Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PMR Мания и Срещи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: PMR Мания и Срещи

Удебели и "Европейски съюз" и решаваме кейса.
    LZ(единица) Лима Жоро Жоро
    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      И вече 466 не е свободен?

Чл. 11. (1) Електронните съобщенията по чл. 2 се осъществяват чрез следните
      радиосъоръжения:
      1. посочените в Списъка на радиосъоръженията, използващи хармонизирани в рамките
      на Европейския съюз радиочестотни ленти, и крайните електронни съобщителни устройства;
      2. устройства с малък обсег на действие;
      3. аналогови безшнурови телефони;
      4. радиосъоръжения, работещи в радиочестотния обхват СВ 27 MHz;
      5. PMR радиосъоръжения;
      Дал съм вече линка към новия радичестотен план според който досегашните PMR446 ще станат незаконни, но явно четеш до там докато някой текст ти свърши работа.

Твоят цитат е ОК. Казва че може да се ползват свободно PMR радиосъоръжения. А какви точно трябва да са тия PMR радиосъоръжения пише на стр. 23

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Capture.jpg
Прегледи:1
Размер:41.5 КБ
ID:5456902

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Capture11.jpg
Прегледи:1
Размер:31.1 КБ
ID:5456903

Забелязваш ли текстът "цифрови"? Досегашните са аналогови с FM модулация. Няма вече заделена лента за аналогови. Има само за цифрова GMSK модулация . Лидълските и всички досегашни я нямат.

Забелязваш ли честотния диапазон - 446.1 до 446.2 MHz? Досегашните аналогови бяха в 446.0 до 446.1 MHz.

Някакви други неясноти защо аджеба и отде накъде досегашните анлогови PMR466 ще станат незаконни има ли?
      Последно редактирано от elbgt; 24-02-13, 23:27.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

До сегашните, какво ще рече? Аз реално се вълнувам и говоря за лидълските. DCM не е ли цифрово?

Коментар

Хайде още един повод за почерпка на шапкарите...

Коментар

До 3 години какво беше там......гаранция Франция
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Днес изпробвах Лидълското чудо в градска среда от селски тип,т.е без блокове м/у станцийте,но къщи доволно,на 1.5 км се чува като на 2метра. На повече не съм че заваля дъжд и се прибрах, но и тези резултати за мен са предостатъчни,поне за целите за който съм го закупил!!! Може де е менте,може да е незаконно " Нека ми вземат лиценза -" но за мен за 10лв бройката е перфектно!!!!! А пък ако искам да говоря с Варна,ще си купя професионална и ще си извадя лииценз!!!! Сърдечни благодарности на колегата който пусна темата,че иначе едва ли щях да им обърна внимание!!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                Ужас, сутринта един пич взе последната бройка пред очите ми ... ообаче се оказа, че някой е свитнал едните батерии и човека се отказа. В крайна сметка ще чакам м.Април, тамън да ги тесвам и ако нещо да се насочвам към профи станциите, пък било то и малко по иллийгъл

Поздрави !
                п.п. Да знаее, че има и едни малки бинокълчета, дето гледат суперр на далече, даже повече от достатъчно - 25 кентавъра ,
                В прочем сега се сетих как сутринта докато преживявай ОГРОМНО разочарование гледайки как отмъкват последната станция чух как продавачите в Лидъл си говореха. " Абе глей какъв зор има за тея радиостанции, даже племеникът ми се обади да му взема, щото в някакъв форум били много доволни и всички си накупували по 2-3 комплекта " , а сетете се кой е форума

* Още нещо - какво трябва да си закупя, за да мога да чувам поне на 10км пресечен терен ? Моля за линк или конретно предложение. Теоритично, ако взема 2 такива по-мощнички и си ги ползвам на дадена честота само аз и още 1-2 някой ще ни засече ли и евентуални проблеми ? Май взех да се зарибявам

