Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мизерни станции.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Мизерни станции.

в Младост Технополис знаеш ли къде е ??? В него се продават и то свободно...на воля...а че бачкат та се късат...вярвай ми !!! Освен това не се чуват само помежду си ами бая народ чуваме отвсякъде с тях....а като капак на последните 2 честоти си слушаш МОБИФОН с кеф
    Сам се сети колко народ вече си е купил от тях...жълти на цвят са...влагоустоичиви..суперкомпактни са !
    А закона е врата в полето....знаеш ли кой минава през нея
    за мощ, цена и качество...просто нямат равни на себе си
    S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
    или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
    пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
      в Младост Технополис знаеш ли къде е ??? В него се продават и то свободно...на воля...а че бачкат та се късат...вярвай ми !!! Освен това не се чуват само помежду си ами бая народ чуваме отвсякъде с тях....а като капак на последните 2 честоти си слушаш МОБИФОН с кеф

Е, то и "парашути" се продават из някои рибарски магазини, ама това не ги прави законни.
      Нямам съмнения, че станциите си работят и че чуваш и други хора, които работят в същия диапазон. Само че този диапазон не е масово използваният PMR 446. И не знам каква ще ти е ползата от това, че можеш да подслушваш разговори по Мобифон, но не можеш да поддържаш връзка с други хора, които работят в безлицензионния диапазон.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Никъде в Технополис няма предупреждение или лепенка на тях за лицензно ползване...на свободна продажба са в цяла БГ а ти си чакай закона и вратата в полето ...има да чакаш обаче народа си ги купува от 2 год насам...сети се сам колко са продадени
        ..за лиценз ли ми говореше ???
        а за гражданско неподчинение чул ли си???

Чуваемоста на Мобифон не е моя приумица...просто се чува

Коментар

а ти си чакай закона и вратата в полето ...има да чакаш обаче

Изобщо не чакам. Имам си радиостанция с професионални възможности в безлицензния диапазон, която мога без никакъв проблем да използвам не само в България, ами и в целия ЕС.

А иначе изхвърлянето ти е ярка илюстрация защо България е кочината, която е ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
            А иначе изхвърлянето ти е ярка илюстрация защо България е кочината, която е ...
            е ти ще кажеш че съм виновен и за сертифицирането им в свободна продажба а ? Аз ли като потребител трябва да им лепна лепенката с предупреждението че са под лицензионен режим ????????????? Или като потребител-добросъвестен купувач, продавача е длъжен да ме уведоми за това ??????
            Нещо си се объркал май...ячко ми се чини

...що не идеш в Технополис да им спретнеш един биг мама скендъл и да им обясниш :

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
            защо България е кочината, която е ...

Коментар

Нещо си се объркал май...ячко ми се чини

...що не идеш в Технополис да им спретнеш един биг мама скендъл и да им обясниш :

Това, че Технополис не предоставят информация на клиентите е едно. Ама това изявление:

а ти си чакай закона и вратата в полето ...има да чакаш обаче
              ...
              за лиценз ли ми говореше ???
              а за гражданско неподчинение чул ли си???
              не е тяхно, а твое и показва твоето и на доста други хора в България отношение към спазването на норми и правила.
              Е, сигурно си си прав де. S-класи с много спазване на правила трудно се карат ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

ами казах ти го да за да вденеш, не за да се обидиш, че ти докато си чакаш закона хората си продават...има една поговорка : докато лудите се налудуват....умните...знаеш продължението и !

Според теб хората незнаещи за това нека го наречем своеволие /а именно то си е чистото беззаконие/ на Техномаркет са виновни ??? и точно те излиза че неспазват закона в БГ...браво колега ! Що с пълна сила не отправи това за тея които зарибиха народа с продажбата на тия станций а не сега да сочиш с пръст клиента като виновник ???

щото е по лесно вероятно...там в Техномаркет си безгласен, а тук велик и що да не изракаш с кеф обикновения потребител за виновник викаш ?
                не се чувствам виновен за покупката си...и хич не ми дреме е ли или не е разррешена за ползване ! Щом е в магазинната мрежа и е без всякакво лицензионно предупреждение за продажбата и ама грам не се чувствам виновен !
                а за S класата не умувай...и не злобей...по скоро виж ти как можеш да я подкараш ???
                ако си смелчага..има ги на лизинг...вземи си
                аз само ще ти пожелая скоро да си купиш, дай боже и да седнеш и ти в такава...както и безаварийно каране с нея и мисля че тя не е тема за обсъждане...говорим за станций все пак, нали ?
                Последно редактирано от 4x4; 09-03-07, 11:56.

