Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за китайска дървотека zf-5118

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Въпрос за китайска дървотека zf-5118

    Здравейте, имам един такъв въпрос - наскоро взехме от Илиенци 3 броя китайски дървета Zonton zf-5118. Много приличат на bdfx обаче не са точно такива.

    Значи диапазона им е 400-470 мхц на приемане, обаче на предване две от тях работят само в диапазона 450-470 а една работи в почти пълния - 420-470. Въпроса ми е някой има ли представа дали ръчно може да смени диапазона за предаване както на BDFX-ите? По форумите намерих, че на bdfx може да сме смени диапазона като я включиш със задържан бутон CH+ и после въведеш код 500500, обаче с тия не става така.

    Другото е - може ли да се изпозлва клониращ кабел за да може поне да се копне всичко от тая дето предава в 420-470 на другите 2 и как?

  • #2
    До: Въпрос за китайска дървотека zf-5118

    Клиниращия кабел ще копне всичко друго, но не и обхвата.

    Сега, честотите на предаване софтуерно ли са заключени, тоест дава ли ти да сложи честота да речен 420Mhz, или я слагаш, ама реално не предава на нея. Ако е втория случай, много е вероятно ограничението да е хардуерно, и наистина да си попаднел на пълно дърво, брак на някой и без това достатъчно китайски завод.

    Не мога да разбера защо пълните гушите на ония мафиоти на Илиянци, купувайки от тях боклуци с неясен произход и качества, а не си поръчате през интернет станции с доказани качества и гаранция. Е, няма да са по 50лв. По 100 ще са, но гарантирано работещи, и с наличен софтуер за тях.
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • #3
      До: Въпрос за китайска дървотека zf-5118

      Мисля, че са заключени софтуерно, понеже може да се сетва честотата, приема си на нея, дори когато натиснеш PТT-то и свети светодиода за режим предаване и има индикация на дисплея за предаване, но реално не предава...

      Иначе прав си за боклуците на илиенци, ама положението беше спешно - трябваха ни за път и за ски в Австрия и просто търсехме от днес за утре нещо евтинджос дето да върши някаква работа щото с тия PMR играчките дето се продават нищо не става...
      Общо взето свършиха работа де. Бяхме ги сетнали на стандартни за Европа честоти за вътрешнокорабна комуникация - нещо около 457 беше и имахме горе-долу добра връзка.

      Че е нелегално ни е ясно, но поне бяхме сигурни, че няма да се намесим в честоти дето може да стане беля а и също така не ни пречеше никой...

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X