Аз със станцийки не успях да се "набутам", че свършиха. Обаче се набутах с едно от тези бинокълчета 12х32 за 25 лева. Наистина е набутвация и това увеличение 12 не е вярно. В магазина се виждаше добре, наблизо се вижда добре, но на 400-500 м какви изкривявания прави, не е истина. Сравнявам го с НИКОН 12Х50.
                Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Фалшива тревога. Днес говорих с информиран човек. Както в другата тема поясни и Веско наистина става дума за разширяване с цифровия обхват, а не със замяната на аналоговия. Сиреч би трябвало аналоговия обхват да си остане, а да се добави лента и за цифрови PMR466.
                  My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Тогава чакаме pmr dx-инга отново в акция
                    LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Пробите са задоволителни, но само при пряка видимост. Ако няма такава и 1км... забрави. Що годе толкова ги изпровах, на 1-ва проба никой, на втора аз говоря без да чуват повече от края на съобщението, шум от радио демек и аз същото получавам... само смущения. Инак като функционалност ми стига чудесно. За до няколко стотин метра, както ще я ползвам аз, също става... ако някой иска нормална станция... не. Пиша това, не защото да открия топлата вода, а да затвърдя писаното вече... Стават си за играчки... и до там... Ако някой му стига, както съм аз /е сега още повече искам истЕнска / е по-изгодно от 200 за 2 станции, нищо повече...

Коментар

Да споделя и аз малко впечатления за лидълските ПМР токита Silver Crest Twintalker 4810 (ще се получи нещо като мини ревю).
                        Първо да уточня (понеже съм нов за този форум) - не работя във/за Лидл !

