Някой може ли да ми каже от къде да си купя радиостанция на 54 Mhz?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Радиостанция на 54 Mhz
Свий
X
-
Радиостанция на 54 Mhz
Тагове: Няма
-
Ми трябва ми честота 54.125 Mhz
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанБе разбрах че ти трябваАма това са едва ли не средни вълни. Не се сещам от къде да се гепи, щото не се сещам къде се използва. За тва питам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанТи ме утрепА!
От Икарус имах в института. Ама дали не я е гепил някой ...
Що не ми звъннеш в понеделник след обед да ме подсетиш? 0877-15-52-75.
Коментар
-
Аз всъшност не съм сигурен че са от Икарус, но така ми приличат.
Работят на 54.125 Mhz това е сигурно!
Коментар
-
А, това е изоставен диапазон, така че да купиш със сигурност няма откъде. Само от разни бунища. Хич не съм я и гледал, не знам какво е. Но имаше няква от градския трансорт. Ако става - твоя е. Ще мислим как да я укомплектоваме.
Коментар
-
Радиото се казва ЛЕН .... и на времето се произвеждаха в Благоевград ...
Имаше на една честота , а и с няколко фиксирани.
Около тези честоти 50 -55 MHz са Полиция, Бърза помощ, Пожарна ..... Пътно поддържане ..... или поне бяха ..
Та по принцип ЗАБРАНЕНО !!!!
Нямаш работа там ...Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
на тези честоти работят повечето таксиметрови служби (като пропуснем няколко в софия) на този така наречен 6м или 50 МХц обхват са всички комунални служби (ТЕЦ<ВиК, Електроразпределение и т.н.) Общо взето това беше достъпно. Радиата се казваха ЛЕН и ЛЕН-Б. Произвеждаха се в Гоце Делчев. Имаше разработка в същите кутии, но в обгват 150 МХц за полиция (тогава беше милиция), пожарна и др. партийни комитети. После ги хвана конверсията и ги спряха. По по-демократично време обявиха добри цени за лицензиране на тези честоти и много се отказаха от оборудването, но все още има по остатъци от АПК-та и други стари ЛЕН-ове. Проблема е, че Радиото е с кварцово генерирана честота и за пренастройка не енужно да въртиш копчета, а да сменяш кварц или група. Иначе са много здрави механично. Ако е до копуване на ново радио има три фирми в София които внасят за енергото и другите останали нови радия на цени от 380 евра нагоре. тук добавяш и антена. Има и ръчен вариянт. Те се казваха микрон или тантал. но и те са с кварцово генериран канал. Ако толкова те интересува мога да ти проверя за какво си говорим от новите производстваLR Freelander 1.8
Toyota RAV4
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар