Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиостанция на 54 Mhz

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Радиостанция на 54 Mhz

Някой може ли да ми каже от къде да си купя радиостанция на 54 Mhz?
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Това па чудо какво е?

Коментар

Ми трябва ми честота 54.125 Mhz
      LZ1HKW

Коментар

Бе разбрах че ти трябва Ама това са едва ли не средни вълни. Не се сещам от къде да се гепи, щото не се сещам къде се използва. За тва питам.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
          Бе разбрах че ти трябва Ама това са едва ли не средни вълни. Не се сещам от къде да се гепи, щото не се сещам къде се използва. За тва питам.
          На мен ми трябва за лов защото останалите са с такива, изглеждат като тези на икарусите от едно време
          LZ1HKW

Коментар

Ти ме утрепА!
            От Икарус имах в института. Ама дали не я е гепил някой ...
            Що не ми звъннеш в понеделник след обед да ме подсетиш? 0877-15-52-75.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
              Ти ме утрепА!
              От Икарус имах в института. Ама дали не я е гепил някой ...
              Що не ми звъннеш в понеделник след обед да ме подсетиш? 0877-15-52-75.
              ОК ще ти звънна !
              LZ1HKW

Коментар

Аз всъшност не съм сигурен че са от Икарус, но така ми приличат.
                Работят на 54.125 Mhz това е сигурно!
                LZ1HKW

Коментар

А, това е изоставен диапазон, така че да купиш със сигурност няма откъде. Само от разни бунища. Хич не съм я и гледал, не знам какво е. Но имаше няква от градския трансорт. Ако става - твоя е. Ще мислим как да я укомплектоваме.

Коментар

Радиостанции на този диапазон има достатъчно. Станционарни са, с 15 вата изходна мощност но цената им е от порядъка на ~1200 евро...
                    VPetrov.photography

Коментар

А стига бе ... С тая цена в цялата история трябва да има нещо много ценно ...
                      Кой ги използва?

Коментар

Радиото се казва ЛЕН .... и на времето се произвеждаха в Благоевград ...
                        Имаше на една честота , а и с няколко фиксирани.
                        Около тези честоти 50 -55 MHz са Полиция, Бърза помощ, Пожарна ..... Пътно поддържане ..... или поне бяха ..

Та по принцип ЗАБРАНЕНО !!!!
                        Нямаш работа там ...
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

На тази честота сега говорят енергото. До няколко дни ще ти кажа дали ще намерим станция.
                          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Имам такава станция ако ви трябва пишете
                            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

на тези честоти работят повечето таксиметрови служби (като пропуснем няколко в софия) на този така наречен 6м или 50 МХц обхват са всички комунални служби (ТЕЦ<ВиК, Електроразпределение и т.н.) Общо взето това беше достъпно. Радиата се казваха ЛЕН и ЛЕН-Б. Произвеждаха се в Гоце Делчев. Имаше разработка в същите кутии, но в обгват 150 МХц за полиция (тогава беше милиция), пожарна и др. партийни комитети. После ги хвана конверсията и ги спряха. По по-демократично време обявиха добри цени за лицензиране на тези честоти и много се отказаха от оборудването, но все още има по остатъци от АПК-та и други стари ЛЕН-ове. Проблема е, че Радиото е с кварцово генерирана честота и за пренастройка не енужно да въртиш копчета, а да сменяш кварц или група. Иначе са много здрави механично. Ако е до копуване на ново радио има три фирми в София които внасят за енергото и другите останали нови радия на цени от 380 евра нагоре. тук добавяш и антена. Има и ръчен вариянт. Те се казваха микрон или тантал. но и те са с кварцово генериран канал. Ако толкова те интересува мога да ти проверя за какво си говорим от новите производства
                              LR Freelander 1.8
                              Toyota RAV4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X