Коментар

ами казах ти го да за да вденеш че ти докато си чакаш закона хората си продават...има една поговорка : докато лудите се налудуват....умните...знаеш продължението и !

Според теб хората незнаещи за това нека го наречем своеволие на Техномаркет са виновни ??? и точно те излиза че неспазват закона в БГ...браво колега ! Що с пълна сила не отправи това за тея които зарибиха народа с продажбата на тия станций а не сега да сочиш с пръст клиента като виновник ???

щото е по лесно вероятно...там в Техномаркет си безгласен, а тук велик и що да не изракаш с кеф обикновения потребител за виновник викаш ?
                  не се чувствам виновен за покупката си...и хич не ми дреме е ли или не е разррешена за ползване ! Щом е в магазинната мрежа и е без всякакво лицензионно предупреждение за продажбата и ама грам не се чувствам виновен !
                  а за S класата не умувай...и не злобей...по скоро виж ти как можеш да я подкараш ???
                  ако си смелчага..има ги на лизинг...вземи си
                  аз само ще ти пожелая скоро да си купиш, дай боже и да седнеш и ти в такава...както и безаварийно каране с нея и мисля че тя не е тема за обсъждане...говорим за станций все пак, нали ?
                  Не съм имал и най-малкото намерение да карам някого да се чувства виновен. Просто информирам хората, които тепърва биха могли да си купят такава радиостанция, че може да не им върши работа поради причината, която посочих.

Ако ти се чувстваш посочен с пръст - това си е твой проблем. И да съм те посочил, то не е заради купената радиостанция, а заради демонстрираната чрез приказките ти нагласа.

А иначе, аз не съм Комисия за защита на потребителя за да санкционирам недобросъвестни търговци. На Технополис в случая най-много може да бъде направено някакво предупреждение за това, че не дават пълна информация. Те обаче спокойно могат да заявят, че придобиването на съответните разрешения за ползване е работа на клиента. Т.е. в самата продажба няма нишо нередно.

Дали съм "безгласен" в Техномаркет, ти няма как да знаеш. Защото напр. не си присъствал на скандала, който вдигнах на управителя на магазина им заради това, че на щанда за видеотехника нямаше персонал около 10 минути.

Да злобея заради някаква S-класа?!? Виж сега, ако една категория хора се надпреварват с аверчетата кой по-голям и лъскав (автомобил) ще го извади, аз не съм от тях. Иначе съм им гледал сеира на някои, които за 3 години сменят 5 автомобила. Най-вече по причина съревнование в кръга, в който се движат.
                  На мен пишкоудължител във вид на престижно возило не ми трябва.

Ако исках лек автомобил Мерцедес (не непременно S-класа) нямах никакъв проблем да карам такъв. Може и да ти звучи странно, но има и хора, които категорично не се вълнуват от такива возила ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Присъединявам се към горното мнение. Много неща се продават но това не значи че използването им е непременно разрешено. Или както се казва незнаенето на закона не ви освобождава от отговорност. То реално погледнато никой нищо няма да ми направи и ако си изхвърлям боклука през прозореца но аз не го правя...

Според мен добра идея е всеки който смята да си купи радиостанция да помисли, попита, прочете и тогава да реши какво и защо му е необходимо.

Още повече след като държавата в този случай е постъпила съвсем разумно и е освободила специален диапазон точно за тези цели... Който е разрешен в целия ЕС и който между впрочем е много добре избран. Не виждам причина "зорлем" да се правим на хайдуци...
                    VPetrov.photography

Коментар

Значи, според мен ако се изисква лиценз за станцийте които се коментират, то продавача трябва да го изисква от купувача при продажбата.
                      Според мен не сме длъжни да знаем всичко, дали е забранено или разрешено, наистина щом е в магазинната мрежа и е достъпно за всеки, не би трябвало да е незаконно.
                      Ми защо се изисква разрешително преди да си купиш пистолет, пушка - първо документа, а после покупката и със станциите, за които се изисква разрешително трябва да е така.
                      Вярно, че държавата ни е скапана и недомислиците са мнооооого, но това е друга тема.
                      LZ1PER