1. Много добра цена за тази окомплектовка (в сравнение с конкурентни модели на марки от рода на Моторола, АЕГ, Униден, Кобра и др.)
                        2. Добра опаковка
                        3. Произведени са от Топ Ком (Ucom) - Белгия (естествено в Китай (като 95 процента от подобните неща произвеждащи се в света)) - една доста прилична телекомуникационна фирма, сайт на производителя: http://ucom.be/ (http://www.ucom.be/pdf/Twintalker%20...0Block%206.pdf)
                        4. Изработката е добра, токито ляга добре в дланта, пластмасата е приятно награпавена, като някои от дръжките на отвертките Бринко (аз ги чувствам доста удобни), няма луфтове, скърцане, остри ръбове и т.н, а самата пластмаса иглежда солидна. Могат да стоят самостоятелно изправени (на маса примерно). Щипките им за колан са прилични (не, че досега съм носил токи на колан де). Дисплеят им се вижда добре, достатъчно информативен е за наличните функции, има и подсветка. Бутонът "пуш ту ток" е гумиран.
                        5. Консумацията с прясно заредени акумулатори (5 волта волта под товар) е : между 7,6 и 21 милиампера в режим на приемане - варира постоянно и 410 милиампера в режим на предаване. Излиза, че консумират над 2 вата, значи реално са поне с 1 ват излъчена мощност (по документи половин). Ако се налага още по-голяма излъчена мощност - може да се ползват с по 4 броя алкални батерии или акумулатори и при захранване 6 волта вероятната излъчена мощност (поне докато не са се изтощили много) ще бъде около 1.5 вата, а антената външно изглежда по-дълга от на повечето токита от този клас.
                        За сравнение съм мерил консумацията на други подобни токита - Superior fx-4, но захранвани с по 3 броя никелметалхидридни акумулатори (около 3.750 волта под товар) - в режим на приемане - 22 милиампера, в режим на предаване - 330 милиампера, приблизителна излъчена мощност - около половин ват (както си е по стандарт).
                        6. Проведени тестове в трудна градска среда във Варна:
                        6.1. Тест със Silver Crest Twintalker 4810: Единият човек с едното токи е в стая на първият етаж на къща от железобетон и тухли със стоманени решетки на прозореца, гледащ на изток, а аз с другото токи слизам в посока юг/югозапад, по тестовото трасе няма пряка видимост (има доста сгради - предимно 4 бр. осеметажни панелни блокове, няколко 4 и 5 етажни тухлени, няколко 2 и 3 етажни, както доста стълбове, проводници и дървета (две са много големи - от семейството на липите и са на по 500 години) - добра чуваемост до 800 метра, чува се и до 1200 метра, но с доста шумове. (предполагам, че комуникацията се е осъществявала предимно чрез отражения)
                        6.2. Тест със Superior fx-4 (тестовата постановка е същата) - добра чуваемост до 650 метра, чува се и до 800 метра, но с доста шумове.
                        6.3. Тест с първите ПМРки, които имах - Униден за около 90 лева чифта (бяха с доста добър дизайн и черни на цвят), закупени на промоция от Метро преди около 5 години (не помня вече моделът, а и добре, че успях да им ги върна) - добра чуваемост до 300 метра, тестовата среда е същата, а даже и по-лека (тогава по "тестовото трасе" имаше 3 жилищни блока по-малко).
                        7. От окомплектовката - хендсфриито е добро, но зарядната станция (удобна на вид), няма прекратяване на заряда нито по минус делта U, нито даже с таймер (не, че таймерът е нещо кой знае какво) - накратко е един качествен начин да си скапете акумулаторните батерии с презаряд, но ако нямате добро процесорно зарядно устройство като Маха ПауърЕкс 9000 Уизърд Уан Чарджър/Аналайзър (последният да затвори вратата ), или поне ЛаКрос 900, 700..., може да ги зареждате и с тяхното си зарядно, но препоръчвам да се зареждат по 7 часа макс !
                        8. Не бива да бъдат подценявани заради ниската си цена - не са по лоши от тези на конкурентите от по-именитите фирми в ценовият диапазон от 120 - 140 лева. Лидъл работят директно с производителите (имам инфо "от извора"), като Бош, Хенкел, Филипс, Гризли, Топком, Аинхел, Ансман, Миломекс и др. Поръчките се правят от 6 до 12 месеца предварително и вероятно така могат да си позволят доста прилични цени за качествени продукти (а и за никого не е тайна, че цените в нашата държава обикновено са доста раздути, поради мощните горници на "прекупвачо/представителите")...
                        9. Акумулаторните батерии бяха в добро състояние, саморазрядът им е бил приблизително еднакъв за всяка и относително нисък (това говори доста добре за тях). Поеха заряд приблизително 620 до 630 милиамперчаса (с Маха 9000 (последният да затвори вратата ). Но само след един заряд с тяхната си зарядна станция за 8 часа и десет минути (и последващ разряд) вече поемаха с Маха 9000 само по около 530 милиамперчаса...
                        10. Три годишна гаранция (налагало ми се е да я ползвам и са ми я уважавали без проблем).

Накратко - не ми хареса зарядната станция и това, че нямат опция за намаляване на излъчената мощност (предните ми имаха (Superior fx-4)) в случай, че човек не се нуждае от целият обхват и не иска да се облъчва излишно, но иначе сравнени с конкурентните в своят клас са доста добре като възможности и обхват и това на много достъпна цена.

Дано не съм Ви отегчил !
                        Последно редактирано от stan73; 28-02-13, 12:10. Причина: допълване и редакция на грешки

Коментар

Браво,добро ревю, пък вече всеки да вади изводи за себе си!!!!

Коментар

И аз съм на това мнение, доволен съм от тези (и то до толкова, че старите ги продадох (веднага ги грабнаха))...
                            Естествено за нещо по сериозно ще трябват и по сериозни устройства.

Коментар

Днес без DCM същото разстояние не беше проблем изобщо, а батериите са паднали леко, щото не съм ги зареждал още.

Коментар

• PMR мераклии от София

Здравейте!
                                Искам да попитам има ли мераклии в София, които ползват тези канали? Идеята ми е да пробвам радиовръзка в градска среда, но за сега, колкото и да викам, чувам само строители и охрана. Знам, че има ограничения в мощността и техниката, но нищо не пречи да пробваме, ако има някой от Дружба, Младост или Слатина, например.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X