чакам PX888, което би трябвало да е като WEIERWEI V1000, но по ми харесва дизайна.

Може при удобен случай да се видим, да видя що е то WOUXUN на живо. Иначе съм чел за него предостатъчно къде ли не. Пък ще ти дам да си поиграеш с V1000. Единственото, което ме спря да си взема 689-ка е че не е с врътка а с копчета нагоре-надолу за каналите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X