Коментар

Колеги, има нещо което се нарича лицензионно уведомително споразумение и се попълва в деня на покупка..ама не в БГ...тук не се спазва...нито има лепенка залепена на кутията на станцията от вносителя...именно търговеца е длъжен да уведоми клиента със залепен стикер с описание, че дадената станция е под особен режим предвиден в закона за ползването и. Току що разговарях с нашия адвокат...сега по ясен ли бях ??? Ако нещо не ви е ясно да ви дам телефона му ?? А че никой не ебава да контролира това и че договорката м/у вносител-търговец е една тънка червена нишка, нека не остава за сметка на негово величество КЛИЕНТА.

а да не виним него викам аз....

Коментар

Първоначално публикуван от peppy76 Преглед на мнение
                          Значи, според мен ако се изисква лиценз за станцийте които се коментират, то продавача трябва да го изисква от купувача при продажбата.
                          Според мен не сме длъжни да знаем всичко, дали е забранено или разрешено, наистина щом е в магазинната мрежа и е достъпно за всеки, не би трябвало да е незаконно.
                          Ми защо се изисква разрешително преди да си купиш пистолет, пушка - първо документа, а после покупката и със станциите, за които се изисква разрешително трябва да е така.
                          Вярно, че държавата ни е скапана и недомислиците са мнооооого, но това е друга тема.
                          Има хора, които ще ти продадат пистолет и без да ти поискат разрешително... Това, че си го купил от тях според теб може ли да мине, като оправдание в съда, ако те хванат с него? "Ми не знаех, че трябва разрешително и той ми го продаде..."... как мислиш, дали ще мине?

Колкото до станциите един приятел си беше донесъл от щатите един комплект, забравих марката, но страшно добри. Веднъж ги използва на един фестивал, който организираше. Явно беше поседял достатъчно дълго в ефира на едно място, за да го намерят. Дойдоха и му ги конфискуваха...
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                            Има хора, които ще ти продадат пистолет и без да ти поискат разрешително... Това, че си го купил от тях според теб може ли да мине, като оправдание в съда, ако те хванат с него? "Ми не знаех, че трябва разрешително и той ми го продаде..."... как мислиш, дали ще мине?
                            това е абсурд...няма такъв магазин в БГ оръжеен който да ти продаде огнестрелно оръжие без разрешително !
                            нито един...чуваш ли се изобщо?
                            стига приказки от пазара найзуст.....
                            нарича се образец 1 от служба КОС + лична карта
                            ясен ли съм ???
                            явно никога не си купувал, а само слушал селски глупости...от абсолютно невежи хора ! ей така се раждат легендите
                            /освен ако не говориш за незакона покупка/ но станцийте са от магазин точно като оръжейния !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                              Приятелю, не смятам, че да си купиш радиостанции е незаконно( точно затова казвам, че ако нямаш право да я ползваш, те (търговците) да нямат право да ти я продават), но да си купиш оръжие по начина описан по-горе Е 100% НЕЗАКОННО. Не казвам невъзможно, а незаконно.
                              Имам впредвид магазините в които се продава оръжие-що не пробваш да отидеш да си купиш оръжие ( за което се изисква разрешително) без разрешително, ще си купиш ама друг път. Безмислено е да разсъждаваш какво ще се оправдаваш в съда, тук говорим за това, дали търговеца има право да продава стока, за която се изисква специално разрешително, или клиента е виновен, че го използва-а в много от случайте може при покупката да не знаеш, че това е незаконно-нали така? кел файда като разбереш след покупката, че не можеш да го ползваш и какво се получава, кой е пр.....н, ти като клиент. За това според мен ако за нещо се изисква специално разрешително то да се продава само срещу него.
                              LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy76 Преглед на мнение
                                ..ако за нещо се изисква специално разрешително то да се продава само срещу него.
                                Точно така е ...това отговори и адвоката ни когато го запитах по въпроса !!!
                                Клиента няма вина за измамата/беззаконието от страна на вносител-търговец !
                                ТОЙ ТРЯБВА ДА Е УВЕДОМЕН от продавача и да му се изисква документ за правоползване щом е под особен надзор като стока!!!

някой да не разбра ?

друг е въпроса защо контролните ограни си затварят очите ? с/у колко по точно ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X