Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви станции с CTCSS и DTS могат да се купят в България и от къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какви станции с CTCSS и DTS могат да се купят в България и от къде?

Накумил съм се за радиостанция, и естествено все още съм напълно бос по въпроса.

Поограмотих се малко във форума, и общо взето като че ли ми се изясни какво искам, а именно PMR446 с CTCSS и DCS.

Та, дайте информация за марки и модели, които си струват и могат да се купят тук.

Едното е ясно: VX-146, но име ли други?

Предварително се извинявам, ако подобна тема е пускана вече, но освен VX-146 друго не намерих да се обсъжда. Не е от нежелание или мързел. Търсих, но не намерих.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: Какви станции с CTCSS и DTS могат да се купят в България и от къде?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Едното е ясно: VX-146, но име ли други?

Предварително се извинявам, ако подобна тема е пускана вече, но освен VX-146 друго не намерих да се обсъжда.
    Hyt TC2110 e друга, доста използвана от колеги, машинка.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

A Yaesu VX-177 дали ще върши работа?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

A Yaesu VX-177 дали ще върши работа?
        Не знам дали за използване няма да ти трябва лиценз, защото тази станция не е за PMR.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Единственото, с което ме блазни е че е водонепроницаема.
          Другото е че е отключена отвсякъде и като честоти, и като мощност, което е в нарушение.

Питам, защото могат да ми донесат такава. Пък то е ясно че ще я ползвам на 446MHz. Стъпката на каналите се избира. Ще ми излезе и по-евтина.

Въпроса е дали е съвместима?

Коментар

Въпроса е дали е съвместима?
            Не на 100%. Няма стъпка 6.25 kHz.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
              Не на 100%. Няма стъпка 6.25 kHz.
              Е аз до колкото виждам и VX146 е така. Пък и до колкото разбрах стандартните канали на PMR446 са 8 на брой, и са със стъпка 12.5KHz.

Някаква уловка ли има?

Коментар

Минах по този път такка че ако мога да съм от полза прочети и това.Успех. http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=21299
                Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                  Минах по този път такка че ако мога да съм от полза прочети и това.Успех. http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=21299
                  Четох го. Мерси.

Идеята е да разбера защо VX-177 е частично несъвместима? Просто искам да съм наясно. Единственото за което се сещам е че може би не може да докара точно честотата на един от каналите, а от там въпреки че има стъпка 12.5KHz, всички ще са леко разместени, съответно ще се приемат/предават по-зле.

Прав ли съм, или е нещо друго?

Коментар

Дори това леко изместване окозва влияние.
                    Имах станция която нямаше 6.25, а само 12.5.
                    На близко чувах добре, но на по-далечно разстояние беше отврат.

Не съм много в час, нека по-подготвените се изкажат

Коментар

Съвършено вярно! Пробвали сме многократно... на близко е ОК, проблемите са надалеч. Уважаеми колега, не си губете времето... взимайте VX146 или HYT... Пробвани са и се използват от стотици хора... всичко друго е със спорен резултат...
                      VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X