Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промяна на канали на станция?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Промяна на канали на станция?

Проблем ли ще е ако променя каналите на станцията, така че да са между стандартните PMR канали, така че 1-ви канал да е вместо 446.00625MHz 446.0125MHz примерно, 2-ри 446.025 и т.н.? Имате ли представа дали тези честоти се ползват за нещо друго?
    Благодаря!
    Warp. Timewarp.
    Grand Cherokee WG 2.7 CRD BFG A/T
    LZ1VAS

До: Промяна на канали на станция?

Честотната лента на PMR446 e от 446.000MHz до 446.100Mhz и не се ползва за друго, поне легално и публично.

Обаче ако направиш това, най-вероятно ще стъкмиш някоя какафония по каналите, демек като си между първи и втори да речем, ще те чуват някои станции, но слабо и гадно. И ти ще чуваш разни такива истории.

Освен това за целта трябва да имаш станция с нужната честотна стъпка.

Ако обясниш каква е целта на занятието, може би ще е по-лесно да ти дадем съвет. Тук има и колеги далеч по-наясно с нещата от мен.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами искам да настроя част от каналите така, че да мога да говоря свободно без да ме слуша всеки, който си изключи скуелча Не че е кой знае какво, но все пак. И също да не ми дойдат на гости момчетата с официално черно облекло) Общо взето мога да ги настроя всякак в диапазона 440-480MHz. Стъпката е 12.5.

Мерси!
      Warp. Timewarp.
      LZ1VAS

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        ...Ако обясниш каква е целта на занятието, може би ще е по-лесно да ти дадем съвет...
        Целта е ясна, да се ползва стандартна радиостанция, която обаче е с различна стъпка...

Първоначално публикуван от pneumothorax Преглед на мнение
        Проблем ли ще е ако променя каналите на станцията, така че да са между стандартните PMR канали...
        Резултатът ще е, че ти ще "чуваш" съседните канали от PMR банда, но те веротно няма да те "чуват". PMR е направен с различна стъпка, точно за да не може да се ползва от "стандартни" радиостанции, които по принцип са с по-голяма мощност. Идеята е да се съберат в честотния диапазон от 100-ина килохерца, колкото е възможно повече "потреботелски групи". Една станция с мощност 50, или дори 5W, при това снабдена с антена усилваща допълнително сигнала, би "изтрила" малките PMR станции на няколко съседни канала и би обезмислила ползването на банда. Т.е. те няма да чуват мощната станция, или ще я чуват с кофти модулация, но за сметка на това, няма да се чуват помежду си (PMR станциите са с много стеснен честотен диапазон на различните канали).

П.П. Предполагам, колегата е на ясно, че за ползването на радиостанция, освен PMR и CB, се изисква разрешително... а дори и това разрешително не ти дава право да излъчваш с въпросната радиостанция в PMR банда...
        Последно редактирано от giorgio; 03-01-08, 10:17.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Знам, и точно за това питам за PMR банда. Иначе няма особен проблем да ги ползвам на стандартните канали. Впрочем 12.5KHz не е ли стандартна стъпка за каналите? При PMR стъпката не е ли толкова?!?
          Warp. Timewarp.
          LZ1VAS

Коментар

Толкова е, обаче за да си в средата на канала се иска и стъпка 6.25, защото средата на първи канал е 446.00625MHz, на втори 12.5KHz по-нататък и така нататък. Ако на станцията имаш стъпка 12.5, ще си точно между каналите, демек това, което искаш. 446.0125 е баш между първи и втори.

Но според мен е безсмислено. Ама пробвай ако ти се занимава.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сигурно си прав за това. Но при мен ситуацията е следната.
              Може да няма стъпка 6.25 но станцията е настроена точно на каналите.
              Мерси за помощта!
              Прикачени файлове
              Warp. Timewarp.
              LZ1VAS

Коментар

Станцията ти да не би да е моторола? Имаше един много добър модел, който освен, че можеше да се програмират каналите, можеше да се програмира и подносеща, че дажи май и склембрер си имаше...

П.П. Сега видях, че е Алан, но съдейки по таблицата, можеш да програмираш и подносеща.
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от pneumothorax Преглед на мнение
                  ...Може да няма стъпка 6.25 но станцията е настроена точно на каналите...
                  Не може да няма 6.25, защото няма как нагласят 1ви канал. Има но просто не е разрешена за настройка от потребителя.Иначе е основна за синтезатора.Но това са технически подробности...

Джорджо ти го е написал много точно. Аз просто ще обобщя: Не се занимавай.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                    Не може да няма 6.25, защото няма как нагласят 1ви канал.
                    Именно и аз това подозирах, само дето никъде не е упоменатo. Абе щом промяна на каналите няма да помогне за това, което искам определено няма да се занимавам
                    Warp. Timewarp.
                    LZ1VAS

Коментар

Това може би има смисъл, ако се ползват две или повече станчии с въпростана "модификация" и те ще могат да си говорят помежду си. Обаче, в зависимост от селективността и точността на тези станции може да се окаже, че така се "забиват" два съседни канала, докато си говорят "модифицираните" станции ...

Коментар

Да, става дума за повече от две станции. Или ако някой може да каже канал в обхвата 440-480МMHz, който може да се ползва ще съм му благодарен, макар силно да ме съмнява
                        Warp. Timewarp.
                        LZ1VAS

Коментар

Има но е по обща лицензия и изисква регистрация.
                          Виж тук , на последната страница.

Коментар

Малко засукано е обяснено - пусти адвокатски език
                            Warp. Timewarp.
                            LZ1VAS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X